Projektbeskrivning

INSTÄLLT PGA COVID -19

Guldkantad helg i naturfotoglädjens tecken

En inspirationshelg med naturfotoglädje och kreativitet, som bygger vidare på succén från vårt förra ”On Location Natur”. Under ledning av några av Sveriges främsta naturfotografer varvar vi åter praktiska workshops ute i terrängen med spännande bildföredrag från när och fjärran. Samtidigt får du chansen att känna på den senaste tekniken, träffa de bästa tillverkarna och några av deras ambassadörer, samt prova på deras utbud av utrustning. Utvecklas som fotograf i ett unikt naturreservat och diskutera bild och fotoresande tillsammans med likasinnade.

En helg med guldkant som arrangeras av Fotosidan och Wild Nature Fotoresor, denna gång på Eriksbergs naturreservat i Blekinge 27-29 augusti 2021.

ERIKSBERG – ett fantastiskt besöksmål i Blekinge, både som naturreservat och som kvalitetshotell
Eriksberg är kanske mest känt för sina många visenter, men här lever också en fin stam av kronhjort, dovhjort, vildsvin, mufflon och till och med en avelsflock av den extremt hotade kinesiska Davidshjorten, i ett över 1300 hektar stort privat naturreservat och vilthägn. Vackra herrgårdsbyggnader från fem århundraden, pietetsfullt renoverade och moderniserade, såväl som fullt moderna designhotellbyggnader. Havsörn är en vanlig syn i skyarna över detta vackra blekingska kustlandskap, där knotiga ekar och hällmarkstallskog blandas med öppna betesmarker och våtängar.

Eriksberg har dessutom flera år i rad utsetts av White Guide till Blekinges bästa restaurang och rankas i deras hotellguide som ett av Sveriges bästa hotell, ”på exceptionell nivå”.

För den som vill bo över till lägre pris har vi reserverat ett antal rum på Hotel Carlshamn i närområdet. Ställplats för husbil finns. Du kan också välja att bara delta under dagtid.

ON LOCATION-PASSET
Gäller för ett antal aktiviteter under lördagen och söndagen:

• Alla bildföredragen

• Tre workshops med erfarna naturfotografer

• Lunch lördag och söndag

• Entré 3 dagar till Eriksbergs naturreservat

• Deltagande i fototävlingen

• Mässa med leverantörer av kameror, objektiv, skärmar mm.

Sagt om
On Location – Natur 2019

”Vilken helg!! On Location natur på Örenäs slott. En MYCKET trevlig helg med massor av intressanta fördrag, workshops, tävling,mm. Och trevliga likasinnade med kamera och foto intresse. Tack för ett jättefint event!!”

Lena Matsson Mårtensson

”Ett otroligt lyckat arrangemang. Genomtänkt. Välorganiserat. Omtänksamt.
Jättebra föreläsningar. Lärorika workshops. Engagerade utställare. Utrustning att prova/låna.Några av landets duktigaste fotografer och kunnigaste experter som hjälper en sådan simpel amatör som mig. Och som fanns tillgängliga för oss alla hela helgen. Varmt och ödmjukt. God stämning.”

Lennart Gustavsson
Tack för en jättetrevlig helg med bra upplägg.
Fantastisk natur och tur med härligt väder.
Uppskattar att ladda med ny inspiration och goa möten.”
Eva Larsson

Aktiviteter

FÖREDRAG
Under helgen hålls minst fem fantastiska bildföredrag, som alla ingår i On Location-passet, preliminärt program:

Nordisk vildmark – med Staffan Widstrand
Vilda djur och vilda vyer från fjäll, sjö, kust och skog – Ljungdalsfjällen, Abisko, Stora Sjöfallet, Muddus, Kuhmo, Dovre, Varanger och Flatanger.

Fantasieggande landskap – med Frida Hermansson
Stora och små landskap från Island till Norrbotten, Gotland och Spanien, där dramatik och ljus blandas med det nära och i subtila färger.

På fotojakt efter ikoniska djur i fantastiskt ljus  – med Jan Pedersen
Att fotografera vithajar, lemurer, ökenlevande lejon och svart panter när ljuset styr – i Kalahariöknen, Sydafrikas hav och kuster, samt i skogarna på Madagaskar, i Indien och Thailand.

När ödslighet görs sinnlig och synlig – med Thomas Örn Karlsson
Stämningsfyllda, ödsliga och övergivna miljöer – både hemmavid och i Tjernobyl, med nya inspirerande tekniker.

Blommande juveler – med Henrik Karlsson
Den eviga skönheten hos de vilda orkidéerna, från Norrbottens fjäll- och kusttrakter till Syditaliens olivlundar.

Senaste nytt på fototeknikfronten  – med Martin Agfors
Rykande färska nyheter med Fotosidans teknikredaktör.

WORKSHOPS
Under helgen ordnas ett antal verkligt utvecklande workshops som du kan välja bland.

Ledda av bland andra Jan Pedersen, Frida Hermansson, Staffan Widstrand, Henrik Karlsson, Johan Mårtensson och Thomas Örn Karlsson.

Tre workshops ingår i On location-passet och exakt vilka du vill vara med i, väljer du lite senare, då vi fastlagt det slutliga programmet

Eriksbergs-safari med viktiga och praktiska knep för djur- och fågelfotografen

Makro – flera sätt att använda sig av ljuset och enkla närbildstekniker

Landskapsfoto – nya sätt, nya vyer, teknik och attityd

Bildskärmkalibrering & Printworkshop – hur bär man sig åt egentligen?

Lightroom – grunderna samt handfasta tips på snabba, enkla och bra arbetsflöden

UTSTÄLLARE FINNS PÅ PLATS
Ett urval kvalitetsutställare kommer att ha monter och viss låneutrutning på plats, så att du kan prova, känna på och klämma på de senaste utrustningsdetaljerna. Utställarna presenteras här inom kort.

PORTFOLIO REVIEW
Vi samtalar med dig runt ditt eget urval av dina bilder och ger dig positiv, professionell feedback och råd. Du kan beställa en Portfolio review med antingen Henrik Karlsson, Frida Hermansson eller Thomas Örn Karlsson, som går igenom det urval bilder du vill ha kommentarer på.

Pris: 995 kr

FOTOTÄVLING
Innan eventet, kommer alla deltagare att få en länk dit man kan ladda upp tre bilder, som man sedan tävlar med. Juryn, utsedd av Fotosidan och Wild Nature fotoresor, kommer att utse vinnaren och på söndag eftermiddag delas priset ut.

Temat är naturfoto i vid mening. Allt från makro till landskap kan ingå – men originalitet, komposition och gott tekniskt utförande bedöms extra positivt.

Prisvinnaren får:
• Presentkort som gäller på alla Wild Nature fotoresors arrangemang.

• Publicering i Fotosidans magasin och webbportal.

• Ett års prenumeration på Fotosidan och dess magasin.

• Om du redan är medlem kan detta bortskänkas till någon annan.

BEGRÄNSAT ANTAL PLATSER
Antalet platser är begränsat till 100.

MAT OCH LOGI
Vi som arrangerar detta kommer bo över från fredag till söndag och hoppas förstås att så många av er som möjligt också vill det, så vi kan mingla lite på kvällarna och prata natur, foto och resor. Vi har förhandlat fram bra priser på mat (olika “menyer” finns”) och logi, i en skala från Budget till närmast Lyxbetonat… Du väljer hur du vill bo vid bokningen.

Boka denna workshop

Dagsprogram

Vi börjar officiellt lördagen den 28 augusti kl. 08.00.
Den som planerar att ankomma på fredagen kan boka att delta i Viltfoto-workshopen redan 16.00 på fredag eftermiddag.

Samling lördag 08.00, incheckning och utdelning av On Location pass och workshops för de som inte anlände redan kvällen innan.

Detaljerat program med tider för workshops och föredrag kommer inom kort.

Mer information

Vilken typ av fotoutrustning som vi rekommenderar beror på vilka workshops du vill delta i. Mer information kommer inom kort.

Temperaturerna i september kan variera kraftigt. Vi kan ha dagstemperatur från +15 grader till ner mot 0. Lämpligt är att ta med sig kläder i flera olika lager så man kan anpassa klädseln efter rådande temperatur. Riktiga regnkläder är en självklarhet precis som mössa och vantar. Ta med ett par vattentåliga kängor/stövlar samt några enklare skor att ha på sig under “innetiden”. 

Hotel Carlshamn alternativt Eriksberg.

Boendena och konferenslokalerna har full tillgänglighet däremot är områdena som vi använder för fotografering inte tillgänglighetsanpassade. 

Alla bildföredragen, tre workshops med erfarna naturfotografer, lunch lördag och söndag, entré 3 dagar till Eriksbergs naturreservat, deltagande i fototävlingen samt moms.

Resa tur och retur Eriksberg, boende, frukost och middag, transport till och från boende (Hotel Carlshamn), portofolio review, försäkringar, avbeställningsskydd, drycker och saker av personlig karaktär.

Boende, del i dubbelrum, på Hotel Carlshamn, inklusive frukost: 650 kr/natt /person
Boende, enkelrum, på Hotel Carlshamn, inklusive frukost: 1 100 kr/natt /person

Boende, del i dubbelrum, på Eriksberg, inklusive frukost: 1 500 kr/natt /person
Boende, enkelrum, på Eriksberg, inklusive frukost: 2 400 kr/natt /person

Husbil, ställplats utan el per natt: 500 kr/natt/husbil

Middag, visentburgare eller vegetariskt alternativ: 195 kr/middag/person
Middag, elegant tvårätters (alternativ med kött, fågel, fisk eller vegetariskt): 495 kr/middag/person

Transfer Eriksberg-Hotel Carlshamn
minibusstaxi/förbokad fast avgång/person: 200 kr/person & tillfälle

Portfolio review
30 minuter: 995 kr/tillfälle

Kostnaden för bokningen inbetalas via faktura i samband med anmälan. Villkor för detta arrangemang skiljer sig från våra vanliga resevillkor genom att ingen anmälningsavgift betalas utan totalbeloppet betalas i samband med bokning. Avbokningsregler enligt ordinarie villkor.

Kontakta ert försäkringsbolag angående reseförsäkringar och avbeställningsskydd.

Villkor för detta arrangemang skiljer sig från våra vanliga resevillkor genom att ingen anmälningsavgift betalas utan totalbeloppet betalas i samband med bokning. Avbokningsregler enligt ordinarie villkor.

Resevillkor

Information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

Boka denna workshop