Projektbeskrivning

Klassiska Masai Mara, Kenya

12 – 17 november 2019 FULLBOKAD

ANMÄLAN TILL RESERVLISTAN
Galleri
Omdömen

Några av resans höjdpunkter:

 • Masai Mara – den klassiska safari destinationen
 • Stora mängder med djur i området – allt från zebror, giraffer och elefanter till antiloper och gaseller samt givetvis de stora predatorerna, lejon, leopard och gepard
 • 10 game drives – tidig morgon och sen eftermiddag
 • Möjligheter till heldags game drive om väderförutsättningarna är de rätt (om vi förväntas att få dramatiska himlar under dagen)
 • Vi har off-road tillstånd vilket gör att våra fordon får köra till platser andra fordon inte kommer till
 • Fyra fotografer i varje jeep
 • Möjligheter att fotografera Masai Maras djur från marknivå
 • Lokala Maasai guider som har mycket bra lokalkunskap och förståelse för fotografering
 • Flyg från Nairobi till Mara Olkiombo Airstrip ingår i resans pris. Inga långa tröttande busstransporter från Nairobi till vår camp. 
 • Extra bagagemöjligheter på flyget till Masai Mara. 
 • Vi bor i en tältcamp som ligger ca 5 min med jeep från Maasai Mara National reserve

Solen går ner i horisonten och himlen färgas orange. Över den stora vida grässavannen vandrar en grupp med antiloper och zebror, vi har placerat oss så att vi kan fotografera de vandrande djuren i siluett mot den glödande afrikanska kvällshimlen. Sakta rör sig en giraff mot ett acaciaträd och när den så stannar upp för att beta har vi bilden klar och unisont låter vi våra kameror föreviga detta klassiska afrikanska motiv.

Senare vid middagen i vår tältcamp kan vi på avstånd höra Masai Maras lejon ryta i den mörka natten. Förväntningarna inför morgonens game drive stiger, vad kommer vi att få uppleva och fotografera. Hittar vi kanske lejonen eller den mer skygga leoparden liggandes i ett träd, oavsett detta så vet vi att Masai Mara även i morgon kommer att erbjuda oss oförglömliga fotomöjligheter av både djur, fåglar och landskap.

Masai Mara ligger i sydvästra Kenya och är ett av de bästa områdena i hela Afrika för att se och fotografera det afrikanska djurlivet. Tillsammans med Serengeti nationalpark i Tanzania utgör Masai Mara ett av världens mest spektakulära ekosystem med kanske den största koncentrationen av djur i hela världen. Här finns “de fem stora” – elefant, lejon, leopard, noshörning och buffel – men även gepard, zebra, olika arter antiloper och gaseller, giraff, flodhäst och krokodil för att nämna några arter. Till detta kommer även ett rikt fågelliv men över 400 arter. Alla dessa djur och fåglar tillsammans med landskapet gör området till en fantastisk fotodestination.

Under våra dagar i Masai Mara ligger allt fokus på att fotografera, givetvis vill vi ha bilder på “de fem stora” om det är möjligt men vi kommer inte att avstå från bra fotolägen på “vanligare” arter för att jaga efter en specifik art. Vi kommer att jobba mycket med “bilden” och försöka att skapa en så bred portfolio från Masai Mara som bara möjligt. Förhoppningsvis innehåller den vid hemresan både bilder på de stora rovdjuren, savannens betande djur och fåglar samt det underbara landskapet.

Tidig morgon och sen eftermiddag åker vi ut på game drive i Masai Mara men vi har även möjlighet att göra heldags game drives. Detta är bra om vi märker att vi kommer att ha någon dag där vi tror att vi ska få dramatiska himlar över savannen vilket bidrar både med softare ljus mitt på dagen men framför allt bidrar det till “bilden”. När vi är ute på game drive har vi special tillstånd för off-road körning, detta innebär att vi får lämna de “vanliga” vägarna för att komma närmre djur eller för att få en bättre fotovinkel. Givetvis finns det regler även kring hur man får köra off-road, och vi vill givetvis inte störa djuren, men det ökar våra fotomöjligheter avsevärt. Vi kommer även att ha möjligheter att gå ut ur jeeparna på vissa platser för att fotografera med en låg vinkel, detta är framför allt bra om vi vill jobba med diffusa för- och bakgrunder eller när solen går ner och vi vill jobba med siluetter mot himlen.

Vi flyger in till vår tältcamp under förmiddagen från Wilson airport i Nairobi med ett mindre plan, en flygtur som tar ca en timme. Vi får en lunch och genomgång av säkerhet och regler, sedan beger vi oss direkt ut på första safarituren. När vi kommer tillbaka till tältlodgen är det redan mörkt. Sista dagen börjar vi med morgonsafari precis som vanligt, när vi beger oss ut från lägret är det ännu inte ljust, efter safarin blir det sedan lunch och flyg tillbaka till Wilson airport i Nairobi under eftermiddagen. Tiden i Masai Mara kommer att utnyttjas maximalt för fotografering.

Resefakta

Datum
12 – 17 november 2019

Pris  
Plusmedlem på Fotosidan
26 900 kr**
(Anmälningsavgift 5 380 kr)*

**Medlemsnummer på Fotosidan anges i bokningsformuläret för att få rabatterat pris. Ordinarie plusmedlemsrabatt gäller inte på denna resa.

Bli Plusmedlem på Fotosidan

Ordinarie pris (EJ Plusmedlem på Fotosidan)
29 900 kr
(Anmälningsavgift 5 980 kr)*

Reseledare
Henrik Karlsson

Antal deltagare
Min/Max 8

Sista anmälningsdag
12 augusti 2019

Inkluderat i priset
Del i dubbelrum/tält, måltider enligt dagsprogram, flygresa från Wilson flygplats i Nairobi till Mara Olkiombo samt biltransport till tältcampen och tillbaka.
Safariturer morgnar och eftermiddagar med lokala guider, inträdesavgifter och andra avgfter som rör nationalparken, fotoguidning, fotoworkshops.

Enkelrumstillägg
Starkt begränsad tillgång på enkelrum. Kontakta oss för mer information.

Ej inkluderat i priset
Flyg tur och retur till Nairobi, Kenya, transport till/från Wilson flygplats till/från Jomo Kenyatta internationella flygplats, dricks, alkoholhaltiga drycker, försäkringar och annat av personlig karaktär.

Flygplats
Resan börjar och slutar på Wilson flygplats, Nairobi, exakt tid när flyget går från Wilson till Mara Olkiombo meddelas senare.

Fotoutrustning
Då vi kommer att fotografera många olika typer av motiv, allt från landskap med och utan djur till porträtt av däggdjur och fåglar så är det lämpligt att ha med sig allt från vidvinkelobjektiv till teleobjektiv. På safari med jeep är objektiv som ett zoom 80/100-400 mm eller 500 mm utmärkta. Ett 70-200 mm-zoom bör kompletteras med en längre brännvidd eller 2 ggr telekonverter. För att öka brännvidden bör man i vissa situationer använda telekonverter. Ett kamerahus med cropformat förvandlar skenbart 400 mm till 600 eller 640 mm. Med ett fullformatshus bör man ha en 1,4 ggr konverter med sig om längsta objektivet har brännvidden 400 mm. Om man har tillgång till två kamerahus är det bra att ha med båda och ha litet olika brännvidder på husen. Detta för att undvika att behöva byta objektiv om det dammar mycket. Stativ är svårt att använda i jeeparna, men kan vara bra vid fotografering till fots. Stativ kan även vara bra om tillfälle ges till nattfotografering.

Kläder
Morgnar kan vara litet svala när man färdas i jeepen så det är bra att ha med sig någon långärmad tröja eller tunnare jacka. Keps eller hatt kan vara bra som skydd mot solen. Ett par grövre gymnastikskor är bästa valet för fötterna.

*Betalningsvillkor
Anmälningsavgiften inbetalas via faktura i samband med anmälan. Resterande belopp betalas senast 90 dagar innan resan.

Övrigt
Kontakta ert försäkringsbolag ang. försäkringar och avbeställningsskydd.
För inresa i Kenya behöver svenska medborgare visum.  Visum kan ordnas i Sverige men också på plats, vi lämnar mer information längre fram. Kontakta även läkare för att se över era vaccinationer.

Resevillkor

Dagsprogram

Resan påbörjas och avlutas på Wilson flygplats i Nairobi (Exakta tider anges vid bokning)

Dag 1 12/11 (Lunch – Middag)
Flyg från Wilson flygplats i Nairobi till Mara Olikiombo på morgonen och vidare transport till vår tältcamp. På Wilson flygplats möts ni av vår reseledare.  Efter ankomst till vår tältcamp får vi lunch och kan sedan göra oss iordning för vår första game drive. Åter i tältcampen efter mörkrets inbrott.

Dag 2–5  13 – 16/11 (Frukost – Lunch – Middag)
Under dessa dagar kommer vi att göra game drives både morgon och eftermiddag, ev. gör vi någon heldags game drive. Vi rör oss med jeep i Masai Mara och letar hela tiden efter motiv. Vi har tillstånd att köra off-road för att öka våra fotomöjligheter och om tillfälle bjuds med motiv och omständigheter så kan vi även gå ur fordonen för att fotografera med låga vinklar.

Dag 6  17/11 (Frukost – Lunch)
Morgonsafari på samma sätt som tidigare. Efter lunch körs vi till flygfältet och flyger sedan tillbaka till Wilson flygplats i Nairobi.

Galleri

Anmälan till reservlista (ej bindande)

Klassiska Masai Mara, Kenya, 12 – 17 november 2019

OBS! När du gjort din anmälan till reservlistan ska du omgående få ett bekräftelsemejl från oss. Får du inte det ber vi dig kontakta oss via telefon, 0730 662 007.

Ditt namn*

Gatuadress*

Postnummer och stad*

Telefonnummer*

Din e-postadress*

Övriga upplysningar

JaNej – Jag ger härmed tillåtelse till Wild Nature fotoresor att använda min e-postadress för utskick om företagets fotoresor och workshops.*
All korrespondens kommer att ske via e-post om inget annat specificeras av kund.
Dataskyddspolicy.