Project Description

Svartvit naturfotografering på Öland

3-5 maj 2019

Galleri
Bokningen på denna workshop är stängd
Omdömen

Några av workshopens
höjdpunkter

  • Vi får en möjlighet att ”nörda ner” oss i svartvitfotografering under en helg
  • Svartvitt foto – enorma möjligheter att finna en ny estetik
  • ”Skapa din svartvita bild i huvudet” ett nytt sätt att tänka
  • High Key och Low Key bilder kommer till sin rätt i svartvitt foto

Varför svart-vitt naturfoto? Den svartvita bilden ger många möjligheter till dramatiska och finstämda bilder och den kan många gånger få en stor genomslagskraft. Dagarna kommer att fyllas av teoriavsnitt varvade med praktiskt fotograferande. Under helgen kommer vi att gå igenom: hur man tänker svart-vit fotografering, hur du konverterar dina färgbilder och hur du kan utnyttja svart-vit som ett kraftfullt uttrycksmedel. Vi kommer att börja helgen med ett teoripass på fredag eftermiddag/kväll där vi tittar på bilder för att ge inspiration och få bildidéer till resten av helgen.

Öland erbjuder många goda möjligheter till fotografering från häftiga landskap till allehanda djur. Lövsprickning borde vara i full gång och kan ge oss unika tillfällen att kolla på häftiga kontraster i de olika lövverken som är basen i svartvit fotografering. Vågor och hav är en annan utmaning som ofta gör sig utmärkt i svartvitt. Seby läge är ett av de många utflyktsmålen med fina kalkstenängar och en häftig pir. Vi hoppas naturligtvis på blåsigt väder, eller?

Workshopsfakta

Datum
3 – 5 maj 2019
Starttid: 15.00 3 maj
Sluttid: 13.00 5 maj

Pris
5 490kr
(Anmälningsavgift 1 098 kr)*

Ledare
Thorsten Klint

Antal deltagare
Min 6
Max 10

Sista anmälningsdag
31 mars 2019

Inkluderat i priset
Helpension (del i dubbelrum, 2 frukostar, 2 luncher, 2 middagar), workshops och fotohandledning.

Enkelrumstillägg
700 kr

Ej inkluderat i priset
Resa till Kastlösa, resekostnader under workshopen, drycker, försäkringar, avbeställningsskydd, utgifter av personlig karaktär.

Boende
Vi bor och har teoriundervisning på Allégården i Kastlösa, Öland. Rummen är av medelstandard.

Fotoutrustning
Objektiv för landskapsfotografering kan vara bra att ha till exempel någon vidvinkel samt om man vill fotografera djur och växter ett mindre tele ex. vis 150 – 400 mm brännvidd. Ett enkelt sätt att komma ”lite närmare” är att ha med sig ett par mellanringar. Stativ och trådutlösare är bra att ta med sig.

Kläder
Morgnar och kvällar kan vara kalla i maj så varma kläder, mössa och vantar är att rekommendera. Tag även med regnkläder. I övrigt rekommenderas oömma fältkläder och grova gymnastikskor eller kängor. Även gummistövlar är bra att ha med då det kan vara blött på vissa platser.

Tillgänglighet
Boendet har inga begränsningar vad gäller tillgänglighet. De områden vi rör oss i för fotografering kan innebär minskad tillgänglighet för rullstolar.

*Betalningsvillkor
Anmälningsavgiften inbetalas via faktura i samband med anmälan. Resterande belopp betalas senast 60 dagar innan resan.

Försäkringar
Kontakta ert försäkringsbolag angående reseförsäkringar och avbeställningsskydd.

Hälsa
Kontakta din läkare för rådfråga om vaccinationer.

Gruppen och språk
Våra resor är öppna för alla nationaliteter vilket innebär att gruppen kan vara internationell.
Reseledarna på våra resor talar svenska och engelska.

Resevillkor

Information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

Dagsprogram

Dag 1 (3/5) (Middag)
Ankomst till Öland och vårt boende. Under eftermiddagen har vi en första teoripass och efter middagen har vi en inspirationsföreläsning.

Dag 2 (4/5) (Frukost – Lunch – Middag)
Vi tar tidig morgon och återkommer till vårt boende för att äta frukost. Förmiddagen och tidig eftermiddag ägnar vi åt våra bilder och ytterligare workshops. Framåt dagen åker vi ut för att fotografera igen, beroende på väder har vi olika mål. Åter till boendet för middag och på kvällen åker vi ut för att fotografera igen.

Dag 3 (5/5) (Frukost – Lunch)
Morgonens aktiviteter blir beroende av hur sen gårdagen blev. Vi har möjlighet att åka ut i närområdet och fotografera både innan och efter frukost. Helgen avslutas med att vi äter lunch ev. ute på någon mysig plats.

Galleri

bokningen på denna workshop är stängd