Fotoworkshop kungsfiskare i fokus2018-06-20T14:03:25+00:00

Project Description

Kungsfiskare i fokus

5 – 10 augusti 2018 FULLBOKAD!

Anmälan till reservlista
Galleri
Omdömen

Några av workshopens
höjdpunkter

  • Fotografering från specialgjorda gömslen
  • Special arrangemang för att fotografera kungsfiskare under vattnet
  • Kungsfiskare som fiskar – möjlighet till bilder på fåglar påväg i och upp ur vattnet
  • Reseledaren lär ut specialtekniker och du får fotografisk rådgivning och tips för att du ska lyckas med dina bilder
  • Vi stödjer organisationen Birdlifes arbete med att skapa bättre livsmiljöer för fåglar

Kungsfiskaren är en av våra färgstarkaste fåglar, stor som en sparv sveper den snabbt fram över vattendraget och oftast är det bara möjligt att fotografera den när den sitter på någon gren vid vattnet.

Kungsfiskaren är vacker nog för att förgylla vilken porträttbild som helst bara med sin närvaro men vill man ta andra bilder än de klassiska bilderna med en fågel på en gren krävs mycket tid och arbete för att lyckas.

Med denna workshop kan vi erbjuda dig möjligheten att från specialbyggda gömslen fotografera kungsfiskare. Under workshopen kommer vi att ha fantastiska möjligheter att fotografera fåglar som dyker i vattnet för att fånga fisk och när de kommer upp ur vattnet igen med förhoppningsvis en fisk i näbben. Det är inte ovanligt att vi kan ha uppemot 100 dyk under en dag så det finns alla förutsättningar för att få fantastiska bilder på denna skönhet.

Vi har också genom ett specialarrangemang fått möjligheten att kunna fotografera kungsfiskare under vattnet när de fångar fisk. Denna möjlighet ger dig chansen till riktigt unika bilder. Självklart kommer vi även att hinna med att ta de “klassiska” bilderna när kungsfiskaren landar på en gren.

Vi kommer under 4 dagar att ha exklusiv tillgång till två gömslen för vår fotografering av kungsfiskare. Vi kommer vara tre fotografer i varje gömsle och vi fördelar tiden mellan de olika  gömslena rättvist. Fotograferingen av kungsfiskare under vattnet är väderberoende.

Under workshopen kommer vi att ha teknikgenomgångar när vi är i gömslena. Workshopen kommer att vara intensiv där vi spenderar den mesta tiden i gömslena för att få så bra möjligheter det bara går för att ta “bilden” med stort “B” på kungsfiskarna.

Workshopsfakta

Datum
5 – 10 augusti 2018

Pris
15 900 kr
(Anmälningsavgift 3 180 kr)*

Ledare
Henrik Karlsson

Antal deltagare
Max 6

Sista anmälningsdag
1 juni 2018

Inkluderat i priset
Helpension (del i dubbelrum, måltider enligt dagsprogram), lokala transporter, transfer till och från Glasgow flygplats, fotohandledning, tillgång till specialbyggda gömslen.

Enkelrumstillägg
1 500 kr

Ej inkluderat i priset
Resa till Glasgow, drycker, försäkringar, avbeställningsskydd, utgifter av personlig karaktär som t.ex. telefon, internet avgifter.

Boende
Vi bor på ett klassikt hotell med pub på första våningen.

Fotoutrustning
För kungsfiskarefotografering har vi stor användning av ett antal olika objektiv. När vi fotograferar dykande fåglar behöver vi ha en brännvidd på ca 200 mm. Om du har ett zoom-objektiv typ 80-400 mm är detta det bästa. För fotografering av den mer klassiska bilden med fågel på gren är större teleobjektiv som t.ex. 500 mm lämpliga.  Trådutlösare eller annan typ av fjärrutlösare är mycket bra att ha. Stativ och en beanbag behövs också.

Kläder
Vädret är likt det svenska sommarvädret.  Oömma fältkläder rekommenderas och  gummistövlar eller grova kängor är bästa valet för fötterna när vi sitter i gömsle.

Gruppen och språk
Våra workshops är öppna för alla nationaliteter vilket innebär att gruppen kan vara internationell.
Ledarna på våra workshops talar svenska och engelska.

*Betalningsvillkor
Anmälningsavgiften inbetalas via faktura i samband med anmälan. Resterande belopp betalas senast 60 dagar innan workshopen.

OBS!
Kontakta ert försäkringsbolag ang. försäkringar och avbeställningsskydd.

Workshopvillkor

Dagsprogram

Dag 1 (5/8) (Middag)
Ankomst till Glasgows internationella flygplats under dagen och vidare transport till vårt hotell, ca 2,5 timme. Under kvällen har vi en första fotoworkshop.

Dag 2-5 (6-9/8) (Frukost  – Lunch  Middag)
Under dessa fyra dagar kommer vi att fotografera kungsfiskare från två olika gömslen. Vi kommer att ha en morgon aktivitet och en eftermiddags aktivitet. Fördelning av gömslen sker enligt ett färdigställt schema som ger alla samma fotografiska möjligheter. Fotografering av kungsfiskare under vattnet är väderberoende.

Dag 6 (10/8) (Frukost)
På morgonen åker vi till Glasgows internationella flygplats för vidare resa hem.

Galleri

DENNA WORKSHOP ÄR FULLBOKAD!
ANMÄL DIG TILL RESERVLISTA NEDAN.

Anmälan till reservlista (ej bindande)

Kungsfiskare i fokus 5 - 10 augusti 2018

OBS! När ni gjort er anmälan till reservlistan ska ni omgående få ett bekräftelsemejl från oss. Får ni inte det ber vi er kontakta oss via telefon, 0730 662 007.

Ditt namn*

Gatuadress*

Postnummer och stad*

Telefonnummer*

Din e-postadress*

Övriga upplysningar

JaNej – Jag ger härmed tillåtelse till Wild Nature fotoresor att använda min e-postadress för utskick om företagets fotoresor och workshops.*
All korrespondens kommer att ske via e-post om inget annat specificeras av kund.
Dataskyddspolicy.