Fotoworkshop Ölands orkidéer 7-9 juni 20192018-11-30T10:08:48+00:00

Project Description

Ölands orkidéer

7 – 9 juni 2019

Galleri
Boka denna workshop
Omdömen

Några av workshopens
höjdpunkter

  • Möjlighet att fotografera upp mot 20 arter orkidéer
  • Besök i några av Ölands finaste slåtterängar
  • Mängder av andra spännande växter och motiv att fotografera
  • Reseledaren lär ut specialtekniker och du får fotografisk rådgivning och tips för att du ska lyckas med dina bilder

Den öländska ängen  vaknar sakta till liv i den ljumma försommar morgonen. En flugsnappare sjunger från en hassel och när solen så sakta börjar värma upp den lite kyliga morgonluften “räknar” gulsparven till sju från toppen av en enbuske. Framför oss breder sig ett hav av små blommor ut sig på välhävdade ängen och i detta myller lyser de öländska orkidéerna starkast. I ett lugnt tempo fotograferar vi dessa skönheter i både med- och motljus. Försommardaggen ger en extra dimension då de skapar spännande reflexer på Jungfru Marie nycklar, vita skogsliljor, flugblomster, krutbrännare och många andra arter orkidéer.

Öland är ett av Sveriges orkidérikaste landskap, här finns 33 av Sveriges ca 50 arter. På Öland hittar vi orkidéer i många olika miljöer, allt från norra Ölands tallskogar till ädellövskogarna på centrala Öland till slåtterängar, alvarmiljöer och givetvis rikkärr.

Vid tiden för workshopen är det som flest arter orkidéer i blom på Öland. Självklart är orkidéernas blomning styrda av hur våren blir men vi kan räkna med att drygt 20 olika arter blommar. Vi kommer att besöka de lokaler som är bäst för året och vi kommer att kunna fotografera bl.a. ängsnycklar, nattviol, brudsporre, flugblomster, nästrot, krutbrännare, honungsblomster m.fl. Med lite tur så blommar även guckuskon och vit skoglilja fortfarande.

Vi kommer att börja helgen med ett teoripass på fredag eftermiddag där vi tittar på orkidébilder för att ge inspiration och bildidéer till helgen. Vi kommer även att gå igenom olika fototekniker. Givetvis berättar vi även om orkidéerna som finns på Öland. När vi är ute kommer vi att hjälpa alla individuellt så att just du får ut så mycket som möjligt av tiden vi är ute.

Vi fotograferar under morgon och kväll. Under dagarna arbetar vi med våra bilder och har lärorika bilddiskussioner där du får feedback på dina bilder och får inspiration av att se vad de andra har gjort.

Välkommen till en helg fylld med orkidéer på Öland!

Workshopsfakta

Datum
7 – 9 juni 2019
Starttid: 15.00 7 juni
Sluttid: 13.00 9 juni

Pris
4 990kr
(Anmälningsavgift 998 kr)*

Ledare
Anki Hammar

Antal deltagare
Min 6
Max 10

Sista anmälningsdag
30 mars 2019

Inkluderat i priset
Helpension (del i dubbelrum, 2 frukostar, 2 lunchpaket, 2 middagar), handledning.

Enkelrumstillägg
700 kr

Ej inkluderat i priset
Resa till Öland, resekostnader på Öland, drycker, försäkringar, avbeställningsskydd, utgifter av personlig karaktär.

Boende
Vi bor och har teoriundervisning på Bo Pensionat i Vickleby.

Fotoutrustning
För orkidéfotografering är makroobjektiv lämpligast men även teleobjektiv fungerar utmärkt. Konvertrar och mellanringar kan vara lämpligt att ha med sig om man har. Vi kommer även att få tid till landskapsfotografering så vidvinkel- och normalobjektiv är lämpligt att ha med sig. Stativ är bra att ta med sig. Även trådutlösare och filter kan vara bra att ha med.

Kläder
Morgnar och kvällar kan vara kalla i juni så varma kläder, mössa och vantar är att rekommendera. Tag även med regnkläder. I övrigt rekommenderas oömma fältkläder och grova gymnastikskor eller kängor. Även gummistövlar är bra att ha med då vi kommer att fotografera i rikkärr.

Gruppen och språk
Våra workshops är öppna för alla nationaliteter vilket innebär att gruppen kan vara internationell.
Ledarna på våra workshops talar svenska och engelska.

*Betalningsvillkor
Anmälningsavgiften inbetalas via faktura i samband med anmälan. Resterande belopp betalas senast 60 dagar innan workshopen.

OBS!
Kontakta ert försäkringsbolag ang. försäkringar och avbeställningsskydd.

Workshopvillkor

Dagsprogram

Dag 1 (7/6) (Middag)
Ankomst till Öland och vårt boende. Under eftermiddagen har vi en första fotoworkshop och efter middagen åker vi ut och fotograferar.

Dag 2 (8/6) (Frukost  – Lunchpaket  Middag)
Vi börjar dagen tidigt med orkidéfotografering. Efter ett par timmar tar vi oss tillbaka till vårt boende och äter frukost. Förmiddagen och tidig eftermiddag ägnar vi åt våra bilder och ytterligare workshops. På kvällen åker vi ut för att fotografera igen. Vilka lokaler vi åker till styrs dels av dagens väder men även hur blomningen ser ut. Orkidéernas förekomst och mängd på de olika lokalerna kan variera från år till år pga hur våren har varit.

Dag 3 (9/6) (Frukost – Lunchpaket)
Vi börjar dagen tidigt med orkidéfotografering. Efter ett par timmar tar vi oss tillbaka till vårt boende och äter frukost. Förmiddagen ägnar vi åt våra bilder och ytterligare ev. workshops. Helgen avslutas med lunchpaket.

Galleri

Boka fotoworkshop

Ölands orkidéer 7-9 juni 2019

OBS! När ni gjort er bokning ska ni omgående få ett bekräftelsemejl från oss. Får ni inte det ber vi er kontakta oss via telefon, 0730 662 007.

Ditt namn*

Gatuadress*

Postnummer och stad*

Telefonnummer*

Din e-postadress*

Boende*
Enkelrum (Enkelrumstillägg tillkommer)Dubbelrum
Önskar dela rum med

Önskemål om specialkost

Övriga upplysningar

Rabattkod

Jag godkänner resevillkoren* Läs resevillkoren
JaNej – Jag godkänner att namnlista delas ut i samband med resan till resans övriga deltagare.*
JaNej – Jag ger härmed tillåtelse till Wild Nature fotoresor att använda min e-postadress för utskick om företagets fotoresor och workshops.*
All korrespondens kommer att ske via e-post om inget annat specificeras av kund.
Dataskyddspolicy.