Project Description

Makrofoto på Öland

10-13 maj 2018 FULLBOKAD

Anmälan till reservlista
Galleri
Omdömen

Några av workshopens
höjdpunkter

  • Snabb och effektiv introduktion till makrofoto
  • Du lär dig hur du undviker nybörjarmisstagen och gör snabba framsteg
  • Du lär dig att använda din egen fotoutrustning till det bästa möjliga resultatet
  • Handledning och undervisning av två av Sveriges bästa makrofotografer
  • Får tips, inspiration och idéer för att utveckla egen makrofotografering

Makrofoto innebär unika möjligheter att närma sig naturen och synliggöra motiv som går dem allra flesta förbi. Med rätt teknik kan en oansenlig kvadratmeter natur innebära en hel värld av motiv. Småkryp, växter, lavar, svampar, mineraler – här finns mängder av fascinerande varelser, former och strukturer. Många av dessa motiv har aldrig ens avbildats vilket delvis beror på att makrofotografering kan uppfattas som svårt och komplicerat. Men de tekniska fallgroparna går att överbrygga med relativt enkla knep och det är det vi fokuserar på i den här kursen.

Under fyra dagar går vi igenom olika typer av makrotekniker. Vi tar det från början och lägger tonvikten på handfasta tips som får deltagaren att nå tydliga förbättringar.

Vi inleder med det mest grundläggande – hur kommer man nära och hur får man det skarpt? Genom att lära sig behärska blixten vid makrofotografering så skaffar man sig förutsättningar för att ta bra makrobilder utan stativ nästan oavsett motiv och yttre förhållanden såsom väder, vind och tid på dygnet. Vi går igenom hur man bygger sin egen blixtdiffusor och hur den kan utnyttjas på bästa sätt.

Vi ger en ordentlig introduktion till fokusstackning – tekniken som låter fotografen ta kontroll över skärpedjupet i bilden och som utan överdrift kan sägas ha revolutionerat makrofotograferingen i modern tid. Givetvis tar vi även upp fotografering från stativ i naturligt/befintligt ljus. Under kursen varvas teori, demonstrationer och inspiration, med praktiska övningar både inomhus och utomhus.

Förkunskaper: Inga särskilda förkunskaper krävs men vi rekommenderar att deltagaren har allmän kameravana och är någorlunda bekant med sin egen utrustning.

Utrustning: Kamera med blixt, makroobjektiv och stativ. Utöver det rekommenderas en dator för bildimport/efterbehandling samt fjärrutlösare till kameran (via kabel eller trådlös).

Vi bor i Kastlösa på södra Öland som ligger med Stora Alvaret precis runt hörnet.

Workshopsfakta

Datum
10 – 13 maj 2018
Starttid: 15.00 10 maj
Sluttid: 13.00 13 maj

Pris
7 995 kr
(Anmälningsavgift 1 599 kr)*

Ledare
John Hallmén
Stanislav Snäll

Antal deltagare
Min 10
Max 16

Sista anmälningsdag
31 mars 2018

Inkluderat i priset
Helpension (del i dubbelrum, 3 frukostar, 3 luncher, 3 middagar), handledning.

Enkelrumstillägg
1 200 kr

Ej inkluderat i priset
Resa till Kastlösa på Öland, resekostnader på Öland, drycker utöver det som serveras till maten, försäkringar, avbeställningsskydd, utgifter av personlig karaktär.

Boende
Vi bor och har teoriundervisning på Allégården i Kastlösa på Öland.

Fotoutrustning
Kamera med blixt, makroobjektiv och stativ. Utöver det rekommenderas en dator för bildimport/efterbehandling samt fjärrutlösare till kameran (via kabel eller trådlös).

Kläder
Morgnar och kvällar kan vara kalla i juni så varma kläder, mössa och vantar är att rekommendera. Tag även med regnkläder. I övrigt rekommenderas oömma fältkläder och grova gymnastikskor eller kängor.

Gruppen och språk
Våra workshops är öppna för alla nationaliteter vilket innebär att gruppen kan vara internationell.
Ledarna på våra workshops talar svenska och engelska.

*Betalningsvillkor
Anmälningsavgiften inbetalas via faktura i samband med anmälan. Resterande belopp betalas senast 60 dagar innan workshopen.

OBS!
Kontakta ert försäkringsbolag ang. försäkringar och avbeställningsskydd.

Workshopvillkor

Galleri

Denna workshop är fullbokad!