Project Description

Ovanligt, vanligt och abstrakt

10-12 maj 2019

Galleri
Omdömen
Boka denna resa

Några av workshopens
höjdpunkter

  • Kreativt bildskapande i Blekinges vackra bokskog
  • Du lär dig tekniker bakom den abstrakta bilden
  • Fotohandledning för att utvecklas som fotograf
  • Spännande fotomiljöer med skog, vattendrag och ängar

Det är en varm kväll i Blekinges vackra bokskog. Vårblommorna börjar titta upp mellan fjolårslöven. Vattnet porlar och du hör koltrasten som sjunger sin karakteristiska sång. Det börjar bli svalt och du tar på dig en varm tröja innan du lägger dig till rätta på marken och väntar på solnedgångens sista strålar. Det blir en fin fotokväll. Senare, när vi är tillbaka igen i värmen, tar vi en fika tillsammans och förbereder oss för nästa dag.

Kursen ovanligt, vanligt och abstrakt vänder sig till dig som vill prova olika kreativa tekniker och är intresserad av att skapa bilder som drar mot ett mer abstrakt uttryck. Du kommer lära dig utnyttja skogens olika möjligheter till bildskapande morgon som kväll.

Helgen börjar på fredag eftermiddag med en första teoretisk genomgång och inspiration till kursens bildskapande. Därefter går vi ut och fotograferar när kväll blir till natt. Under helgen blandar vi teknikpass med praktiskt fotograferande och bildvisningar. Du kommer att få möjlighet till återkoppling på dina bilder med tips och råd hur du kan utvecklas vidare som fotograf. Vi kommer även att ha teknikgenomgångar när vi är ute och fotograferar och individuell hjälp, så att du får ut så mycket som möjligt av tiden vi är ute. Under helgen går vi  igenom och arbeta med olika kameratekniker och motivområden. När du åker hem har du haft tillfälle att skapa bilder som rör sig i gränslandet mellan skarpt och oskarpt, mellan vanligt och ovanligt. Min förhoppning är att du kommer du hem med nya spännande bilder på ditt minneskort.

Blekinges natur är fantastiskt och vi kommer bo i Långasjöns naturreservat. Ett fantastiskt område som bjuder på många möjligheter till kreativt foto. Vi bor mitt i reservatet, med skog och sjö in på knuten. Naturen runt omkring oss består av bokskog med inslag av blandskog, hagmarker, strömmande vatten och sjöar. Våren brukar komma tidigt till Blekinge och att få vara i bokskogen då, är en ynnest. Ljudet, ljuset den ljumma försommarkänslan är en mäktig upplevelse. Att då få ägna en hel helg till ett kreativt bildskapande är en av de bästa stunderna på fotoåret.

Välkommen till en helg fylld med inspiration och till ett kreativt bildskapande

Workshopsfakta

Datum
10 – 12 maj 2019
Starttid: 15.00 10 maj
Sluttid: 13.00 12 maj

Pris
5 490kr
(Anmälningsavgift 1 098 kr)*

Ledare
Marie Kantermo

Antal deltagare
Min 6
Max 10

Sista anmälningsdag
31 mars 2019

Inkluderat i priset
Helpension (del i dubbelrum, 2 frukostar, 2 luncher, 2 middagar), workshops och fotohandledning.

Enkelrumstillägg
700 kr

Ej inkluderat i priset
Resa till Södra Hoka, resekostnader under workshopen, drycker, försäkringar, avbeställningsskydd, utgifter av personlig karaktär.

Boende
Vi bor och har teoriundervisning på Södra Hoka Stiftsgård i Asarum.

Fotoutrustning
För kreativt foto fungerar makro och korta teleobjektiv fint, vidvinkel med ett kort skärpedjup kan ge spännande bilder. Gärna ett bit vaxduk eller en mycket tunn bean-bag att lägga under kameran. Konvertrar, mellanringar och filter kan vara lämpligt att ha med sig om man har. Stativ och trådutlösare använder vi ibland, men har du inget klara du dig fint ändå.

Kläder
Morgnar och kvällar kan vara kalla i maj så varma kläder, mössa och vantar är att rekommendera. Tag även med regnkläder. I övrigt rekommenderas oömma fältkläder och grova gymnastikskor eller kängor. Även gummistövlar är bra att ha med då det kan vara blött på vissa platser.

Tillgänglighet
Boendet har inga begränsningar vad gäller tillgänglighet. De områden vi rör oss i för fotografering kan innebär minskad tillgänglighet för rullstolar.

*Betalningsvillkor
Anmälningsavgiften inbetalas via faktura i samband med anmälan. Resterande belopp betalas senast 60 dagar innan resan.

Försäkringar
Kontakta ert försäkringsbolag angående reseförsäkringar och avbeställningsskydd.

Hälsa
Kontakta din läkare för rådfråga om vaccinationer.

Gruppen och språk
Våra resor är öppna för alla nationaliteter vilket innebär att gruppen kan vara internationell.
Reseledarna på våra resor talar svenska och engelska.

Resevillkor

Information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

Dagsprogram

Dag 1 (10/5) (Middag)
Ankomst till Södra Hoka och vårt boende. Vi startar kl 15 med en första fotoworkshop och inspirationsföreläsning. Efter middagen går vi ut och fotograferar när kvällen övergår i natt.

Dag 2 (11/5) (Frukost – Lunch – Middag)
Vi går upp tidigt för morgonfoto och håller tummarna för en bra soluppgång. Förmiddagen och eftermiddagen är det workshops med teoretiska genomgångar med praktiskt fotograferande. Kvällen ägnar vi åt bildredigering i kurslokalen och väljer ut bilder till nästa dags bildvisning.

Dag 3 (12/5) (Frukost – Lunch)
Morgonfoto eller sovmorgon, idag är det fritt val. Efter frukost är det bildvisning. Vi tittar tillsammans på våra bilder och varje fotograf får återkoppling och fotohandledning att ta med hem. Helgen avslutas med lunch innan det är dags att åka hemåt.

Galleri

Boka fotoworkshop

Ovanligt, vanligt och abstrakt 10-12 maj 2019

OBS! När ni gjort er bokning ska ni omgående få ett bekräftelsemejl från oss. Får ni inte det ber vi er kontakta oss via telefon, 0730 662 007.

Ditt namn*

Gatuadress*

Postnummer och stad*

Telefonnummer*

Din e-postadress*

Boende*
Enkelrum (Enkelrumstillägg tillkommer)Dubbelrum
Önskar dela rum med

Önskemål om specialkost

Övriga upplysningar

Rabattkod

Jag godkänner resevillkoren* Läs resevillkoren
JaNej – Jag godkänner att namnlista delas ut i samband med resan till resans övriga deltagare.*
JaNej - Jag ger härmed tillåtelse till Wild Nature fotoresor att använda min e-postadress för utskick om företagets fotoresor och workshops.
All korrespondens kommer att ske via e-post om inget annat specificeras av kund