Project Description

Indien – stora tigerresan

24 april – 3 maj 2018

Förlängningsresa: Eleganta elefanter och läckert landskap – Jim Corbett nationalpark

Galleri
Bokningen på denna resa är stängd
Omdömen

Några av resans höjdpunkter:

  • Tiger – tiger – tiger! Gott om tid och 12 safaris i två av Indiens bästa nationalparker för tiger, Tadoba och Kanha, ger oss de bästa chanserna att få uppleva världens största katt.
  • Endast tre fotografer i jeeparna på safari – ger gott om utrymme för fotografering.
  • Stora chanser att kunna se och fotografera den indiska vildhunden, Dhole.
  • Fantastiska möjligheter att fotografera axis- och sambarhjortar, den utrotningshotade barasingahjorten och indisk bison.
  • Oerhörd rikedom av oskygga fåglar. Rovfåglar, blåkråkor, biätare och mängder av andra fåglar ger fina fotomöjligheter.
  • Reseledaren visar dig sina bästa ställen och du får egen fotografisk rådgivning och tips i en liten grupp av likasinnade.
  • Vi stödjer TOFTigers – för ansvarsfull tigerturism.

Indiens natur är inte lika omtalad som Afrikas men här finns ett minst lika spännande djurliv. Här i världens största demokrati ges möjligheterna att möta flera arter hjortar och antiloper, mängder av fantastiska fåglar och världens största kattdjur, tigern.

Indien är ett absolut måste för den naturintresserade och för naturfotografen ges det fantastiska möjligheter till bilder på djur och fåglar. Under denna fotoresa kommer vi att besöka två av de bästa nationalparkerna i centrala Indien. Vi har med omsorg valt vart vi ska åka så att vi får möjligheten att uppleva både olika miljöer och en stor artrikedom.

Att få se och fotografera tiger är givetvis ett av våra stora mål på denna resa och för att få så stora chanser som möjligt till möten med tigern har vi valt att besöka två av de bästa nationalparkerna för tiger i Indien, Tadoba och Kanha. Våra guider kommer att göra sitt absolut yttersta för att vi ska få uppleva tigern på nära håll och med lite tur och tålamod så kan det bli minnen för livet.

Tadoba nationalpark
Redan första dagen i Indien tar vi flyget från Delhi söderut till Nagpur och vidare transport till Tadoba nationalpark. Här börjar vårt sökande efter världens största kattdjur, tigern.

I jämförelse med Kanha är denna park inte lika känd men har under de senaste åren visat sig vara en av de absolut bästa nationalparkerna för att se tiger och leopard. Nationalparken har en av de tätaste populationerna med tiger och i april när värmen och torkan sätter in på allvar koncentreras djurlivet kring del vattenhål som finns. I Tadoba finns både naturliga och anlagda vattensamlingar mycket strategiskt belägna för att skapa de bästa tänkbara förutsättningar för att se och framför allt fotografera tiger. Det är inte ovanligt att man kan se tigrar som uppehåller sig kring vattenhålen under lång tid, fullt upptagna med att dricka och svalka sig i vattnet.

Givetvis är tigern huvudattraktion i de parker vi valt att besöka men de erbjuder så mycket mer. I Tadoba finns flera arter av hjortar och antiloper som t.ex. axishjort, sambarhjort och nilgai och med lite tur kan vi även få möjlighet att se och fotografera chausingha, världens enda fyrhorniga hjortdjur. Här finns också den mycket sällsynta och skygga indiska vildhunden, Dhole. Ofta krävs det en stor portion tur för att få se dessa fantastiska djur men i Tadoba ses de regelbundet och nationalparken får räknas som en av de bästa när det gäller Dhole. I Tadoba är även läppbjörnen vanligt förekommande och denna vanligtvis skygga björn ses regelbundet. Fågellivet i Tadoba är mycket rikt och vi kommer att få möjligheter att uppleva och fotografera många arter.

Kanha nationalpark
Nästa mål på resan är Kanha nationalpark. Nationalparken är stor och vild och har även den av en stor förekomst av tiger. Kanha är inte bara tigrar utan här finns även mängder av sambar- och axishjortar, langurer och rhesusapor. I Kanha kommer vi även att möta världens största oxdjur, gauren, och barasinghahjortar som betar i våtmarkerna. Ovanligare djur som vi hoppas att få möjlighet att fotografera här är muntjak, läppbjörn och leopard. Kanha bjuder även på ett varierande landskap med stora viltrika öppna grässlätter, berg och raviner och gamla skogar med salträd och bambu – Djungelbokens och tigerns miljö. Kanhas variationsrika miljö inspirerar verkligen till att inkludera landskapet i de djurbilder vi tar.

Detta är en resa inte bara för de mest inbitna naturfotograferna utan även för dig som vill uppleva några av världens finaste nationalparker och deras djurliv på mycket nära håll i en otrolig miljö.

Under resan kommer vi även att ha tid för fotografisk workshops där vi bl.a. går igenom olika fotografiska tekniker och vi tittar också på bildkomposition och varandras bilder, allt för att utveckla just din fotografering.

Förläng din resa till Indien med vår förlängningsresa
Eleganta elefanter och läckert landskap – Jim Corbett nationalpark.
Läs mer…

Resefakta

Datum
24 april – 3 maj 2018

Pris
32 900 kr
(Anmälningsavgift 6 580 kr)*

Förläng din resa till Indien med vår förlängningsresa Eleganta elefanter och läckert landskap – Jim Corbett nationalpark.
Läs mer…

Reseledare
Henrik Karlsson

Antal deltagare
Min 8
Max 12

Sista anmälningsdag
15 januari 2018

Safari**
På resan kommer vi att ha sammanlagt 12 safaris i nationalparkerna. Safaris sker med jeep. Vid safari i jeep är vi endast 3 fotografer i varje fordon. Detta för att ge så bra fotomöjligheter som möjligt.

**Safari är en utfärd i ett naturområde så som t.ex. nationalpark eller annat skyddat område. I t.ex. Afrika kallas detta för gamedrive.

Inkluderat i priset
Logi (del i dubbelrum), samtliga måltider enligt dagsprogram, samtliga inträden och kameraavgifter i nationalparker, samtliga safaris, lokala guider, fotoundervisning, lokala transporter (inrikesflyg och minibuss), transfer till och från Delhi flygplats. Boendet kommer att vara på hotell, camps och lodger av medelstandard

Enkelrumstillägg
6 000 kr

Ej inkluderat i priset
Flyg tur och retur Delhi, visum, dricks, försäkringar, avbeställningsskydd, drycker och saker av personlig karaktär.

Flygplats
Delhi Indira Gandhi internationella flygplats. Resan börjar och avslutas här.
Mötesplats och mötestid anges efter bokning.

Fotoutrustning
Då vi kommer att ha möjligheter till många olika typer av motiv, allt från landskap till däggdjur och fåglar så är det lämpligt att ha med sig allt från vidvinkelobjektiv till teleobjektiv. På safari är objektiv från 70-200 mm till 500 mm utmärkta. För att öka brännvidden kan man använda telekonverter. Under jeepsafaris är det viktigt att ha med skydd för kamerautrustningen då det är mycket dammigt. Om man har tillgång till två kamerahus är det bra att ha med dessa med lite olika brännvidder. Detta för att undvika att behöva byta objektiv. Stativ är svårt att använda i jeeparna, där är bönpåsar bättre. Alternativet är ett enbensstativ men detta är erfarenhetsmässigt för bökigt och därmed för långsamt.

Kläder
Morgonen kan vara svala så det är bra att ha med sig någon långärmade tröja och tunnare jacka. Keps eller hatt är viktigt som skydd mot solen. Ett par grövre gymnastikskor är bästa valet för fötterna. Komplettera gärna med någon form av sandaler för mitt på dagen.

Gruppen och språk
Våra resor är öppna för alla nationaliteter vilket innebär att gruppen kan vara internationell.
Reseledarna på våra resor talar svenska och engelska.

*Betalningsvillkor
Anmälningsavgiften inbetalas via faktura i samband med anmälan. Resterande belopp betalas senast 60 dagar innan resan.

Övrigt
Kontakta ert försäkringsbolag ang. försäkringar och avbeställningsskydd.
För inresa i Indien behöver svenska medborgare visum. Ansök om visum i god tid.
Visumansökan görs hos Cox & Kings i Stockholm.
Kontakta även läkare för att se över era vaccinationer.

Resevillkor

Dagsprogram

Resdag (23/4)


Flyg från Skandinavien till Delhi.

Dag 1 (24/4) (Lunch – Middag)
Ankomst till Delhi tidig morgon. På flygplatsen möter Wild Nature fotoresors reseledare upp tillsammans med vår lokala guide i god tid innan inrikesflyget till Nagpur. Efter ankomst till Nagpur åker vi vidare till Tadoba nationalpark. På eftermiddag/kväll har vi en workshop.

Dag 2-5 (25-28/4) (Frukost – Lunch – Middag)
Under dessa fyra dagar kommer vi att besöka Tadoba nationalpark. Vi har jeepsafari både morgon och eftermiddag. Under dessa dagar har vi i första hand fokus på tiger. Våra safaris kommer att vara inriktade på att fotografera tiger. Vi kommer att leta efter tiger vid vattenhål och floder där de ofta håller till för att ha nära till vattnet. Tadoba har givetvis mycket mer att erbjuda och vi hoppas även på att kunna fotografera den indiska vildhunden, Dhole. Här finns även stora mängder av axis- och sambarhjortar men även lite mer exklusiva arter som den fyrhornade chousinghahjorten. Tadoba nationalpark är även känt för sin stora fågelrikedom.

Dag 6 (29/4) (Frukost – Lunch – Middag)
Efter en välförtjänt sovmorgon åker vi till Kanha nationalpark, ca 6-8 timmar med minibuss. Vi bryter upp resan med att äta lunch på vägen.

Dag 7-8 (30/4-1/5) (Frukost – Lunch – Middag)
Kanha har ett oerhört rikt djurliv. Förutom tiger finns här stora mängder axis- och sambarhjortar, resusmakaker och hanuman langurer. I Kanha finns även världens största oxdjur, gaur eller indisk bison och den hotade barasinghan, sumphjort. Med lite tur kan vi även få se och fotografera några av de mer ovanliga djuren i nationalparken som t.ex. läppbjörn, muntjak, nilgai antilop, djungelkatt och leopard.
Morgon- och eftermiddagssafari i Kanha nationalpark samtliga dagar.

Dag 9 (2/5)

 (Frukost – Lunch – Middag)
Efter frukost lämnar vi Kanha nationalpark för denna gång och åker mot Jabalpur för att på eftermiddagen ta inrikesflyg till Delhi. Efter incheckning på hotell vid Delhis flygplats har vi en gemensam avslutningsmiddag.

Dag 10 (3/5)

 (Frukost)
Transfer till Delhi flygplats och flyg till Skandinavien.

Galleri

Bokningen på denna resa är stängd