Project Description

Svalbard – isbjörnens rike

1 – 8 maj 2020

Galleri
Gör en intresseanmälan
Omdömen

Några av resans höjdpunkter

  • Stor chans att se isbjörnar i storslaget islandskap.
  • Besök i valrosskolonier.
  • Fjällräv och Svalbardsrenar.
  • Ismås och mängder av andra spännande fåglar.
  • Närgångna möten med storsälar och chans på val. 
  • Tillgång till zodiaker som används för landstigningar och bättre fotovinklar.
  • Glaciärer och packis.
  • Reseledaren visar dig alla sina bästa ställen och du får egen fotografisk rådgivning och tips i en liten grupp av likasinnade.

Geografiskt tillhör Svalbard Europa men naturen liknar knappast någon annan del av världsdelen. Ett polarområde, mellan 74:e och 80:e breddgraden och endast 600 km från Nordpolen, som har en fantastisk natur med glaciärer, isberg och höga spetsiga bergstoppar, vilka har gett upphov till namnet Spetsbergen som området också kallas.

Svalbard är förutom is, glaciärer och berg också arktisk tundra som under den korta sommaren förgylls av arktiska blommor. Trots sitt isolerade läge i Norra ishavet, 657 km norr om Nordkap i Norge och över 1 000 km från närmsta flygplats i Norge, är Svalbard det mest tillgängliga polarområdet i världen, detta tack vare den infrastruktur som Norge byggt upp kring framför allt Longyearbyen.

Ögruppen har både fantastiska glaciärer som glittrar i solljuset, midnattssol från mitten av april till slutet av sommaren och ett spännande djurliv. Svalbard är kanske mest känt för isbjörnar men här finns också valrossar, sälar, renar, fjällrävar och valar. Att komma hit i maj när det vita landskapet fortfarande dominerar är en mäktig upplevelse. På sommaren smälter mycket av snön och isen bort.

På Svalbard strövar den lilla och speciella svalbardsrenen, en egen underart, anpassad till ett extremt vinterklimat. På sommaren jagar fjällräven där det finns fåglar och på vintern följer den isbjörnarna. De mäktiga fågelfjällen är fulla med arktiska måsfåglar och alkor, som spetsbergsgrissla och alkekung. Alla häckar under några hektiska sommarmånader och då sjuder fågelbergen av stora flockar på surrande vingar och melodiska låten. Längs stränderna i norr fodösöker valrossar efter musslor och bard- och tandvalar jagar i de rika havsområden där havsströmmar väller upp.

På Svalbard är isbjörnarna liksom valrossarna ofta nyfikna och kan komma mycket nära. Med natur och vilda djur kan man aldrig veta. Det måste man vara medveten om. Men chanserna att möta isbjörnar är stora, och för den som fotograferar isbjörnar är bakgrunderna och miljöerna på Svalbard någonting i särklass.

Resrutten avgörs inte i förväg utan eftersom vi hyr hela båten, M/S Origo, har vi friheten att planera den utifrån aktuella isförhållanden och rapporter om framför allt isbjörnar och väderlek. På båten finns självklart även zodiaker som vi kommer att använda för att dels göra landstigningar för intressanta motiv men även för att kunna komma i bättre fotovinklar än vad vi gör från M/S Origo. Vi använder även zodiakerna för att komma till områden i fjordarna som M/S Origo inte kan gå till.

Naturen och djurlivet står i centrum för denna resa.

Galleri

Intresseanmälan (ej bindande)

Svalbard - isbjörnens rike 1–8 maj 2020

OBS! När ni gjort er intresseanmälan ska ni omgående få ett bekräftelsemejl från oss. Får ni inte det ber vi er kontakta oss via telefon, 0730 662 007.

Ditt namn*

Gatuadress*

Postnummer och stad*

Telefonnummer*

Din e-postadress*

Övriga upplysningar

JaNej – Jag ger härmed tillåtelse till Wild Nature fotoresor att använda min e-postadress för utskick om företagets fotoresor och workshops.*
All korrespondens kommer att ske via e-post om inget annat specificeras av kund.
Dataskyddspolicy.