Projektbeskrivning

Kreativt fågelfoto i Stockholm

7 – 9 februari 2020   FULLBOKAD

Anmälan till reservlista
Galleri
Omdömen
Anmälan till reservlista

Vill du lära dig att fotografera fåglar eller ta din fågelfotografering till en helt ny nivå, utveckla din egen stil och ta kreativa fågelbilder? Följ med på en workshop till några av Stockholms finaste fågellokaler.

Stockholm har ett förvånansvärt rikt fågelliv och närheten till staden gör att flera av fåglarna är oskygga och vi tillåts komma dem nära inpå. Vi kommer bland annat att besöka Råstasjön där upp till 100 gråhägrar varje vinter samlas, har vi tur får vi även komma nära den vanligtvis mycket skygga vattenrallen som här ses varje dag. Här hittar vi många oskygga och stationära fåglar som vi kan träna och utveckla våra olika fototekniker på. Vi lär oss bland annat att fotografera unika fågelbilder med vidvinkelobjektiv och att arbeta kreativt i olika ljus och väder.

Vinterdagarna är korta och vi utnyttjar dagens alla ljustimmar till fotografering. När vi inte fotograferar arbetar vi med våra bilder, vilar och har lärorika bilddiskussioner där du får feedback på dina bilder och får inspiration av att se vad andra har gjort.

Vi börjar med ett teoripass då Jonathan håller föredrag och berättar om fågellivet i Stockholm och vad vi kommer att arbeta med under workshopen.

Under fotograferingen ute får alla individuell hjälp så att man får ut så mycket som möjligt av tiden vi är ute.

Workshoppen lär ut en mängd olika tekniker för bilder du kanske aldrig har tagit tidigare, som t.ex.:

– Att få skarpa och välkomponerade bilder.
– Att fotografera i motljus.
– Att fotografera fåglar med vidvinkelobjektiv
– Att använda lång slutartid.
– Att ta kreativa fågelbilder.
– Att använda sig av blixt i fågelfotografering
– Att arbeta med förgrund och bakgrund.

Workshopsfakta

Datum
7 – 9 februari 2020
Starttid: 16.00 7 februari
Sluttid: 14.00 9 februari

Pris
3 890kr
(Anmälningsavgift 778 kr)*

Ledare
Jonathan Stenvall

Antal deltagare
Min 6
Max 10

Sista anmälningsdag
31 december 2019

Inkluderat i priset
Fotohandledning, föredrag om fototekniker, middag fredag och lördag.

Ej inkluderat i priset
Resa till Stockholm, resekostnader i Stockholm, drycker och mat annat än det som anges i dagsprogrammet, boende, försäkringar, avbeställningsskydd, utgifter av personlig karaktär.

Fotoutrustning
Då workshopens syfte är att öka kreativiteten i fågelfotografering kommer vi att använda många olika objektiv. Kort sagt kan allt från vidvinkel till teleobjektiv användas. Stativ är bra att ta med sig. Även trådutlösare kan vara bra att ha med.

Kläder
Februari är vintermånad och kläder behövs efter det. Dock kan ju vintervädret i Sverige variera från många minusgrader och snö till regn och slask.

Gruppen och språk
Våra workshops är öppna för alla nationaliteter vilket innebär att gruppen kan vara internationell.
Ledarna på våra workshops talar svenska och engelska.

*Betalningsvillkor
Anmälningsavgiften inbetalas via faktura i samband med anmälan. Resterande belopp betalas senast 60 dagar innan workshopen.

OBS!
Kontakta ert försäkringsbolag ang. försäkringar och avbeställningsskydd.

Workshopvillkor

Dagsprogram

Dag 1 (7/2) (Middag)
Ankomst till Stockholm och vår möteslokal. Under eftermiddagen har vi en första fotoworkshop och efter den avslutar vi dagen med gemensam middag.

Dag 2 (8/2) (Middag)
Idag kommer vi att utnyttja dagens ljusa timmar till att vara ute och fotografera på  någon/några av de fina fågellokaler som finns i Stockholm. Vi jobbar med tekniker och kompositioner som vi lärt oss om kvällen innan. När mörkret faller på avslutar vi dagen med ytterligare workshop som förbereder oss inför söndagens fotograferande. Dagen avslutas med gemensam middag.

Dag 3 (9/2)
Idag kommer vi att utnyttja dagens ljusa timmar till att vara ute och fotografera på  någon/några av de fina fågellokaler som finns i Stockholm. Vi jobbar med tekniker och kompositioner som vi lärt oss om kvällen innan. Workshopen avslutas vid ca 14.00.

Galleri

Anmälan till reservlista (ej bindande)

Kreativt fågelfoto i Stockholm 7 – 9 februari 2020

OBS! När du gjort din anmälan till reservlistan ska du omgående få ett bekräftelsemejl från oss. Får du inte det ber vi dig kontakta oss via telefon, 0730 662 007.

Ditt namn*

Gatuadress*

Postnummer och stad*

Telefonnummer*

Din e-postadress*

Övriga upplysningar

JaNej – Jag ger härmed tillåtelse till Wild Nature fotoresor att använda min e-postadress för utskick om företagets fotoresor och workshops.*
All korrespondens kommer att ske via e-post om inget annat specificeras av kund.
Dataskyddspolicy.