Vi ställer resegaranti hos Kammarkollegiet enl. lagen om resegaranti

Varför resa med oss?

Wild Nature fotoresor är ett reseföretag  specialiserad på naturfotoresor. Företaget drivs av naturfotograferna Henrik Karlsson, Jan Pedersen och Staffan Widstrand. Vår målsättning är att erbjuda resor till unika platser runt om i världen som bjuder på fantastiska fotomöjligheter och naturupplevelser, detta i en ekoturistisk anda.

Våra resmål är noggrant valda för att kunna erbjuda spännande möten med djur och natur. Våra resor är utformade för att kunna erbjuda de bästa fotomöjligheterna på destinationen, vilket innebär att vi jobbar tillsammans med de bästa lokala guiderna och att vi tillbringar så mycket tid som möjligt ute i naturen. Under våra resor kommer vi även att hålla workshops för att inspirera och öka våra deltagares fotokunskaper.

Vi säljer inte enbart fotoresor – vi skapar dem själva också. Vi har besökt alla våra destinationer och tillsammans med lokala guider och fotografer har vi arbetat fram den bästa planeringen för resan.

Då vi alla tre är väl etablerade naturfotografer och har fotograferat under flera årtionden i Norden och runt om i världen har vi stor kunskap och erfarenhet av var och när de bästa fotomöjligheterna erbjuds. Vi har även lett fotokurser under flera år och har stor erfarenhet av att förmedla våra kunskaper och inspirera på ett bra sätt.

Vi tror på en ansvarstagande turistnäring och våra resor arrangeras i en ekoturistiska anda. Under våra resor verkar vi för att öka kunskapen om naturvård och vi använder alltid lokala guider och arrangörer.

För vem är våra resor?
Wild Nature fotoresor är tänkta för alla med en passion för djur, natur och fotografering och på våra resor är fotografer på alla kunskapsnivåer välkomna. Både nybörjaren och den mer erfarne fotografen kommer att få ny kunskap och inspiration till nya bilder. Självklart spelar kön och ålder ingen roll, alla är välkomna.

Våra resor är oftast inte fysiskt krävande men under informationsfliken på resan kan man läsa mer om vad just den resan innebär i fysisk ansträngning. Tveka inte att fråga oss om du känner dig osäker på vad som krävs.

Hur går våra resor till?
Våra resor sker alltid i små grupper. Detta för att alla ska känna sig delaktiga och få så mycket hjälp som möjligt av oss och de lokala guiderna. En mindre grupp minskar även risken för störningar och alla får en större chans till bättre bilder. Resor till natur och djur kan ibland ge oförutsedda situationer så att programmet behöver justeras. Vi gör dock alltid allt för att tillgodose våra resenärers önskemål.
Ingen resa är den andra lik. En del resor innebär fotografering från fasta gömslen, andra resor innebär att vi fotograferar från fordon och ytterligare andra resor kan innebära att vi går till fots för att nå våra motiv. Alla resmål har dock det gemensamt att vi eftersträvar att vara ute och fotografera när ljuset är som bäst vilket oftast innebär tidiga morgnar och sena kvällar.
Under resor där gömslen används kan det innebära att vi måste vara i gömslet någon timme innan soluppgång och stanna tills någon timme efter solnedgången. Ibland kan vi inte heller lämna gömslet under hela denna tid.

Vilken kamerautrustning behöver jag?
Beroende på resans utformning och huvudmotiv kan olika utrustningar behövas. För varje resa, under resfakta, finns rekommendationer om vilken utrustning som är bra att ha med sig till just den resan. Det är viktigt att tänka på att det går att ta fantastiska naturbilder med alla utrustningar.

Mat och boende
Våra dagar kommer ofta vara långa och intensiva, vilket naturfotografer normalt uppskattar. Detta gör att både mat och boende blir viktiga delar för återhämtningen. Alla våra resor inkluderar mat och boende. Då det finns tidiga morgnar på programmet äts inte alltid frukost på resturang innan vi beger oss iväg men stadiga frukostpaket finns alltid med. Detsamma om vi är ute över lunchtid.
Lunch och middag äter vi där vi bor eller på lokala restauranger. Boendet sker på hotell eller guesthouses av normal standard. Alla rum har egen toalett och dusch om inget annat anges under informationsfliken för varje resa. Vi strävar efter att det ska finnas tillgång till WiFi på våra boenden.

Transporter
Alla lokala transporter ingår alltid i våra resor, om inget annat anges, och sker i vanliga bilar, minibussar, tåg eller liknande.

Transporten till och från start-/slutdestinationen ingår inte i resans pris. För varje resa anges en start- och sluttid och det är varje enskild resenärs ansvar att ordna transporter till och från start-/slutdestinationen som passar med dessa tider. Vi kommer att rekommendera olika flygresor för varje resa.

Partner som inte fotograferar
Självklart är även icke fotografer välkomna på våra resor.

Garantier
Djur och natur kan vi inte styra över. Wild Nature fotoresors arrangemang är utformade för att ge resenären de bästa möjligheterna till att ta fantastiska djur- och naturbilder men djurens beteende eller vädret kan vi inte påverka eller garantera. Våra guider, både foto- och lokalguider, kommer alltid att göra sitt yttersta för att skapa de bästa förutsättningarna varje dag. Tålamod ger ofta resultat men det är viktigt att ens förväntningar är realistiska.

Vi kommer alltid att visa största respekt för djuren och naturen och vi kommer aldrig att riskera djurens välmående eller påverka miljön negativt för att kunna fotografera.