Project Description

Zimanga – naturfotografiskt paradis i Sydafrika

19 – 30 maj 2019

Galleri
Boka denna resa
Omdömen

Några av resans höjdpunkter:

  • Troligen det bästa reservatet i hela Afrika som är helt ordnat för fotografer med specialgjorda gömslen och möjlighet till “off-road” körning
  • Vi ÄR den enda gruppen i reservatet, inga andra fotografgrupper eller jeepar att trängas med
  • Du har FYRA nätter i gömsle vid vattenhål. Vid dessa gömslen har man chans att fotografera elefanter, lejon, leoparder, noshörningar och andra djur i vattennivå både på dagen och natten
  • Möjligheter att få speciella bilder av de stora kattdjuren, lejon, gepard och leopard utan att trängas med massor av andra fotografer
  • Stora chanser att fotografera den hotade och mycket skygga afrikanska vildhunden
  • Mycket storvilt som ger möjligheter att se och i bästa fall fotografera samspelet mellan dessa djur och de stora rovdjuren, kanske rent av jakter
  • Unikt konstruerade gömslen för fotografering av ett mycket rikt fågelliv, de flesta gömslen byggda så att man fotograferar fåglar och däggdjur från vattennivå
  • Safaris med endast tre fotografer i varje fordon, varje fotografer har normalt en egen sätesrad
  • Mycket bra boende, inne i reservatet, och riktigt god mat, med möjlighet att få den vila och egentid man så väl behöver mellan de ibland krävande fotopassen
  • Reseledarna visar dig alla sina bästa ställen och du får egen fotografisk rådgivning och tips i en liten grupp av likasinnade

Nu ordnar vi en elva dagars fotoresa till det första reservatet i Sydafrika som är helt ägnat åt fotografer. Zimanga sträcker sig över en mil långt och omfattar över 10.000 hektar mark (man håller på att utvidga reservatet) i sydvästra delen av Zululand. Zimanga erbjuder fantastiska möjligheter att få unika bilder av alltifrån lejon, elefanter, geparder och leoparder samt flera hundra arter av spännande fåglar.

Många reservat har skapats för att tjäna pengar på jägare som vill komma hem med storvilttroféer. Zimanga är motsatsen, reservatet är skapat och utvecklat för fotografer och naturintresserade. Man bedriver också ett mycket medvetet arbete för att rädda den minskande stammen av afrikanska vildhundar. Zimanga har sedan 2009 bidragit till att åtta nya flockar har kunnat placeras ut i nationalparker och andra jättelika reservat. Detta är en mycket viktig insats då det i Sydafrika bara finns strax över 300 vuxna vildhundar och omkring trettio flockar som strövar fritt i nationalparker och privata reservat. (I hela Afrika räknar man med mellan 3000 och 5500 vildhundar.) Reservaten är nödvändiga eftersom biltrafiken lett till att huvuddelen av de vildhundsflockar som söker sig nya marker dödas när de korsar vägar.

Savann betyder gräsmark, och savannen i Sydafrika är till största delen så kallad busksavann. Zimanga är ett rätt typiskt busksavannområde med en flod som korsar reservatet och flera naturliga vattenhål som attraherar mycket djur, allt från elefanter och storvilt till fåglar och rovdjur.

Zimanga erbjuder fantastiska fotomöjligheter av många av de sydafrikanska däggdjuren. I reservatet hittar vi elefanter, flodhästar, noshörningar, vattenbufflar samt andra antiloper. Utöver detta finns även lejon, gepard, leopard samt den afrikanska vildhunden i reservatet. Många av dessa djur kommer vi att kunna fotografera under ”klassiska” safaris; en fördel med Zimanga när det kommer till safaris i jeepar är att vi har möjligheten till ”off road” körning och vi kan på det sättet komma i de bästa fotovinklarna.

Förutom möjligheter att fotografera från jeepar finns här ett antal gömslen, genialt konstruerade av den ungerske fotografen Bencé Màte. De flesta av gömslena är anlagda vid vattenhål. Kommer man på vintern är vattenflödet gott, men under torrsäsongen som inleds i mars minskar vattentillgången. I maj är det fullt av djur och fåglar vid vattenhålen och gömslena. I dagsläget finns åtta gömslen, de flesta byggda för fyra eller fem fotografer. Några av gömslena är övernattningsgömslen med konstgjord belysning, med plats för fyra fotografer, sängar alldeles intill fotostolarna och längre bak kök och badrum (ja, det är sant!). Under torrperioden besöks vattenhålsgömslena av alltifrån vårtsvin, noshörningar, vattenbufflar till lejon, leoparder och elefanter. Bilderna man kan få motsvaras närmast av vad man drömt om när det gäller dessa djur. Vi kommer även att ha otroliga möjligheter att fotografera fåglar från de olika gömslena. Här finns gömslen med olika specialiteter, några fokuserar på småfåglar och andra på hägrar, storkar och vadare.

Dagarna blir en kombination av gömslesittandet och ”klassiska” safaris. Jeeparna är byggda med fyra sätesrader, varje fotograf bör alltså få en egen sätesrad. Genom att göra ett roterande schema får alla möjlighet att prova alla gömslen och delta på safarikörningarna. Eftersom det inte är en nationalpark har vi möjlighet till off-road-körning när så krävs för att få bästa bildmöjligheter. Vi kommer också att försöka förbereda fotograferingsmöjligheter i den öppna bushen som ger möjligheter att få en del unika bilder.

Vi har bokat hela reservatet helt exklusivt för oss själva vilket gör att vi kommer att vara den enda gruppen i hela reservatet.

Resefakta

Datum
19-30 maj 2019

Pris  
45 900 kr
(Anmälningsavgift 9 180 kr)*

Reseledare
Brutus Östling
Henrik Karlsson

Antal deltagare
Min 14
Max 16

Sista anmälningsdag
31 mars 2019

Game-drives
Safari i bil kallas för game-drives. Vi är endast max 3 fotografer i varje jeep för att få så bra fotomöjligheter som möjligt.

Inkluderat i priset
Del i dubbelrum, måltider enligt dagsprogram, safaris och tillgång till gömsle enligt schema, fotoundervisning, transfer till och från Durbans flygplats. Boendet kommer att vara på lodger av högstandard.

Enkelrum
I mån av tillgång. Kontakta oss för mer information.

Boende
Vi bor inne i reservatet. Boendet är av högstandard.

Ej inkluderat i priset
Flyg tur och retur Durbans internationella flygplats (OBS! Kontakta oss för information om flygbiljetter), dricks, försäkringar, avbeställningsskydd, drycker och saker av personlig karaktär.

Flygplats
Durbans internationella flygplats. Resan börjar och avslutas här.

Fotoutrustning
Resans fokus ligger på att fotografera däggdjur och fåglar. Då vi kommer att fotografera både från jeepar och specialgjorda gömslen är det lämpligt att ha med sig allt från vidvinkelobjektiv till teleobjektiv. Från flera av gömslena kommer vi mycket nära djuren och kan fotografera med vidvinkel. Fotografering från jeepar och övriga gömslen sker med fördel med olika teleobjektiv.
Telezoomobjektiv, t.ex. 70-200 mm eller 80-400mm, ger mycket bra förutsättningar till att ta varierande bilder av fåglar och däggdjur.
Teleobjektiv med fasta brännvidder, t.ex. 300 mm eller 500 mm, är mycket användbara för fågel- och däggdjursfotografering. För att öka brännvidden om du har en kortare tele eller en zoom kan du använda telekonverter.
I maj kan det vara mycket torrt i området vilket gör att det kan damma mycket vid jeepsafaris. Det är viktigt att ha ett dammskydd för sig kamera.
Om man har tillgång till två kamerahus är det bra att ha med dessa. Stativ kommer att vara användbart vid flertal tillfällen. I jeepar är dock en beanbag det bästa alternativet.

Kläder
Temperaturen i Sydafrika i maj är hög dock kan morgonen och kvällen upplevas lite kylig och det är bra att ha med sig en varm tröja, långbyxor och en lätt jacka. Gymnastikskor och sandaler är bästa valet för fötterna. Solskydd för huvudet är mycket viktigt.

Tillgänglighet
Boendet har inga begränsningar vad gäller tillgänglighet.Gömslena är svårtillgängliga med rullstol.

*Betalningsvillkor
Anmälningsavgiften inbetalas via faktura i samband med anmälan. Resterande belopp betalas senast 60 dagar innan resan.

Pass och visum
För nordiska medborgare krävs inget visum till Sydafrika för vistelser under 90 dagar. Ditt pass ska vara giltigt i minst 30 dagar efter hemresan från Sydafrika. Du ska minst två tomma sidor i passet till stämplar och passet ska vara maskinläsbart. Vid incheckning för flyg krävs pass.

Försäkringar
Kontakta ert försäkringsbolag angående reseförsäkringar och avbeställningsskydd. Vi rekommenderar alltid att man har försäkringar som täcker sjuktransporter både på plats och hem.

Hälsa
Kontakta din läkare för att rådfråga om vaccinationer.

Gruppen och språk
Våra resor är öppna för alla nationaliteter vilket innebär att gruppen kan vara internationell.
Reseledarna på våra resor talar svenska och engelska.

Resevillkor

Information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

Dagsprogram

Dag 1 (19/5) (Middag)
Ankomst till Durbans internationella flygplats.

Dag 2 (20/5) (Frukost  – Lunch  Middag)
På morgonen transfer till Zimanga. På eftermiddagen har vi vår första fotoaktivitet.

Dag 3-11 (21-29/5) (Frukost  – Lunch  Middag)
Under dessa nio dagar kommer vi att fotografera från olika gömslen och från jeepar. Vi kommer att ha en morgon aktivitet och en eftermiddags aktivitet. Fördelning av gömslen och jeepar sker enligt ett färdigställt schema som ger alla samma antal aktiviteter. Under en del av kvällarna kommer olika fotoworkshops att hållas.

Dag 12 (30/5) (Frukost)
På morgonen har vi vår sista fotoaktivitet och efter frukost åker vi till Durbans internationella flygplats för vidare resa hem.

Galleri

Sista anmälningsdag

0
0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec

Boka resan

Zimanga - naturfotografiskt paradis i Sydafrika 19-30 maj 2019

OBS! När ni gjort er bokning ska ni omgående få ett bekräftelsemejl från oss. Får ni inte det ber vi er kontakta oss via telefon, 0730 662 007.

Ditt namn*

Gatuadress*

Postnummer och stad*

Telefonnummer*

Din e-postadress*

Boende*
Enkelrum (i mån av tillgång)Dubbelrum
Önskar dela rum med

Önskemål om specialkost

Övriga upplysningar

Rabattkod

Jag godkänner resevillkoren* Läs resevillkoren
JaNej – Jag godkänner att namnlista delas ut i samband med resan till resans övriga deltagare.*
JaNej – Jag ger härmed tillåtelse till Wild Nature fotoresor att använda min e-postadress för utskick om företagets fotoresor och workshops.*
All korrespondens kommer att ske via e-post om inget annat specificeras av kund.
Dataskyddspolicy.