Project Description

Magiska alpina ängar, Tyrolen

Ett makro- och landskapsfoto retreat i midsommar i det österrikiska Tyrolen.

15–22 juni 2019

I samarbete med Food and Photography retreats 

Galleri
Boka denna resa

Innehåll:

 • Retreaten
 • Vad vi erbjuder
 • Kunskaper
 • Använda en studio ute i fält
 • Efterproduktion: Skapa kompositbilder
 • Skapa färgpalettbilder
 • Kaunergrat naturpark och vårt boende
 • Allmän information och pris
 • Menyexempel

Retreaten

Food and Photography Retreats är för personer som tycker om en semester med en hemtrevlig känsla i en härlig miljö där de kan fördjupa sig totalt i fotografi – och också äta mycket gott.

Niall och Charlotte Benvies sju dagars foto-retreat i österrikiska Tyrolen ger dig chansen att lära sig nya färdigheter och fördjupa sina kunskaper i fotografering medan du njuter av första klassens gästfrihet i en magnifik alpin miljö.

Konceptet för en fotoretreat är lite annorlunda än en fotoresa eller workshop. Retreaten har inslag av båda men undervisningen är mer strukturerad, resultaten är mer fokuserade och mycket tonvikt ligger vid att skapa, i en avslappnande atmosfär där konversationer kan flöda och idéer dyker upp. Snarare än att ge vaga löften om att “förbättra din fotografi “, så lär vi ut särskilda färdigheter och sätt att tänka som du kan använda länge efter att retreaten är klar. Detta kombinerat med handledning och feedback kan hjälpa fotografer att göra betydande framsteg i sin kreativitet, samtidigt som de trivs i en inspirerande miljö.

På denna retreat reserverar vi kvällar och tidiga morgnar för landskapsfotoarbete och dagtid för att lära sig nya färdigheter i makrofotografi, som inte är beroende av fint ljus på samma sätt.

Vad vi erbjuder

Kaunergrat naturpark, där dalarna Kaunertal, Pitztal och Inntal möts, är ett av Centraleuropas biologiska hotspots, hem för över 1 100 arter av malar och fjärilar – inklusive den dramatiska apollofjärilen – liksom ett enastående utbud av alpina blomväxter. Parken innehåller också 84 stycken 3 000-meters toppar och massor av alpina gårdar: det finns alltså gott om motiv att hålla makro- och landskapsfotografer upptagna med.

Under retreaten kommer du att lära dig hur man:

• fotograferar i fältstudio, med motljus och vit bakgrund
• montering av dessa bilder till färdiga arbeten
• skapa färgpaletter utifrån dina bilder, för att utveckla ditt landskapsfotograferande

Dessa tekniker öppnar dörrar till kreativa vägar som du kan utforska år efter år – samma tekniker som har gett Niall hans rykte som innovatör. Våra diskussionstillfällen kommer att fokusera på hur vi kan fånga betraktarens intresse för vårt arbete med de nya metoder som du lär dig under retreaten. Niall håller i dessa, men alla uppmuntras att bidra med sina egna idéer.

Fotograferingen är givetvis bara en del av retreaten. Charlottes gästfrihet tillhör den sortens där inget är för mycket bekymmer och hon tar väl tillvara på tillfället att skapa en trivsam miljö och ljuvliga måltider för dig.

Om oss

Efter att ha lett turer och workshops för andra företag i många år hemma och utomlands etablerade Niall och Charlotte Benvie “Food and Photography retreats” 2018. Det vi erbjuder kombinerar undervisning av särskilda färdigheter i attraktiva miljöer med stor gästfrihet, umgänge och mat. Niall är en professionell fotograf, författare, designer och guide i över 25 år och hans arbeten har publicerats brett, inklusive sex böcker och hundratals artiklar. Han har varit med och grundat flera av de största naturfoto-initiativen under det senaste årtiondet, inklusive ”Meet your neighbours”, ”Wild Wonders of Europe”, ”Rewilding Childhood” och ”2020VISION”.
I 28 år kombinerade Charlotte en karriär inom civilförvaltningen med frilans-catering och olika värdskapsroller innan hon började arbeta tillsammans med sin man, Niall. Gäster värdesätter inte bara hennes expertis i köket och matsalen utan också hennes varma uppmärksamhet för detaljer. Hon har också ett öga för bild och hjälper gärna till med Lightroom-bearbetningen. Hon är utbildad ”Chocolatier” och har vunnit flera Great Taste Awards (The Guild of Fine Food) för sina insatser.

Resefakta

Datum
15–22 juni 2019

Pris
2 400 GBP

Reseledare
Niall och Charlotte Benvie

Vad ingår i priset på retreaten?
Sju nätters boende i lägenheter i Arzl im Pitztal; middag från dag ett till frukost sista dagen; resa mellan platserna med minibuss, transfer mellan Innsbruck flygplats (INN) och vårt boende på överenskommen tid; och undervisning från Niall.

Vad ingår inte i priset på retreaten?
Resa mellan ditt hem och Innsbruck flygplats (INN); transfer andra tider än de som anges, alkoholhaltiga drycker; försäkring för dig och dina ägodelar, ytterligare inträdesavgifter som kan tillkomma.

Att resa till och från retreaten
Retreaten börjar vid Innsbruck flygplats (INN) där Niall kommer att möta vid ankomst. I slutet av retreaten kommer du att tas tillbaka till Innsbruck flygplats. Om du väljer att köra, kan du åka direkt till vårt boende i Arzl im Pitztal. Vi ger vägbeskrivning.

Daglig rutin
Varje kväll vid middagen berättar vi om målen för nästa dag och vart vi planerar att ta dig då. Om vädret växlar, kan dessa planer ändras för att göra det mesta av varje läge. Solen stiger vid ca 05:20 och går ner lite efter 21:00, så vi kommer att spendera den hetaste delen av dagen inomhus arbetande med våra bilder. Vi anser att det är viktigt att hitta en bra balans mellan fält och studietid så att du kan arbeta med och få feedback på dina fotografier. Och vi behöver tid att äta och koppla av också!

Din säkerhet under retreaten
Vi tar din säkerhet på allvar på våra retreats. De flesta av de platser vi besöker innebär inte några svårigheter för dem med bara en genomsnittligt god kondition. Där särskilda faror – som hala ytor, ojämn mark eller stup – finns kommer vi upplysa dig först så att du vet hur du ska gå vidare.

De flesta av de vandringar vi gör kommer att vara kortare till följd av värmen och vikten på den utrustning Niall bär med för att vi ska kunna arbeta i studio ute i fält. Vandringar för landskap kommer inte att överstiga 5 km och är normalt mycket kortare.

Försäkring
Det är ett krav vid bokning att gästerna lämnar bevis på personlig reseförsäkring för att täcka avbokning och avbruten resa, medicinska och akuta kostnader (inklusive återresa), personlig olycka, skada och dödsfall dessutom förlust av/skador på bagage och ägodelar, personliga ägodelar och avbeställningar/förseningar av flyg.

Väder
Den genomsnittliga temperaturen i juni i denna del av Tyrolen är 22 grader C men som vi såg år 2018 kan värmeböljor lyfta detta betydligt. Juni är den tredje våtaste månaden på året, och när det regnar sjunker temperaturen märkbart, speciellt som vi rör oss på över 1000 meters höjd.

Kläder
Förvänta dig att det är varmt under dagen och svalt på kvällen. Och att det kan vara vått emellanåt. Oavsett, vattentäta byxor är användbara när du står på knä, särskilt om det är dagg. En lätt vattentät jacka rekommenderas också. Vandringskängor kommer att hålla fötterna torra, oavsett, även om vissa människor föredrar lättare vandringsskor om det är varmt. Du bör också ha tofflor/inomhusskor att ha i lägenheten. Vi rekommenderar starkt en solhatt/keps och solskydd med hög solskyddsfaktor.

Utrustning
Om du reser med flyg, kommer du att kunna få med mer som handbagage om du bär en del av det i en fotografväst med stora fickor.

  • Om möjligt, ta med en bärbar dator laddad med Adobe Lightroom (eller annan RAW-konverterare som du föredrar) och Photoshop/Elements. Vi upplever att bearbetning på iPads med Lightroom CC är för begränsande.
  • Om du vill delta fullt ut i fältstudiofotograferingen, behöver du två blixtar (dessa kan vara av olika slag så länge power-output kan justeras manuellt på var och en) och en billig blixtutlösare, till exempel Phottix Strato II, för att kunna fjärr-avfyra två blixtar från kameran. Se till att din utlösare är kompatibel med blixten. Vi ger dig plasten du behöver i detta arbete.
  • Ett makro-objektiv, en mellan-brännvidds zoom (typ 70-200mm) och en måttlig vidvinkel (typ 24-35 mm) kommer vara mest användbar.
  • Trots att det kan vara obekvämt att bära på, så är ett stativ ett måste.
  • Pannlampa eller handhållen ficklampa, för navigering och säkerhet då det mörknar.
  • Alla laddare, kort, batterier och backupmedia du behöver.
  • Ett polarisationsfilter och ett graderat ND gråfilter, om du har.

*Betalningsvillkor
Anmälningsavgiften inbetalas via faktura i samband med anmälan. Resterande belopp betalas senast 60 dagar innan resan.

Pass och visum
När du som är EU-medborgare reser inom EU eller till Schengenländerna Norge, Schweiz, Island och Lichtenstein ska du alltid ha med dig passet eller det nationella id-kortet som polisen utfärdar. Vid incheckning för flyg krävs pass.

Försäkringar
Kontakta ert försäkringsbolag angående reseförsäkringar och avbeställningsskydd.

Gruppen och språk
Våra resor är öppna för alla nationaliteter vilket innebär att gruppen kan vara internationell.
Reseledarna på våra resor talar svenska och engelska.

Resevillkor

Information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

Kunskaper

Fotografering på vit bakgrund i studio ute i fält

Vad som började 2007 med två blixtar och två bitar plast har utvecklats till ett världsomspännande fotografiskt initiativ, Meet Your Neighbours, nu med flera hundra deltagare. Niall har bidragit genom att beskriva och dela med sig av tekniken i tryck, på konferenser och on-line. Du lär dig att göra dessa slående, bakgrundsbelysta bilder, på plats med vilda motiv.

Du kommer att börja med att lära dig tekniken med blommor innan du går vidare till några av naturparkens stora utbud av insekter. Vi tillhandahåller plasten du behöver för detta arbete. Vi har ett extra blixt set att låna. Du kommer också att få Nialls omfattande e-bok om tekniken. Du är naturligtvis välkommen att fotografera med mer konventionella tekniker, och vi kommer att granska och jämföra det arbetet tillsammans med resten.

Bearbeta och sammanställa bilder med vit bakgrund.

En stor del av det roliga med fältstudio-fotografering är friheten det ger dig att skapa vackra komposit-illustrationer. Fotografer runt om i världen har hittat nya användningsområden för tekniken, från att illustrera biologisk mångfald till att representera en livscykel i en enda bild. Vi kommer att visa dig de färdigheter du behöver för att skapa dig egen.

Färgpaletter

Niall började skapa bilder i denna stil 2017 och de har publicerats flitigt sedan dess. En “Color Transect” består av ett fotografi och färgprover som presenteras som ett enda arbete. De 27 färgproverna tas från fotografiet, och framhäver ibland mångfalden av färger i bilden och ibland olika nyanser av en färg. Syftet är att förenkla och klargöra bildens färginnehåll för tittaren.

Konceptet för paletten lånas från klassisk ekologisk provtagning (där en linje definieras genom en livsmiljö och prover sedan tas eller registreras med jämna mellanrum längs den linjen). Övningen kan upprepas vid olika tider på samma palett för att nå överensstämmelse med provtagningsprocessen. I en färgpalettbild dras linjer över bilden i efterproduktionsstadiet och färger tas för att skapa färgrutorna.

Färgpalettbilderna ger möjlighet att omtolka kända teman och att sätta din personliga stämpel på dem, vare sig det är i ängarna, berg eller byar.

Kaunergrat Nature Park och vårt boende

Fließer Sonnenhänge och Naturpark Kaunergrat

För tio år sedan, när Niall arbetade med uppdrag för Wild Wonders of Europe skickades han hit till Fließer Sonnenhänge i Landeck distriktet i österrikiska Tyrolen, för att fotografera dess fantastiska biologiska mångfald. Faktum är att dessa traditionella hö-ängar i Kaunergrat naturpark anses vara en av Europas naturliga kronjuveler på grund av dess rika flora och insektsliv. Höga halter av solstrålning som kan lyfta temperaturen på marknivå till 70 grader C, kalkrika jordar och mindre än 60 cm årlig nederbörd, skapar de idealiska förutsättningarna för
många arter att blomstra. På denna retreat, kommer nära samarbete med naturparkens personal att bidra till att vi når de bästa platserna vid rätt tid.

Vi lämnar de skyddade “soliga sluttningarna” runt byn, vi klättrar stadigt upp förbi gamla granar och tallar, går i kanten utefter mossar, sen går vi in i de högt liggande alpina gårdarna, tysta förutom klingandet av kobjällror.
Det här är en typ av plats som gör att vi kan vara produktiva utan att behöva spendera mycket tid på att köra runt mellan olika andra platser. Men vi ger dig också tid att koppla av i fri natur. Ibland är att bara just sitta och titta vad som krävs för att göra ett bra jobb.

Vårt boende

Vår bas kommer att vara i byn Arzl im Pitztal i fullt utrustade lägenheter som renoverades till en mycket hög standard 2018. De ligger bara 20 minuter från naturparkens huvudkontor. Varje rum har eget badrum och det finns wifi, om du behöver det. Det är en bra plats att koppla av, äta, granska ditt arbete och njuta av fantastiska bergsvyer.

Måltider

God mat är den andra kärnan i våra retreater, från frukost till choklad efter middagen, allt lagat av Charlotte. Hon använder lokala ingredienser när de finns tillgängliga, i rätter som är läckra och fantasifulla utan att vara krångliga. Födoallergier och -intoleranser tillgodoses då de anmälts i förhand i bokningsformuläret. Du kan förvänta dig att äta bra, till frukost, lunch och middag. Och tiden däremellan också.

Galleri

Boka Magiska alpina ängar 15-22 juni 2019

OBS! När du gjort din bokning ska du omgående få ett bekräftelsemejl från oss. Får du inte det ber vi dig kontakta oss via telefon, 0730 662 007.

Ditt namn*

Gatuadress*

Postnummer och stad*

Telefonnummer*

Din e-postadress*

Boende*
Enkelrum (Enkelrumstillägg tillkommer)Dubbelrum
Önskar dela rum med

Önskemål om specialkost

Övriga upplysningar

Rabattkod

Jag godkänner resevillkoren samt har tagit del av information om Centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302* Läs resevillkoren samt information om Centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302
JaNej – Jag godkänner att deltagarlista delas ut i samband med resan till resans övriga deltagare.*
JaNej - Jag ger härmed tillåtelse till Wild Nature fotoresor att använda min e-postadress för utskick om företagets fotoresor och workshops.
All korrespondens kommer att ske via e-post om inget annat specificeras av kund