Project Description

Vilda Yunnan, Kina

Tidpunkt: april 2019

Resans längd: 14 dagar

Galleri
Gör en intresseanmälan
Omdömen

Provinsen Yunnan i sydvästra Kina är en av landets viltrikaste delar. Här har vi fantastiska fotomöjligheter och vi har goda chanser att fotografera upp till fyra arter apor – bland dem  den riktigt storvuxna Yunnan snub-nosed monkey och med en del tur den helt nybeskrivna människoape-arten Skywalker gibbon och den söta languren Phayre’s leaf monkey.

Samt minst fyra arter fasaner/hönsfåglar (guldfasan, grå påfågelfasan, Kalijfasan, djungeltupp och kanske också silverfasan) samt en rad andra färgstarka skogsfåglar.

Vi börjar i ett av Kinas mest artrika områden, i regnskogarna vid den Burmesiska gränsen, lever över 500 fågelarter (bland dem 3 näshornsfågelarter, grå påfågelfasan och en rad lokala eller endemiska specialare), från välplacerade och väl inkörda gömslen, med riktigt bra fotomöjligheter. Längs vägen finns där chans till Phayre’s leaf monkey och kanske den enorma svart jätteekorre. Därifrån rör vi oss till en region med mer bergsregnskog, i jakten på den extremt sällsynta och nyligen beskrivna arten Skywalker gibbon. Vi besöker en Lisu-by där gibbonaporna ses som heliga och därför är extra väl skyddade, sedan över 100 år tillbaka. Med lite tur får vi höra och kanske se dem på ganska nära håll där de rör sig genom trädverket längs invanda rutter i skogen. Sedan rör vi oss upp i Gaoligongbergen, med subtropisk skog och fler chanser till fantastiska fåglar på nära håll från återigen strategiskt placerade gömslen. Här finns chans också till en del kul endemiska amfibier och reptiler. Kanske också jätteflygekorrar på natten? Därefter vidare norrut i Yunnan, med ett stopp i den trevliga staden Dali, till de Tibetanska områdena runt staden Shangri-La. Här besöker vi det stora lamaklostret Songtsam och härifrån reser vi till platser med goda möjligheter till foto av svarthalsad trana och närkontakter med den storvuxna Yunnan snub-nosed monkey.

Just nu genomför vi årets resa till Kina och i samband med den kommer vår reseledare att rekognosera några nya områden för 2019 års resa.

Om du är intresserad av att följa med kan du göra en icke bindande intresseanmälan nedan, så får du all information om resan så snart allt är klart.

Galleri

Intresseanmälan (ej bindande)

Vilda Yunnan, Kina april 2019

OBS! När ni gjort er intresseanmälan ska ni omgående få ett bekräftelsemejl från oss. Får ni inte det ber vi er kontakta oss via telefon, 0730 662 007.

Ditt namn*

Gatuadress*

Postnummer och stad*

Telefonnummer*

Din e-postadress*

Övriga upplysningar

JaNej – Jag ger härmed tillåtelse till Wild Nature fotoresor att använda min e-postadress för utskick om företagets fotoresor och workshops.*
All korrespondens kommer att ske via e-post om inget annat specificeras av kund.
Dataskyddspolicy.