NÅGRA HÖJDPUNKTER

  • En fotoresa som är planerad precis under den period då fågellivet är som mest aktivt. Åsne- och klipphopparpingvinernas ungar kläcks eller har just kläckts, och kejsarskarvarna flyger fram och tillbaka med byggmaterial till sina bon.
  • Vi besöker den största kolonin av kungspingviner på Falklandsöarna – en syn du aldrig kommer att glömma
  • Fyra arter pingviner, kungspingvin, åsnepingvin, klipphopparpingvin och Magellanpingvin.
  • Vi besöker koloni med svartbrynad albatross. Här finns också gott om tofskarakara.
  • Stora chanser att se och fotografera elefantsälar, sjölejon och pälssälar
  • Vi besöker fyra olika områden, var och en med helt unika fotomöjligheter.
  • Vi maximerar tiden och möjligheterna för fotografering genom att tillbringa två till fyra dagar i varje område, istället för att skynda igenom alla öar och lägga större delen av tiden på att resa.
  • Kort promenadavstånd till de flesta kolonier, vi skjutsas med fyrhjulsdrivna fordon till några kolonier.
  • Liten grupp av likasinnade – max sju deltagare.
  • Gedigen rådgivning och fototekniska tips av Sony-Ambassadören Floris Smeets, i en liten grupp likasinnade

FALKLANDSÖARNA
Falklandsöarna, belägna i södra Atlanten cirka 500 km från Sydamerikas sydligaste spets, erbjuder en av världens mest exceptionella upplevelser för fågelfotografering. Med över 200 fågelarter, inklusive ikoniska pingvinkolonier och sällsynta havsfåglar, finns det oändliga möjligheter till fantastiska bilder av djurliv. Här får du chansen att fånga intima ögonblick med flera pingvinarter, såsom de majestätiska kungspingvinerna, de lekfulla gentoo, de karismatiska klipphopparpingvinerna och de charmiga magellanpingvinerna. Öarna är också hem för stora populationer av karakaror, albatrosser, petreller och andra havsfåglar, vilket gör det till en perfekt plats för att fotografera dramatiska actionbilder mot en storslagen kustbakgrund.

Det karga landskapet och de varierade miljöerna – från vindpinade stränder till dramatiska klippor – erbjuder en mångfald av bakgrunder för dina bilder. Du får möjlighet att fotografera fåglar i deras naturliga miljö, ofta på bara några meters avstånd, eftersom det fantastiska djurlivet på öarna är vana vid människans närvaro.

Denna fototur erbjuder en unik chans att inte bara uppleva det rika fågellivet, utan också att dokumentera det i en orörd och stillsam miljö. Oavsett om du är entusiastisk amatör eller erfaren professionell, är Falklandsöarna ett måste för alla som brinner för natur- och djurfotografi.

Att utforska Falklandsöarna är ett äventyr i sig! Resor över det karga landskapet sker ofta off-road, vilket gör upplevelsen både naturskön och i lugn takt. För att nå de yttre öarna krävs småflyg, med avgångar som anpassas efter de senaste väderförhållandena.

För att du ska få ut mesta möjliga av din fototur har vi noggrant valt ut fyra nyckelplatser, som alla erbjuder exceptionella möjligheter till djur- och fågelfotografering. Genom att fokusera på dessa utvalda områden maximerar vi din tid i fält och ger dig bästa möjliga chans till oförglömliga möten med det unika djurlivet och de spektakulära landskapen som gör Falklandsöarna till ett paradis för fotografer.

VOLUNTEER POINT
Volunteer Point, beläget på östkusten av East Falkland, är ett måste när man besöker Falklandsöarna. Det nås med bil från Stanley och är känt för att hysa den största kolonin av kungspingviner på öarna – med närmare 2000 häckande par. Området erbjuder oslagbara möjligheter att fotografera dessa majestätiska fåglar i deras naturliga miljö. Med en vidsträckt, orörd strand och dramatiska kustvyer utgör Volunteer Point en magnifik bakgrund för våra bilder. Förutom de ikoniska kungspingvinerna finns här även gentoo- och magellanpingviner samt sjölejon som patrullerar stränderna på jakt efter pingviner. Det finns goda chanser att få bevittna en jakt på stranden. Den avlägsna och stillsamma miljön möjliggör nära möten, där fotografer kan fånga unika beteenden på bild.

SEALION ISLAND
Sealion Island, en av Falklandsöarnas verkliga juveler, erbjuder en oförglömlig upplevelse för naturfotografer. Denna avlägsna och orörda ö är ett förstklassigt resmål för fotografer. Sealion Island är hem för stora kolonier av sydliga sjöelefanter och lekfulla sydamerikanska sjölejon, som båda kan observeras på nära håll. Ön är även en viktig häckningsplats för den hotade åsnejagande karakaran (striated caracara), samt hyser kolonier av klipphopparpingviner, gentoo- och magellanpingviner, och den imponerande svartbrynade albatrossen. Det rika marina livet lockar också till sig späckhuggare som patrullerar kusten i jakt på byten. Att få bevittna dessa topprovdjur jaga längs strandkanten, ibland fångandes unga sälar eller sjölejon, är en dramatisk och sällsynt upplevelse som erbjuder enastående fotomöjligheter.

Tillgänglig endast med småflyg, erbjuder Sealion Island en exklusiv och ostörd upplevelse där djurlivet frodas. Med oändliga möjligheter till fantastisk fotografering är detta den ultimata destinationen för den som vill fånga Falklandsöarnas råa skönhet i sin renaste form.


SAUNDERS ISLAND
Saunders Island är en av de mest spektakulära platserna för djur- och fågelfotografering på Falklandsöarna – ett drömresmål för naturfotografer. Denna avlägsna och vilda ö bjuder på storslagna landskap, från dramatiska havsklippor och böljande sanddyner till orörda stränder fulla av liv. Öns två främsta fotoplatser är The Neck och The Rookery.

The Neck, ett vackert sandigt näs, är en av Falklands bästa platser för att fotografera djurliv. Här finns häckningskolonier av fyra pingvinarter – kungspingvin, gentoo, magellan- och klipphopparpingvin – vilket skapar fantastiska fototillfällen. Sjöelefanter och sjölejon ses också vila längs stränderna, medan rovfåglar som labbar och karakaror kretsar ovanför. Ljuset vid soluppgång och solnedgång här är särskilt magiskt för fotografering.

The Rookery, en hög och vindpinad klippsida, hyser en stor koloni av svartbrynade albatrosser. Att se dessa majestätiska fåglar sväva över den dramatiska kusten eller ta hand om sina ungar på smala klippavsatser är en oförglömlig upplevelse. Klipphopparpingviner häckar också i det karga landskapet och tar sig upp för de branta klipporna via den berömda “rockhopper highway” förbi det lika kända “penguin shower”.

Med sin rika fauna, fantastiska natur och dramatiska ljusförhållanden erbjuder Saunders Island en naturfoto-upplevelse i världsklass i hjärtat av Falklandsöarna.

KIDNEY COVE
Beläget endast en kort bit från Stanley är Kidney Cove en fantastisk men ofta förbisedd plats för fågelfotografering. Detta vackra kustområde har en blandning av gräsbevuxna uddar, steniga stränder och skyddade vikar – ett perfekt habitat för en mängd olika fågelarter. Höjdpunkten här är kolonierna av gentoo- och klipphopparpingviner, som kan ses direkt från vårt boende. Pingvinerna vankar längs stranden, tar hand om sina ungar eller återvänder från havet efter en dag med fiske. Dessa karismatiska fåglar erbjuder fantastiska närbilder och actionbilder, särskilt i soluppgångens och solnedgångens gyllene ljus. Kolonierna är perfekt placerade för att fotograferas i motljus under tidiga morgnar och sena kvällar. En av stränderna hyser även en liten koloni av kungspingviner, vilket ger ännu fler fina fotomöjligheter.

Vi kommer också ha möjlighet att fotografera kejsarskarvar när de flyger fram och tillbaka med bomaterial, strandskator som patrullerar strandlinjen, tånggäss som betar längs vattenkanten och på gräsmarkerna finns vipor och pipare – som med lite tålamod gärna visar sig framför våra linser.

Pingviner och albatrosser på Falklandsöarna. Fotoresa, Wild Nature fotoresor, Floris Smeets, kungspingvin, albatross, photo tour, Wild Nature Photo Adventures, king penguin, Falkland island, penguin
Pingviner och albatrosser på Falklandsöarna. Fotoresa, Wild Nature fotoresor, Floris Smeets, kungspingvin, albatross, photo tour, Wild Nature Photo Adventures, king penguin, Falkland island, penguin
Pingviner och albatrosser på Falklandsöarna. Fotoresa, Wild Nature fotoresor, Floris Smeets, kungspingvin, albatross, photo tour, Wild Nature Photo Adventures, king penguin, Falkland island, penguin
Pingviner och albatrosser på Falklandsöarna. Fotoresa, Wild Nature fotoresor, Floris Smeets, kungspingvin, albatross, photo tour, Wild Nature Photo Adventures, king penguin, Falkland island, penguin

Dagsprogram

Dag 1 (20/11)
Ankomst till Santiago de Chile. Vår guide möter dig på flygplatsen och tar dig till ett hotell.

Dag 2 (21/11) (Frukost – Lunch – Middag)
Efter frukost åker vi tillbaka till flygplatsen för att ta vårt flyg från Santiago de Chile till Mount Pleasant (med ett kort stopp i Punta Arenas). En buss tar oss vidare till vårt boende i Stanley, en resa som tar cirka en timme.
Väl framme kommer reseledaren att hålla en genomgång om de kommande dagarna, och vi får möjlighet att lära känna varandra lite bättre.

Dag 3-4 (22-23/11) (Frukost – Lunchpaket – Middag)
Tidigt på morgonen blir vi upphämtade med två stora fyrhjulsdrivna fordon för den cirka 2,5 timmar långa resan till Volunteer Point. Vi tillbringar hela dagen ute i fält, med fokus på att fotografera de imponerande kungspingvinerna.  På kvällen återvänder vi till vårt boende i Stanley.

Dag 5 (24/11) (Frukost – Lunch – Middag)
I dag flyger vi till Sea Lion Island. Vi försöker få ett flyg på morgonen, men flygschemat planeras i sista stund utifrån de senaste väderförhållandena. Vid ankomst till ön blir vi upphämtade vid den lilla landningsbanan och körda en kort sträcka till vårt boende (Sea Lion Lodge), där vi ska stanna i tre nätter. Efter att vi har lämnat vårt bagage ger vi oss ut på vår första fotoutflykt på ön.

Dag 6-7 (25-26/11) (Frukost – Lunch – Middag)
Dessa dagar ägnar vi helt åt att fotografera djurlivet på Sea Lion Island. Eftersom sjölejonen och sjöelefanterna är mer tillgängliga här än på de andra öarna, spenderar vi en del tid med dessa arter. Vi håller också utkik efter späckhuggare som patrullerar längs kusten i jakt på unga sjöelefanter eller pingviner. Här finns även gott om gentoo-, klipphoppar- och magellanpingviner, karakaror och jättestormfåglar att fotografera.

Dag 8 (27/11) (Frukost – Lunch – Middag)
På morgonen har vi vår sista fotosession på Sea Lion Island. Beroende på väderförhållandena tar vi därefter ett kort flyg från Sea Lion Island till Saunders Island. Vid landningsbanan blir vi upphämtade av öns enda invånare som kör oss till vårt boende vid The Neck, där vi kommer att tillbringa två nätter. Bilresan tar drygt en timme.

Boendet är mycket enkelt, men det ligger precis vid en fantastisk strand som är full av gentookolonier, en koloni med kungspingviner, magellanpingviner och mycket mer. Soluppgångar och solnedgångar kan vara spektakulära här. Klipphoppar- och albatrosskolonierna ligger precis intill stranden. Här finns möjlighet att fotografera klipphopparpingvinerna när de hoppar upp ur vattnet efter att ha återvänt från havet.

Dag 9 (28/11) (Frukost – Lunch – Middag)
Heldag med fotografering vid The Neck på Saunders Island, enligt beskrivningen för dag 8.

Dag 10 (29/11) (Frukost – Lunch – Middag)
På morgonen har vi vår sista fotosession vid The Neck. Vid lunchtid blir vi upphämtade och körda den cirka en timme långa vägen till bosättningen. Här bor vi i ett stort hus med två badrum. Efter att vi lämnat vårt bagage och tagit en skön varm dusch blir vi körda upp i kullarna till The Rookery för en eftermiddag och kväll med fotografering. Här är vi mitt i kolonierna där albatrosser, klipphopparpingviner och kejsarskarvar häckar. Utsikten härifrån är helt fantastisk. På kvällen blir vi upphämtade och körda tillbaka till vårt boende i bosättningen. Resan tar cirka 45 minuter.

Dag 11 (30/11) (Frukost – Lunch – Middag)
Tidigt på morgonen blir vi upphämtade och körda tillbaka till The Rookery. Vi tillbringar hela dagen här uppe med att fotografera. För den som vill finns möjlighet att gå ner för den berömda Rockhopper Highway, ner till den så kallade penguin shower. Det är en plats där färskt vatten rinner ner över klipporna, vilket klipphopparpingvinerna använder för att duscha bort all smuts som samlats i deras fjäderdräkt. Området erbjuder även möjligheter att fotografera djurlivet med vidvinkelobjektiv, för att få med det fantastiska landskapet. På kvällen blir vi upphämtade och körda tillbaka till vårt boende i bosättningen.

Dag 12 (1/12) (Frukost – Lunch – Middag)
Idag flyger vi tillbaka till Stanley. Om flygschemat tillåter gör vi ett sista besök uppe vid The Rookery för en avslutande fotosession. Från flygplatsen i Stanley tar vi en taxi till vårt boende i Stanley. Under eftermiddagen och kvällen har vi lite ledig tid från fotograferingen. Vi kan ägna oss åt att gå igenom våra bilder och ha en gemensam redigeringssession med gruppen.

Dag 13 (2/12) (Frukost – Lunch – Middag)
Efter frukost blir vi upphämtade med två stora fyrhjulsdrivna fordon för vår cirka 1,5 timme långa resa till vår sista fotodestination – Kidney Cove. Det här området erbjuder fantastiska möjligheter för fågelfotografering. Strändernas läge och åsnepingvinkolonierna gör platsen perfekt för motljusfotografering under tidiga morgnar och sena kvällar. Det finns även en liten, fotogenisk koloni med kungspingviner.

Denna plats förbises ofta eftersom det finns mycket begränsat med boende. Det finns två stugor, med endast fyra sängar i varje. Stugorna ligger cirka 90 minuters promenad från varandra. Den ena har en åsnepingvinkoloni precis utanför dörren, och den andra har en koloni med klipphopparpingviner och kejsarskarvar direkt utanför. Tyvärr måste vi dela upp gruppen i två för att kunna besöka området – men det är värt det! Varje grupp blir körd ända fram till stugans dörr.

Stugorna är mycket enkla och saknar el och rinnande vatten. Det finns generatorer för att ladda batterier vid behov. Dunkar med färskvatten för dricksvatten, tvätt och matlagning finns tillgängliga. Eftermiddagen och kvällen ägnar vi åt fotografering i omgivningarna runt våra stugor.

Dag 14 (3/12) (Frukost – Lunch – Middag)
På morgonen har vi vår fotosession i området runt våra stugor i Kidney Cove. Efter morgonpasset packar vi våra väskor och gör oss redo för att byta stuga. Vid lunchtid blir vi upphämtade med bil och körda till den andra stugan. På så sätt får alla i gruppen möjlighet att fotografera vid båda platserna. Resten av dagen ägnar vi åt fotografering i omgivningarna runt våra stugor.

Dag 15 (4/12) (Frukost – Lunch – Middag)
Idag är vår sista dag med fotografering. På morgonen har vi en sista fotosession i området runt våra stugor i Kidney Cove. Vid lunchtid blir vi upphämtade och körda till vårt boende i Stanley. Resan tar cirka 90 minuter. Efter en efterlängtad varm dusch kan vi ägna lite tid åt att gå igenom våra bilder och ha en gemensam redigeringssession med gruppen.

Dag 16 (5/12) (Frukost – Lunch – Middag)
På morgonen blir vi upphämtade med buss vid vårt boende i Stanley och körda till Mount Pleasant-flygplatsen. Incheckningsprocessen på Mount Pleasant är mycket långsam och kräver att vi är på plats 6–7 timmar före avgång. På eftermiddagen flyger vi via Punta Arenas till Santiago de Chile. Här övernattar vi på ett hotell vid flygplatsen.

Dag 17 (6/12) (Frukost)
Idag avslutas vår resa.Vi säger hejdå till varandra efter frukosten och tar vi oss till flygplatsen och påbörjar vår hemresa.

Mer information

  • FOTOGRAFISKT LÄRANDE
    På alla våra resor har vi olika teoretiska fotoworkshops. Dessa workshops är alltid relaterade till den specifika resan och kan vara allt från att vi lär ut olika fototekniker eller tips och tricks för bildredigering till att vi pratar om bildkompositation eller att vi förbereder oss inför speciella fototillfällen på resan.

    Under hela resan ger vår fotografiskaledare aktiv fotorådgivning när vi är ute i fält. Allt för att du ska utvecklas som fotograf och få med dig fantastiska bilder hem.

  • FOTOUTRUSTNING
    Eftersom vi kommer att fotografera många olika typer av motiv på varierande avstånd – allt från landskap med och utan djur till porträtt av fåglar och däggdjur – är det lämpligt att ta med sig allt från vidvinkelobjektiv till teleobjektiv. Gentoo-, klipphoppar- och kungspingviner samt albatrosser är lättillgängliga och kan fotograferas med allt mellan 16 mm och 400 mm. Även om elefantsälar och sjölejon också kan närmas, är det klokt att hålla ett säkert avstånd till dem. Här fungerar allt mellan 70 mm och 400 mm bra.

    Vissa arter visar sig inte alltid på nära håll eller är helt enkelt så små att ett längre objektiv är användbart. För magellanpingviner, caracaras, kalkongam, tundrasnäppa, pipare och – om vi har tur – späckhuggare rekommenderas ett minimum på 400 mm.

    Om du har tillgång till två kamerahus är det bra att ha olika brännvidder monterade på respektive kamera. Stativ är ofta otympliga att bära med sig och ger i de flesta fall dålig fotovinkel på djurlivet, eftersom fotograferingen oftast sker nära marknivå. Vid vårt senaste besök var det ingen i gruppen som använde sitt stativ. Dessutom har vi viktbegränsningar på inrikesflygen, och stativ är både tunga och skrymmande.

    Om du däremot planerar att filma mycket, rekommenderar vi starkt att ta med ett stativ – i så fall ett som kan användas nära marken, eftersom pingviner sällan flyger.

  • KLÄDER
    Medan det är vinter hemma hos oss, innebär ett besök på Falklandsöarna i slutet av november att vi upplever början av sommaren. Men vädret är fortsatt oförutsägbart – räkna med en blandning av solsken, starka vindar och tillfälliga regnskurar. Temperaturen kan variera mellan 0 och 15 grader, men ligger oftast omkring 6–12 grader under dagarna. Att klä sig i lager är nyckeln till att hålla sig bekväm.

    En vattentät och vindtät jacka är ett måste för att skydda mot plötsliga skurar och friska kustvindar. Isolerande mellanlager, som fleece eller en lätt dunjacka, hjälper till att behålla värmen, medan fukttransporterande underställ håller dig torr. Vattentäta byxor är ett måste under våra fotoaktiviteter i naturen – helst regnbyxor eller hardshell-byxor, eftersom pingvinbajs ofta hamnar på kläderna när man sitter på knä. Rejäla, vattentäta vandringskängor ger bra grepp på ojämnt underlag. Varma handskar, mössa samt en buff eller halsduk skyddar effektivt mot vinden. Solglasögon och solkräm rekommenderas också, då solen kan vara stark trots den svala temperaturen.

  • BOENDE OCH MAT
    I Santiago de Chile och Stanley bor på hotell/guesthouse av medelklass. Boendet på Sea Lion island och Saunders island (inte The Neck) får anses vara av mycket bra standard med tanke på läget. Boende på The Neck (ena boendet på Saunders island) och vid Kidney Cove är av enklare standard.

    Enkelrum finns inte tillgängligt.

    Då resan tar oss till några riktgt avlägsna platser där det inte finns restauranger kommer middagarna under vistelsen på The Neck och i Kidney Cove att Lars av vår reseledare medan du som resenär får laga din frukost och lunch. Givetvis ser vi till att det finns rikligt med mat efter förutsättningarna.

  • TILLGÄNGLIGHET
    Både flera av boendean och framför allt naturen och resans karaktär har begränsningar vad gäller tillgänglighet. Kontakta oss för mer information.

  • INKLUDERAT I PRISET
    Logi (del i dubbelrum), måltider enligt program, samtliga inträden och avgifter till privata områden, samtliga lokala transporter på Falklands öarna (regional flyg, transfer med bus till/från flygplats, jeep), lokala guider, fotoundervisning.

  • EJ INKLUDERAT I PRISET
    Flyg till Mount Pleasant, ev. visum, dricks, försäkringar, vaccinationer, ev medicinska tester, avbeställningsskydd, drycker och måltider som inte är specificerade i dagsprogrammet, telefon, internet avgifter, ev. kostnader för övervikt på bagage på flyget inom Falklandsöarna (se mer under ”Flygresa”) samt saker av personlig karaktär.

  • BETALNINGSVILLKOR
    Anmälningsavgiften inbetalas via faktura i samband med anmälan. Resterande belopp betalas senast 30 dagar innan resan.

  • MÖTESPLATS
    Resan börjar och avslutas på Santiago de Chiles flygplats, exakt tid meddelas senare.

  • FLYGRESA
    Att ta sig till Stanley, huvudstaden på Falklandsöarna, innebär oftast att flyga till RAF Mount Pleasant Airport (MPA), som ligger cirka 55 km väster om staden. Flyg går varje lördag från Santiago, Chile, med mellanlandning i Punta Arenas, eller via det brittiska försvarsdepartementets flygbro från Brize Norton i England. Från Mount Pleasant tar vi en förbokad transfer till Stanley, vilket tar ungefär en timme. På grund av det begränsade antalet flyg rekommenderas det att boka i god tid för att säkerställa en smidig resa.
    OBS! BOKA INGET FLYG INNAN DU FÅTT INFORMATION AV OSS.

    FLYG INOM FALKLANDSÖARNA
    På de lokala flygen mellan Stanley, Sea Lion Island och Saunders Island finns det en bagagebegränsning. Den totala tillåtna vikten per person är 25 kg (detta inkluderar både handbagage och incheckat bagage). Det är möjligt att ta med mer bagage mot en extra avgift per överskridande kilo. Dock finns det en total viktgräns, eftersom flygplanen är mycket små. Försök därför att hålla dig så nära 25 kg som möjligt.

    För att undvika att vi behöver resa med all vår packning under hela turen, kan vi lämna kvar en del bagage på vårt boende i Stanley. Detta gör det möjligt att resa lättare på de lokala flygen.

  • PASS OCH VISUM
    Det finns inga visumkrav för att besöka Falklandsöarna. En besöksformulär måste fyllas i vid ankomsten, där vistelsens längd anges.

    Landet kräver ingen extra giltighetstid för pass vid inresa, passet måste vara giltigt under hela vistelsen. Turistkortet (Tarjeta de Turismo) som erhålls vid inresa måste visas vid utresa. Vid incheckning till flyg krävs giltigt pass.

  • FÖRSÄKRINGAR
    Vi rekommenderar varmt att du noga ser över din reseförsäkring inför resan. Läs igenom i villkoren om vad som eventuellt ingår och inte. Viktigt är att kolla att ersättning ingår för hemresa/sjuktransport i händelse av olycka eller allvarlig sjukdom. Ofta behöver t ex reseskyddet i en vanlig hemförsäkring kompletteras. Där finns förstås en uppsjö av försäkringsbolag att välja mellan. Ett bolag som många rekommenderar och som bland annat resebyråernas egen branschorganisation SRF har ett nära samarbete med är Gouda reseförsäkringar.

    Goudas reseförsäkringar omfattar reseskydd för pandeminer/epidimer eller händelser som är kopplade till Covid-19. Försäkringen gäller även vid avrådan från UD att resa. Försäkringen ersätter sjukvård, hemtransport etc. om du insjuknar i Covid-19 under din resa. Försäkringen ersätter även merkostnader som kan uppstå vid sjukdom som t.ex. kost, logi och nya flygbiljetter.

    Läs mer och beställ din försäkring här:

    Reseförsäkring om du inte fyllt 70 år vid utresa

    Reseförsäkring om du fyllt 70 år vid utresa

    Avbeställningsförsäkring

    För resa inom EU rekommenderas att du tar med dig ditt EU-kort som ger dig rätt till sjuk- och tandvård när du är i ett EU/EES-land eller Schweiz. EU-kortet gäller bara för sjuk- och tandvård som

    • inte kan vänta tills du kommer tillbaka till Sverige
    • du får hos vårdgivare som är anslutna till det allmänna sjukvårdssystemet i landet.

    Läs mer om och skaffa ditt EU-kort hos Försäkringskassan.

    OBS! EU-kortet ger inte rätt till ersättning för hemresor med till exempel ambulansflyg. Därför är det viktigt att du har en privat reseförsäkring, rådfråga ditt försäkringsbolag.

  • HÄLSA
    Kontakta din läkare för råd om vaccinationer. Kontrollera även eventuella krav på medicinska tester för inresa till landet.

    Våra boenden ligger ofta nära där djurlivet finns. Under våra fotoutflykter kommer vi att vandra utanför markerade stigar med vår kamerautrustning, extra kläder, mat och dryck. Om längre sträckor behöver avverkas, transporteras vi med 4×4-fordon. För den som vill göra längre vandringar finns det gott om möjligheter. På Saunders Island finns till exempel möjlighet att besöka “Penguin shower”. För att ta sig dit måste man gå nerför en brant och hal stig. Att gå dit är dock inte obligatoriskt utan sker på egen risk och önskan. Det finns många andra saker att fotografera i närområdet som är lättare att nå.

  • GRUPPEN OCH SPRÅK
    Våra resor är öppna för alla nationaliteter vilket innebär att gruppen kan vara internationell.
    Reseledarna på våra resor talar svenska och engelska.

Fotografiskledare

Floris Smeets, född 1986 i Nederländerna. Bosatt i Norge sedan 2010. Sedan 2014 jobbar Floris heltid med naturfotografering, guidning och som workshopledare.
Han har en stor passion för att guida och älskar att dela med sig till deltagarna på workshops av sina kunskaper.

Floris har stort fokus på den norska naturen och då speciellt djur och landskap. Han jobbar alltid med stor respekt för djur och natur och tycker att det är mycket viktigt att bilder tas utan att störa djuren eller att förändra miljön. Med sina bilder fångar han inte bara naturens skönhet utan på ett sätt där bilderna berättar en historia.

Floris är Sony Europe Imaging Ambassadör. Hans bilder har blivit publicerade i en lång rad tidskrifter och utställningar.

Floris är en licensierad guide i Dovrefjell nationalpark och har mångårig erfarenhet av att campa under riktigt utmanande vinterförutsättningar. Floris pratar engelska, norska, holländska och tyska.

www.florissmeets.com

    Boka fotoresa

    Pingviner och albatrosser på Falklandsöarna 20 nov - 6 dec 2026

    OBS! När du gjort din bokning ska du omgående få ett bekräftelsemejl från oss. Får du inte det ber vi dig kontakta oss via telefon, 0705-89 13 18.

    Ditt namn*

    Gatuadress*

    Postnummer och stad*

    Telefonnummer*

    Din e-postadress*

    Önskar dela rum med

    Önskemål om specialkost

    Övriga upplysningar

    Rabattkod

    Jag godkänner resevillkoren samt har tagit del av information om Centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302* Läs resevillkoren samt information om Centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302
    JaNej – Jag godkänner att namnlista delas ut i samband med resan till resans övriga deltagare.*
    JaNej - Jag ger härmed tillåtelse till Wild Nature fotoresor att använda min e-postadress för utskick om företagets fotoresor och workshops.
    All korrespondens kommer att ske via e-post om inget annat specificeras av kund