Projektbeskrivning

Sommarugglor i norr

17 – 20 juni 2021 FULLBOKAD!

Galleri
Omdömen
Anmäl dig till reservlistan

Några av workshopens höjdpunkter:

 • Lappuggla, slaguggla och hökuggla är vår huvudsakliga målarter
 • Chans att även fotografera jorduggla och pärluggla
 • Vi är på plats den bästa tiden av säsongen
 • Reseledarna ger dig egen fotografisk rådgivning och tips i en liten grupp av likasinnade

Inifrån  den gamla granskogen hörs ett gnisslande läte, det stiger och faller i intensitet. Vi rör oss sakta i riktning mot ljudet och från ingenstans kommer en stor grå skugga och sveper förbi oss och samtidigt stiger det gnisslande ljudet i volym. Hanen i lappuggleparet kom med en vattensork och ungarna som nyss lämnat boet gör allt för att få uppmärksamheten i konkurrensen om bytet. Ett snabbt överlämnande och så glider han ljudlöst i väg igen på jakt efter ytterligare en sork. Vi står väl dolda bakom en gran, men med fina fotomöjligheter, och inväntar nästa bytesleverans.

Ugglor, med sitt nattliga leverne, har under lång tid fascinerat människan och många sägner finns kring dessa fåglar, allt från visdom till död. I  norra Sverige hittar vi några av de mer spännande arterna, bl.a. en av världens största ugglor – lappugglan. Under denna workshop har vi fokus framför allt att fotografera de nordliga specialiteterna lappuggla, slaguggla och hökuggla. Ugglornas häckningsframgång varierar från år till år p.g.a. variationer i tillgången på gnagare som är deras huvudföda. Detta gör att det aldrig går att garantera att vi kan fotografera samtliga tidigare nämnda arter om det är ett sämre år. Under bra år kan vi däremot med lite tur även fotografera både jorduggla och pärluggla.

Ugglor är ofta relativt oskygga men kan vi fel beteende runt dom bli mycket aggressiva.  Givetvis är det en självklarhet att vi inte ska störa fåglarna så om någon visar tecken på oro kommer vi att lämna området.

Vi fotografiske guide bor i närområdet och kommer att rekognosera de kända uggleparen i området, men även leta nya täckningar, så att det blir så bra fotomöjligheter som det bara går. För att få bra bilder på ugglorna behövs dock både tålamod och tid. Vi är på plats den absolut bästa tiden av säsongen och i norr är det då ljust nästan 24 timmar om dygnet.

Om du vill uppleva några av nordens mer karakteristiska fågelarter och ta utmaningen att fotografera spännande ugglebilder är detta en workshop för dig.

Workshopfakta

Datum
17 – 20 juni 2021
OBS! Då häckningar av ugglor varierar mellan år kommer vi att fastställa resans genomförande  ca 10 dagar innan.

Pris  
14 900 kr
(Anmälningsavgift 2 980 kr)*

Reseledare
Daniel Nordgren

Antal deltagare
Mini 6
Max 8

Sista anmälningsdag
30 april 2021

Inkluderat i priset
Del i dubbelrum (stuga för 2 personer), måltider enligt dagsprogram, fotoundervisning, lokala resor, transfer till och från Umeå flygplats.

Enkelrumstillägg
1 200 kr (Begränsade tillgång. Kontakta oss för mer information.)

Ej inkluderat i priset
Flyg tur och retur Umeå flygplats (OBS! Kontakta oss för information om flygbiljetter), dricks, försäkringar, avbeställningsskydd, drycker och saker av personlig karaktär.

Boende
Vi bor på i enklare stugor. Toalett och dusch finns i varje stuga.

Flygplats
Umeå flygplats. Resan börjar och avslutas här.

Fotoutrustning
Workshopens fokus ligger på att fotografera ugglor. Vi kommer att kunna röra oss fritt i skogen när vi fotograferar, dock måste vi hålla avstånd till ugglorna vilket gör det lämpligt att ha med sig teleobjektiv. Vi  kommer att fotografera “dygnet runt”, så det är bra att ha ett så ljusstarkt objektiv som möjligt, gärna 2,8 eller 4,0 i bländare.
Telezoomobjektiv, t.ex. 70-200 mm, 200-400mm eller 80-400mm, ger mycket bra förutsättningar till att ta varierande bilder på ugglorna.
För att öka brännvidden om du har en kortare tele eller en zoom kan du använda telekonserter, tänk dock på att detta påverkar ljuskänsligheten.

Om man har tillgång till två kamerahus är det bra att ha med dessa. Stativ är ett måste.

Kläder
Temperaturen i norra Sverige i juni är oftast behaglig på dagarna men nätterna är fortfarande kalla. Det är viktigt att ha med sig varma kläder så att man inte fryser. Ett par gummistövlar eller vandringskängor är bästa valet för fötterna.

Tillgänglighet
Boendet är fullt tillgängligt. Då vår fotografering kommer att ske i skogen är det inte full tillgänglighet på denna resa vid nedsatt rörlighet.

*Betalningsvillkor
Anmälningsavgiften inbetalas via faktura i samband med anmälan. Resterande belopp betalas senast 60 dagar innan resan.

Försäkringar
Kontakta ert försäkringsbolag angående reseförsäkringar och avbeställningsskydd.

Gruppen och språk
Våra resor är öppna för alla nationaliteter vilket innebär att gruppen kan vara internationell.
Reseledarna på våra resor talar svenska och engelska.

Resevillkor

Information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

Dagsprogram

Dag 1 (17/6) (Middag)
Ankomst till Umeås flygplats under förmiddagen och vidare transport till vår inkvartering. Vi gör oss hemmastadda innan vi har en workshop och information inför de kommande dagarna. Vi äter middag och åker sedan ut på en första fotoexkursion.

Dag 2-3 (18-19/6) (Frukost  – Lunch – Middag )
Under våra dagar här kommer vi att helt fokusera på att fotografera ugglor. Detta innebär att vi spenderar så mycket tid som möjligt ute i skogen för att få ut det absolut bästa av vår vistelse här. Exakt vart vi åker och vilka arter vi fotograferar beror på häckningssäsongen.

Dag 4 (20/6) (Frukost)
Efter frukost åker vi till Umeå flygplats för vidare resa hem.

Galleri

  Anmälan till reservlista (ej bindande)

  Sommarugglor i norr 17-20 juni 2021

  OBS! När du gjort din anmälan till reservlistan ska du omgående få ett bekräftelsemejl från oss. Får du inte det ber vi dig kontakta oss via telefon, 0705-89 13 18.

  Ditt namn*

  Gatuadress*

  Postnummer och stad*

  Telefonnummer*

  Din e-postadress*

  Övriga upplysningar

  JaNej – Jag ger härmed tillåtelse till Wild Nature fotoresor att använda min e-postadress för utskick om företagets fotoresor och workshops.*
  All korrespondens kommer att ske via e-post om inget annat specificeras av kund.
  Dataskyddspolicy.