Projektbeskrivning

Vit sand och turkost hav

En vinterretreat på Isle of Harris i Skottlands Yttre Hebriderna

15–22 februari 2020

I samarbete med Food and Photography retreats 

Galleri
Boka denna resa

Innehåll:

  • Retreaten
  • Vad vi erbjuder
  • Kunskaper
  • Använda en studio ute i fält
  • Efterproduktion: Skapa kompositbilder
  • Skapa färgpalettbilder
  • Kaunergrat naturpark och vårt boende
  • Allmän information och pris
  • Menyexempel

Retreaten

Food and Photography retreats är för personer som tycker om en semester med en hemtrevlig känsla i en härlig miljö där de kan fördjupa sig totalt i fotografi – och också äta mycket gott.

Konceptet för en fotoretreat är lite annorlunda än en fotoresa eller workshop. Retreaten har inslag av båda men undervisningen är mer strukturerad, resultaten är mer fokuserade och mycket tonvikt ligger vid att skapa, i en avslappnande atmosfär där konversationer kan flöda och idéer dyker upp.

Vi vet att många fotografer som regelbundet åker med på fotoresor blir trötta på att fota samma vyer på samma sätt som alla andra och vill producera något lite mer personligt och distinkt. Tja, det är det vi gör – vilket Nialls 25 års erfarenhet som professionell fotograf och ledare visar. Snarare än att ge vaga löften om att “förbättra din fotografi “, så lär vi ut särskilda färdigheter och sätt att tänka som du kan använda länge efter att retreaten är klar.

För att kunna ge dig den typ av service vi vill använder vi inte hotell. Vi behöver ta över ett utrymme i en vecka, göra det på vårt sätt och bestämma vår egen tidsplan. Så vi bokar hus med självhushåll och bra moderna faciliteter – sedan tar vi hand om allt för dig.

Vad vi erbjuder

Det som utgör råmaterialet för vårt kreativa arbete under retreaten är stränderna med sand och snäckor samt de gamla gnejslandskapen i Harris. Men där finns också gamla byggnader och salta våtmarker, stora havsvågor och den mörka, mörka natthimlen. Vi kommer också att göra dagsutflykter till Lewis och North Uist, var och en med sina egna speciella egenskaper.

Vi delar upp tiden mellan fält och studio så att vi kan dra nytta av det bästa ljuset. Eftersom dagarna är ganska korta kommer vi att spendera merparten av tiden med dagsljus ute i fältet, och efter mörkret faller samlas vi runt våra skärmar för att öva på nya bildbehandlingskunskaper och utvärdera vårt arbete.

Under retreaten kommer du att lära dig:
-Hur man avgör den optimala exponeringen i en given situation, lär dig ute i fält.
-Tekniker för efterbehandling av bilder för att få fram en viss stämning
-Så här skapar och skriver du ut färgpaletter
-Avancerade kompositionstekniker.

Charlotte kommer förutom att vara med oss ute i fält några dagar också dela med sig av sina erfarenheter av området, hon kommer också att tillaga underbara måltider för oss att njuta av under hela vistelsen. Se till att komma hungrig till retreaten!

Efterbehandling av bilder för stämning och känsla
Rätt efterproduktion är avgörande för att få fram stämningen du strävar efter i ditt arbete och det är rutin i kommersiellt arbete. Så utöver enkel bildbehandling går vi och utforskar de verktyg som finns tillgängliga för att skapa en bild med ett för dig mer personligt uttryck. Det kommer att vara till hjälp om du redan är bekant med Lightroom och Photoshop, även på grundnivå. Du kommer också att introduceras till AlienSkin Exposure X – utan tvekan den ledande mjukvaran för denna typ av arbete.

Färgpaletter
Niall började skapa bilder i denna stil 2017 och de har publicerats flitigt sedan dess. En “Color Transect” består av ett fotografi och färgprover som presenteras som ett enda arbete. De 27 färgproverna tas från fotografiet, och framhäver ibland mångfalden av färger i bilden och ibland olika nyanser av en färg. Syftet är att förenkla och klargöra bildens färginnehåll för tittaren.

Konceptet för paletten lånas från klassisk ekologisk provtagning (där en linje definieras genom en livsmiljö och prover sedan tas eller registreras med jämna mellanrum längs den linjen). Övningen kan upprepas vid olika tider på samma palett för att nå överensstämmelse med provtagningsprocessen. I en färgpalettbild dras linjer över bilden i efterproduktionsstadiet och färger tas för att skapa färgrutorna.

Vi kommer också att visa dig hur du skriver ut med en skrivare hemma så att resultatet överensstämmer med egenskaperna hos originalbilden.

Avancerad komposition
På ett sätt handlar komposition helt enkelt om att organisera element i bilden. Men det finns en annan del av komposition som sällan diskuteras utanför konsthögskolor: “betydande placering”. Det handlar om hur betydelsen och påverkan av element förändras när de upptar olika delar eller proportioner av bilden. Ofta kan du tydligare kommunicera dina idéer om motivet genom att gå emot estetiska konventioner och förväntningar. Med denna förståelse gör du din kompositionella repertoar mycket rikare.

Optimal exponering
Att få en “bra” exponering är inte särskilt svår, men många mindre erfarna fotografer kämpar för att förstå den bästa kombinationen av inställningar under alla omständigheter för att få den optimal. Genom att förstå histogrammet kan du få reda på om du har fått med dig så mycket data som möjligt men att veta hur höga ISO-värden du kan gå upp till, hur slutartider för att frysa en rörelse kan anpassas för olika bildkvalitéer och vilken den bästa bländaröppningen är för det resultat du är ute efter, är alla viktiga kunskaper också. Du kommer att lära dig exponering hos oss – genom en kombination av övning, granskning och upprepning.

Harris och dess omgivning
Den tre miljarder år gamla Lewisian gnejsen som kallas South Harris är en av världens äldsta klippstenar och står emot erosion som om den tänkt vara för evigt. Det som idag är Harris och Lewis var en del av den nordamerikanska landmassan Laurentia, när de bildades och samma berg utgör den kanadensiska skölden och delar av Grönland idag. Det var först när Laurentia började bryta upp för 65 miljoner år sedan som detta område blev isolerat, för att så småningom bli en del av dagens Skottland. Det här är verkligen ett avlägset land, och det märks. Bortanför de tjusiga vita och turkosa stränderna sträcker sig bara sten mil efter mil, med det sköraste täcke av vegetation. Det är egensinnigt, ohyggligt men fascinerande. Trots detta har människan gjort avtryck på dessa öar och skapat antika monoliter som Callanish på Lewis och utnyttjat det lilla som landet erbjuder. Här har det kämpats och bevis på motgångar är överflödigt: det är uppenbart att naturen håller övertaget.

Vårt boende
Vår bas under denna retreat är i ett vackert hus på Borve Estate, i centrala Harris, cirka 55 miles från flygplatsen vid Stornoway och 15 miles från färjeterminalen vid Tarbert. Huset är det enda på en halvö med utsikt över en loch med utsikt över bergen i South Harris. Det är en bra utgångspunkt, inte bara för att enkelt ta oss till de vita stränderna i väst, utan också för att ta oss över till North Uist samt för att utforska de vilda steniga landskapen och sjöarna i sydöstra Harris. Vi har hela huset till vårt förfogande under vår vistelse och gör det till vårt eget. Alla rum är ensuite och det finns allmänna utrymmen för att hålla presentationer och diskussioner. I den här omgivningen njuter vi av friheten och fördelarna med att kunna göra vår egen tidsplan, vilket är omöjligt på hotell. Det finns wifi överallt.

Måltider
God mat är den andra kärnan i våra retreater, från frukost till choklad efter middagen, allt lagat av Charlotte. Hon använder lokala ingredienser när de finns tillgängliga, i rätter som är läckra och fantasifulla utan att vara krångliga. Och det gäller även hennes vegetariska rätter. Födoallergier och -intoleranser tillgodoses då de anmälts i förhand i bokningsformuläret. Du kan förvänta dig att äta bra, till frukost, lunch och middag. Och tiden däremellan också. Charlotte har vunnit tre Great Taste Awards (The Guild of Fine Foods) för olika choklad – Storbritanniens mest respekterade utmärkelse inom mat.

Om oss
Efter att ha lett turer och workshops för andra företag i många år hemma och utomlands etablerade Niall och Charlotte Benvie “Food and Photography retreats” 2018. Det vi erbjuder kombinerar undervisning av särskilda färdigheter i attraktiva miljöer med stor gästfrihet, umgänge och mat. Niall är en professionell fotograf, författare, designer och guide i över 25 år och hans arbeten har publicerats brett, inklusive sex böcker och hundratals artiklar. Han har varit med och grundat flera av de största naturfoto-initiativen under det senaste årtiondet, inklusive ”Meet your neighbours”, ”Wild Wonders of Europe”, ”Rewilding Childhood” och ”2020VISION”.

I 28 år kombinerade Charlotte en karriär inom civilförvaltningen med frilans-catering och olika värdskapsroller innan hon började arbeta tillsammans med sin man, Niall. Gäster värdesätter inte bara hennes expertis i köket och matsalen utan också hennes varma uppmärksamhet för detaljer. Hon har också ett öga för bild och hjälper gärna till med Lightroom-bearbetningen. Hon är utbildad ”Chocolatier” och har vunnit flera Great Taste Awards (The Guild of Fine Food) för sina insatser.

Resefakta

Datum
15–22 februari 2020

Pris
2 150 GBP

Reseledare
Niall och Charlotte Benvie

Vad ingår i priset på retreaten?
Transport till och från Tarbert, Harris, utgångspunkten för retreaten, alla måltider under retreaten från middag på fredag ​​8 februari till frukost på fredagen den 15 februari; undervisning från Niall; transporter under retreaten; papper och bläck för utskrift

Vad ingår inte i priset på retreaten?
Resa mellan ditt hem och Tarbert, Harris; alkoholhaltiga drycker; försäkring för dig och dina ägodelar under retreaten. Ytterligare inträdesavgifter kan tillkomma. Du bör ta med egna toalettartiklar, men handdukar ingår.

Att resa till och från retreaten
Du kan köra direkt till Calmac Ferry Terminal vid Uig på Isle of Skye och parkera din bil där. Väljer du att resa som passagerare till fots på Calmac-färjan, kommer du att mötas av oss vid Tarbert-färjeterminalen på Harris. Alternativt kan du flyga från Edinburgh eller Glasgow till Stornoway med Flybe eller Loganair och därifrån går det att ta buss till Tarbert. Det är viktigt att förstå att resan i yttre Hebreerna ibland kan påverkas av dåligt väder – när som helst på året – och att planera i enlighet med detta. Vi går igenom dina resplaner då du bokar och ser hur vi kan hjälpa till.

Daglig rutin
Vid denna tid på året på högländerna är dagarna korta så vi kommer att tillbringa de flesta timmar med dagsljus ute i fält (vi tar med picknick lunch) och använda de långa nätterna att göra vårt studioarbete med fokus på efterproduktion, diskussion och utvärdering. Vi kommer att besöka en mängd olika platser på Harris, Lewis och North Uist för att samla “råmaterialet” för vårt arbete. När vi väl vet hur gruppen ser ut och vad ni har för intressen kan vi anpassa rutten efter detta. Det kan ibland vara möjligt att dela upp gruppen för arbete på Harris med Charlotte som en andra ledare. De rådande väderförhållandena kommer att spela en stor roll i Nialls beslut om var vi kan åka med hänsyn till fotografiska möjligheter och säkerhet. När du sen lämnar retreaten vill vi att du ska ha lärt dig nya kunskaper – och haft kul. Men allt är valfritt och om du vill hoppa över någon “modul” så är det inga problem.

Din säkerhet under retreaten
Vi tar din säkerhet på allvar och det är vår prioritet när vi planerar den dagliga rutinen, särskilt när det gäller vägförhållanden och vindstyrka samt riktning på klipptoppar. Vi ber dig att respektera vår bedömning när det gäller hantering av risker.

Försäkring
Det är ett krav vid bokning att gästerna lämnar bevis på personlig reseförsäkring för att täcka avbokning och avbruten resa, medicinska och akuta kostnader (inklusive återresa), personlig olycka, skada och dödsfall dessutom förlust av/skador på bagage och ägodelar, personliga ägodelar och avbeställningar/förseningar av flyg.

Väder och kläder
Förbered dig på växlande väder som blir kallt och förmodligen blött emellan åt. Och vanligtvis blåsigt. Du bör ha: vandringskängor, vattentäta byxor; vattentät skaljacka, dunjacka eller fleece; och underställ. En vindtät mössa och fodrade handskar med avtagbar del kommer att hålla huvudet och händerna varma.
Den längsta promenad vi kan förutse är cirka tre miles, men mycket kommer att vara på platta stränder. Om du reser med bil, packa gummistövlar. Du kanske inte behöver dem, men de kan vara användbara. Du kommer troligtvis vilja ha något lite finare kläder på kvällarna. Du bör också ha tofflor/inomhusskor att ha inne i huset.

Utrustning
Om du reser med flyg, kommer du att kunna få med mer som handbagage om du bär en del av det i en fotografväst med stora fickor.
-Om möjligt, ta med en bärbar dator laddad med Adobe Lightroom och Photoshop / Elements. Ett USB-minne är användbart för att få de dokument vi ger dig till din dator.
– Du kan använda vilket objektiv som helst mellan 16 mm och 500 mm, men ett makroobjektiv, en mellan-brännvidds zoom och en måttlig vidvinkel kommer att utnyttjas mest.
– Stativ, vi har ett extra men vill uppmana dig att ta med ett eget.
-Pannlampa eller handhållen ficklampa, för navigering och säkerhet då det mörknar.
– Alla laddare, kort, batterier och backupmedia du behöver, plus brittisk eluttagsadapter
-Ett polarisationsfilter och ett graderat ND gråfilter, om du har.
– Handvärmare – vilket hjälper till att förlänga batteriets livslängd
-En tålig vattentät påse att förvara din utrustning i på stranden

*Betalningsvillkor
Anmälningsavgiften inbetalas via faktura i samband med anmälan. Resterande belopp betalas senast 60 dagar innan resan.

Pass och visum
När du som är EU-medborgare reser inom EU eller till Schengenländerna Norge, Schweiz, Island och Lichtenstein ska du alltid ha med dig passet eller det nationella id-kortet som polisen utfärdar. Vid incheckning för flyg krävs pass.

Försäkringar
Kontakta ert försäkringsbolag angående reseförsäkringar och avbeställningsskydd.

Gruppen och språk
Våra resor är öppna för alla nationaliteter vilket innebär att gruppen kan vara internationell.
Reseledarna på våra resor talar svenska och engelska.

Resevillkor

Information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

Galleri

Boka fotoresa

Vit sand och turkost hav, 15-22 februari 2020

OBS! När ni gjort er bokning ska ni omgående få ett bekräftelsemejl från oss. Får ni inte det ber vi er kontakta oss via telefon, 0730 662 007.

Ditt namn*

Gatuadress*

Postnummer och stad*

Telefonnummer*

Din e-postadress*

Boende*
Enkelrum (Enkelrumstillägg tillkommer)Dubbelrum
Önskar dela rum med

Önskemål om specialkost

Övriga upplysningar

Rabattkod

Jag godkänner resevillkoren samt har tagit del av information om Centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302* Läs resevillkoren samt information om Centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302
JaNej – Jag godkänner att namnlista delas ut i samband med resan till resans övriga deltagare.*
JaNej - Jag ger härmed tillåtelse till Wild Nature fotoresor att använda min e-postadress för utskick om företagets fotoresor och workshops.
All korrespondens kommer att ske via e-post om inget annat specificeras av kund