Project Description

Kungsörnshelg

29 november – 3 december 2018

Galleri
Boka denna resa
Omdömen

Några av resans höjdpunkter:

  • Vilda kungsörnar på mindre än 10 meters avstånd
  • Stora möjligheter att få bilder på kungsörnar som interagerar med korpar
  • Tillgång till mycket välbyggda fotogömslen i 3 hela dagar
  • Chans att fotografera även havsörn och duvhök
  • Chans att fotografera lavskrika, gråspett, domherrar och andra fåglar
  • Vi bidrar aktivt till naturskydd genom ekonomiskt stöd till Birdlife Sverige.

Tidigt på morgonen i det totala beckmörkret vandrar vi ut i den norrländska vinterskogen till våra fotogömslen där vi ska tillbringa dagen. När vi fått vår fotoutrustning på plats börjar så väntan på att ljuset ska komma. Så plötsligt rör sig något i den fortfarande halvdunkel morgonen, vi kikar ut genom gömslets små fönster och kan ana en mörk skugga som sitter en bit från gömslet, kungsörnen är tidig i dag. Otåligt inväntar vi dagens ljus innan vi börjar fotografera den ivrigt ätande örnen.

Kungsörnen är ett av de stora rovdjuren i Sverige och en fantastiskt vacker fågel som många naturfotografer drömmer om att kunna fotografera. Med vilda kungsörnar ända inpå mindre än tio meters håll från de välbyggda och uppvärmda gömslena, specialbyggda för naturfoto, ges nu möjligheter att ta mycket läckra bilder på dessa fåglar.

De ytterst regelbundet uppträdande örnarna här brukar bjuda på fotomöjligheter och upplevelser i världsklass. Kungsörnar nästan inpå objektivens närgräns, ofta sedan i full action med rävar, korpar och ibland också havsörnar.

Dessutom har vi möjligheter till att fotografera en stor del av vinternorrlands andra inlandsfågelarter som kan dyka upp utanför fotogluggarna. Med lite tur så dyker kanske fåglar som gråspett, lavskrika, nötskrika, domherre, större hackspett, olika mesar och duvhök upp framför våra gömslen.

Så här års, i ett med största sannolikhet ordentligt snöigt vinterlandskap, i minusgrader, med snö uppe på träden, är det ofta ett spännande halvarktiskt vinterljus med starka färger och långa skuggor. Detta och eventuella snöfall ger ytterligare dimension till våra bilder.

Denna resa genomförs utan guide från Wild Nature fotoresor och därmed utan fotografisk handledning. Om du vill ha fotografisk handledning rekommenderar vi våra veckoarrangemang till samma plats. På denna helgresa möts du av vår lokala samarbetspartner på flygplatsen och han kör dig till boendet och till och från alla gömslen.

Resefakta

Datum
29/11 – 3/12 2018

Pris
  
9 140 kr
(Anmälningsavgift 1 828 kr)*

Antal deltagare

Min 1
Max 8

Sista anmälningsdag
1 november 2018

Inkluderat i priset

Del i dubbelrum och måltider enligt dagsprogram (lunchen består av ett lunchpaket som äts i gömslet), tillgång till specialbyggda gömslen i 3 dagar. Boendet kommer att vara av enklare standard.

Enkelrumstillägg
1 500 kr

Ej inkluderat i priset
Resa tur och retur Kalvträsk (transfer tur och retur Skellefteå flygplats eller Bastuträsk station kan köpas till, kontakta oss för uppgifter), lokala transporter, försäkringar, avbeställningsskydd, drycker (annat än det som serveras till maten), telefon och internetavgifter och saker av personlig karaktär.

Plats

Resan börjar och avslutas i Kalvträsk.

Fotoutrustning
Resans fokus ligger på att fotografera fåglar. Då vi kommer att fotografera i första hand från specialgjorda gömslen är det lämpligt att ha med sig teleobjektiv. De flesta gömslen byggda för 500mm brännvis men även 300 till 400 mm brännvidd fungerar utmärkt.
Telezoomobjektiv, t.ex. 70-200 mm eller 80-400mm, ger mycket bra förutsättningar till att ta varierande bilder av fåglar och däggdjur.
För att öka brännvidden om du har en kortare tele eller en zoom kan du använda telekonverter.

Om man har tillgång till två kamerahus är det bra att ha med dessa. Stativ kommer att vara användbart.

Kläder

Temperaturen i Västerbotten i november och december ligger ofta på flera minusgrader och kan sjunka ner till ca – 25 grader. Rejäla vinterkläder och vinterstövlar är bra att ha! Gömslena är uppvärmda.

Gruppen och språk
Våra resor är öppna för alla nationaliteter vilket innebär att gruppen kan vara internationell.
Reseledarna på våra resor talar svenska och engelska.

*Betalningsvillkor

Anmälningsavgiften inbetalas via faktura i samband med anmälan. Resterande belopp betalas senast 60 dagar innan resan.
OBS! Anmälningsavgiften på denna resa är högre än normalt.

Övrigt
Kontakta ert försäkringsbolag ang. försäkringar och avbeställningsskydd.

Resevillkor

Dagsprogram

Dag 1 (29/11) (Middag)
Resa till Kalvträsk och vårt boende.

Dag 2 – 4 (30/11 – 2/12) (Frukost – Lunch – Middag)
Dessa dagar tillbringas i olika gömslen från tidig morgon till tidig kväll med att fotografera kungsörnar och andra fåglar. Vi roterar i de olika gömslena efter ett uppgjort schema.

Dag 5 (3/12) (Frukost)
Efter frukost hemresa.

Galleri

Boka fotoresa

Kungsörnshelg 29 november - 3 december 2018

OBS! När ni gjort er bokning ska ni omgående få ett bekräftelsemejl från oss. Får ni inte det ber vi er kontakta oss via telefon, 0730 662 007.

Ditt namn*

Gatuadress*

Postnummer och stad*

Telefonnummer*

Din e-postadress*

Boende*
Enkelrum (Enkelrumstillägg tillkommer)Dubbelrum
Önskar dela rum med

Önskemål om specialkost

Övriga upplysningar

Rabattkod

Jag godkänner resevillkoren* Läs resevillkoren
JaNej – Jag godkänner att namnlista delas ut i samband med resan till resans övriga deltagare.*
JaNej – Jag ger härmed tillåtelse till Wild Nature fotoresor att använda min e-postadress för utskick om företagets fotoresor och workshops.*
All korrespondens kommer att ske via e-post om inget annat specificeras av kund.
Dataskyddspolicy.