Roine Magnusson
Roine MagnussonFotoreseledare
Är fotografen som aldrig slutar att vara nyfiken. Han har sina rötter i traditionellt naturfoto men har hela tiden sökt sig vidare i formspråk, perspektiv och ljussättning.

Bor i ett torp vid fågelsjön Tysslingen i Närke och har varit fågelskådare sedan han var ung grabb där startades också hans bildintresse.

Roine fotograferar natur som andra fotograferar mode. Han har skaffat sig nya vinklar på det svenska landskapet genom att flyga med sitt ultralätta flygplan och har rest över hela världen och fotograferat vilda djur. Han är pandaboksbelönad av WWF två gånger om, för “Den underbara resan” med Anders Wallén och för “Kor – en kärlekshistoria” med Åsa och Mats Ottosson. Hans bilder finns på flera stora bildbyråer, bland annat Getty Images i USA och FOLIO i Sverige.

Sedan 1994 har han jobbat som fotograf och redan vid 27 års ålder debuterade han i bokform, Vindelälven följdes från källorna till mynningen under ett antal år som resulterade i boken “Vindelälven sex års tider” på eget förlag. Nu när han under hösten 2017 släpper “Nära fåglar” tillsammans med Bonnier fakta så blir det hans 10 bok i verkslistan.
www.roinemagnusson.se