Project Description

Fotoresa – Makrofoto på Garganohalvön i Italien

5 – 10 september 2019

Galleri
Boka denna resa
Omdömen

Några av resans höjdpunkter

  • Du lär dig grunderna inom makrofotografering samt mer avancerade metoder att ta makrobilder
  • Du får möjlighet att göra snabba framsteg under kvalificerat ledning av erfarna kursledare
  • Du lär dig att använda din egen fotoutrustning till det bästa möjliga resultatet
  • Du får värdefulla tips och kunskaper kring hur du fotograferar insekter och andra makromotiv
  • Du får möjlighet att fotografera spännande motiv i deras livsmiljöer
  • Handledning och undervisning av två av Sveriges bästa makrofotografer

Detta är en makrofotoresa baserad på workshopsaktiviteter och fotografering av makromotiv under ledning av två mycket erfarna makrofotografer. Kursen kommer att genomföras i miljöer och omgivningar som ger möjlighet att ta bilder på ovanliga och spännande insekter, spindlar och skorpioner. Du får även värdefull information om småkrypens levnadsätt och andra kunskaper som gör din fotografering roligare och resulterar i bättre bilder.

Under 6 dagar går vi igenom olika typer av fototeknik, vi tar det från grunden och lägger tonvikten på handfasta tips som får deltagaren att nå tydliga och snabba förbättringar.

Vi startar resan med att gå genom det mest grundläggande saker. Vi tittar närmare på deltagarnas befintliga fotoutrustning och diskuterar hur dessa kan anpassas eller utvecklas. Vi lär ut hur man kommer närmare och hur man får motivet skarpt. Hur man utökar skärpedjupet och hur man kan arbeta med ljuset. Vi går igenom hur man gör för att ta stackade bilder, både med handhållen utrustning och från stativ. Genom att lära sig att behärska blixten vid makrofotografering så skaffar man sig förutsättningar för att ta fina makrobilder på ett enkelt sätt. Vi tar förstås även upp hur man arbetar med det naturliga ljuset eller med kombinationer av blixt och naturligt ljus.

Makro och insektsfotografering ger fantastiska möjligheter att närma sig naturen på ett annorlunda sätt och synliggöra motiv som dem allra flesta människor aldrig lägger märke till. Med rätt kunskaper och relativ enkel utrustning kan man idag ta bilder som var omöjliga för ett par decennier sedan.

Vi bor i vacker naturmiljö i södra Italien med naturen på gångavstånd vilket innebär ständig tillgång på intressanta motiv. Under kursen varvas teori, demonstrationer och inspiration, med praktiska övningar.

Förkunskaper: Inga särskilda förkunskaper krävs men vi rekommenderar att deltagaren har allmän kameravana och är någorlunda bekant med sin egen utrustning.

Vi bor mitt i Gargano nationalpark på en traditionell apulisk gård (maseria) som drivs biodynamiskt. Boendet på gården är ett så kallat “agriturismo” av medelklass och alla måltider är inkluderade i priset. Maten är rustik och traditionell italiensk/apulisk mat när den är som bäst. Närodlad, biodynamiskt och mycket kommer från gården där vi bor.

Resefakta

Datum
5 – 10 september 2019

Pris
15 900 kr
(Anmälningsavgift 3 180 kr)*

Ledare
John Hallmén
Stanislav Snäll

Antal deltagare
Min 10
Max 14

Sista anmälningsdag
31 juli 2019

Inkluderat i priset
Helpension med gårdens biodynamiska mat och därtill gårdens eget biodynamiska vin till lunch och middag alla dagar (del i dubbelrum, måltider enligt dagsprogram), fotoguidning och handledning, lokala transporter (minibuss), transport från och till Bari flygplats.

Enkelrumstillägg
2 000 kr

Ej inkluderat i priset
Resa tur och retur Italien, drycker, försäkringar, avbeställningsskydd, saker av personlig karaktär och dricks.

Flygplats
Resan påbörjas på Bari flygplats och avslutas på Bari flygplats.
Vår reseledare möter vid ankomst på Bari flygplats.

Fotoutrustning
Kamera med blixt, makroobjektiv och stativ. Utöver det rekommenderas en dator för bildimport/efterbehandling samt fjärrutlösare till kameran (via kabel eller trådlös).

Kläder
Morgnar och kvällar kan vara svala i september så några varmare kläder är att rekommendera. Tag även med regnkläder. I övrigt rekommenderas oömma fältkläder och grova gymnastikskor eller kängor.

Gruppen och språk
Våra resor är öppna för alla nationaliteter vilket innebär att gruppen kan vara internationell.
Ledarna på våra workshops talar svenska och engelska.

*Betalningsvillkor
Anmälningsavgiften inbetalas via faktura i samband med anmälan. Resterande belopp betalas senast 60 dagar innan workshopen.

OBS!
Kontakta ert försäkringsbolag ang. försäkringar och avbeställningsskydd.

Resevillkor

Dagsprogram

Dag 1 (5/9) (Middag)
Ankomst till Bari sen eftermiddag och på flygplatsen väntar våra reseledare. Härefter följer en bilresa på ca. 3 timmar innan vi når vår hotell – en “agriturismo” – en traditionell Apulisk gård “maseria”. Efter att vi har checkat in och avnjutit den därpå sent följande middag, så har vi en kort briefing om vad som väntar oss under nästa dags morgon och de kommande dagarna.

Dag 2-5 (6-9/9) (Frukost – Lunch – Middag)
Dagarna ägnas helt åt fotografering. Teori i makrofotografering varvas med praktik ut i nationalparkens natur.Vi besöker olika platser runt om på Gargano halvön under vår tid här för att få variation i våra motiv.

Dag 6 (10/9) (Frukost)
Efter en tidig frukost har vi ca. 3 timmars transfer till flygplatsen i Bari.

Galleri

Boka fotoresa

Makrofoto på Garganohalvön i Italien 5 - 10 september 2019

OBS! När ni gjort er bokning ska ni omgående få ett bekräftelsemejl från oss. Får ni inte det ber vi er kontakta oss via telefon, 0730 662 007.

Ditt namn*

Gatuadress*

Postnummer och stad*

Telefonnummer*

Din e-postadress*

Boende*
Enkelrum (Enkelrumstillägg tillkommer)Dubbelrum
Önskar dela rum med

Önskemål om specialkost

Övriga upplysningar

Rabattkod

Jag godkänner resevillkoren* Läs resevillkoren
JaNej – Jag godkänner att namnlista delas ut i samband med resan till resans övriga deltagare.*
JaNej - Jag ger härmed tillåtelse till Wild Nature fotoresor att använda min e-postadress för utskick om företagets fotoresor och workshops.
All korrespondens kommer att ske via e-post om inget annat specificeras av kund