Naturfotodag på Fotografiska, 7 april 20182018-03-10T12:15:16+00:00

Project Description

Naturfotodag på Fotografiska

7 april 2018 FULLBOKAD! Anmälan till reservlista

Galleri
Anmälan till reservlista

Wild Nature fotoresor, Fotosidan.se och Fotografiska är stolta att kunna presentera en heldag med inspirerande föreläsningar med några av Sveriges kunnigaste naturfotografer.

Lördagen den 7 april startar vi föreläsningsprogrammet klockan 9 och håller på fram till 15.

I biljettpriset 250:– ingår även inträde till Fotografiska Museets utställningar. Denna speciella föreläsningsdag kommer förhoppningsvis att bjuda på såväl inspirerande tankar och fascinerade bilder som kunskap om både fotograferingstekniker och vilda djur nära och fjärran.

Vi hälsar er varmt välkomna.

Program

09.00 Välkommen till besökarna

09.05 Brutus Östling: Under Afrikas himlar

9.45 paus

10.00 Lena Holm: Om undervattensfoto nära och fjärran

10.35 Paus

11.00 Jan Pedersen: Magiska Madagaskar

11.40–13.00 Paus och lunch

13.00 Marie Kantermo: Förtrollande skog

13.30 Paus

13.45 Jörgen Tannerstedt: Astrofotografering

14.20 John Hallmén: Småkryp och makrofoto

14.55 Avslutning

Naturfotodag på Fotografiska

Datum
7 april 2018
Kl. 09-15

Plats
Stadsgårdshamnen 22, 116 45 Stockholm

Pris
250:–
I priset ingår även inträde till Fotografiska och dess utställningar.

Hitta till Fotografiska:
www.fotografiska.com/sto/tillganglighet/hitta-hit/

Om föreläsarna

Brutus Östling: Under Afrikas himlar
Brutus Östling är mest känd för sina mycket personliga fågelbilder. Hans böcker har sålt i stora upplagor och prisbelönats tre gånger med WWF:s pandabokspris, och med en erhöll Brutus det svenska Augustpriset. Flera av böckerna har även kommit ut i andra länder. Efter tio fågelböcker och en handbok om “Konsten att fotografera fåglar och andra djur” har Brutus de senaste åren arbetat med ett helt annat ämne, de utsatta afrikanska savannerna och de djur vi finner på dessa. I höst kommer en ny bok, och föreläsningen fokuserar på bland annat de hotade afrikanska vildhundarna och andra utsatta arter men fotografen utlovar även en och annan afrikansk stjärnhimmel.

Lena Holm: Undervattensfoto – spännande men blöt utmaning
Lena Holm är docent i djurfysiologi på Sveriges Lantbruksuniversitet. Under en vistelse i Australien 1995 upptäckte hon dykning, redan där föddes utmaningen men det dröjde till 2004 innan hon började dyka med en digitalkamera med undervattenshus. Lena fotograferar helst i kalla vatten, och förutom Sverige har det blivit många resor till Norge men även British Columbia och Alaska. Lena har kvalificerat sig till SM-finalen i undervattensfoto sex gånger och erhållit två brons och ett silver i olika delklasser.

Jan Pedersen: Magiska Madagaskar
Jan är fotograf, författare och äventyrare som i mer än tre decennier lett naturresor över hela världen. Han har även arbetat som tillsynsman i svenska naturreservat och skrivit talrika artiklar för dags- och facktidningar om djur och natur. Boken Fågelsång som han gjorde tillsammans med Lars Svensson är Sveriges mest sålda naturbok. Efterföljaren Vilda djur blev även den en succé. Totalt har Jan publicerat 12 böcker och är en premierad fotograf med många internationella meriter. Denna lördag berättar han om ett pågående projekt om Madagaskar och dess mycket speciella fauna.

Marie Kantermo: Förtrollande skog
Marie Kantermo fotografera lika gärna hemma i Smålands skogar som på resor runt om i världen. Med nyfikenhet och kreativa lösningar skapar hon bilder med ett personligt uttryck. Som fotograf arbetar Marie med utställningar, föreläsningar och workshops. Att coacha fotografer och prata bild är något som ligger henne extra varmt om hjärtat. Marie är medlem i bildgruppen PhotoNatura.

Jörgen Tannerstedt: Astrofotografering
Jörgen Tannerstedt är astro- och landskapsfotografen som brinner för att lära ut och inspirera andra. Trots otaliga nätter ute under stjärnhimlen kan han inte sluta fascineras av dess storhet . Varje molnfri natt beger Jörgen sig ut i mörkret för att hitta nya sätt fånga nattens ljus. Han har mer än tio års erfarenhet som lärare och är en flitigt anlitad föreläsare inom bland annat astrofotografering. Jörgen arbetar aktivt för att sprida kunskap om mörkrets betydelse för oss människor och vilken inverkan ljusföroreningar har på miljön. Sedan ett par år tillbaka är han ansvarig för mörkermätningar på Öland i ett projekt vars syfte är att försöka bevara natthimlen för kommande generationer.

John Hallmén: Småkryp och makrofotografering
John Hallmén är en hängiven makrofotograf som har specialiserat sig på att fotografera naturen på mycket nära håll. Favoritmotiven utgörs av de varelser som fascinerat honom mest ända sedan barnsben – insekterna! Vid sidan av naturintresset är en viktig drivkraft i hans fotograferande av lusten att anta tekniska utmaningar och finna egna kreativa lösningar. År 2011 startade han tillsammans med Stanislav Snäll webbplatsen makrofokus.se som syftar till att sprida intresset för makrofotografering. John har gett ut böckerna Kryp (2012) och Än lever skogen (2013) samt flera barnböcker. År 2012 blev han utsedd till Årets naturfotograf av Naturvårdsverket.

Galleri

0
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec