Project Description

Macrofoto på Garganohalvön i Italien

Tidpunkt: september 2019

Galleri
Gör en intresseanmälan
Omdömen

Macrofoto på Garganohalvön i Italien

  • Du lär dig grunderna inom makrofotografering samt mer avancerade metoder att ta makrobilder
  • Du får möjlighet att göra snabba framsteg under kvalificerat ledning av erfarna kursledare
  • Du lär dig att använda din egen fotoutrustning för bästa möjliga resultatet
  • Du får värdefulla tips och kunskaper kring hur du fotograferar insekter och andra makromotiv
  • Du får möjlighet att fotografera spännande motiv i deras livsmiljöer

Detta är en makrofotokurs baserad på workshopsaktiviteter och fotografering av makromotiv under ledning av två mycket erfarna makrofotografer. Kursen kommer att genomföras i miljöer och omgivningar som ger möjlighet att ta bilder på ovanliga och spännande insekter, spindlar och skorpioner. Du får även värdefull information om småkrypens levnadsätt och andra kunskaper som gör din fotografering roligare och resulterar i bättre bilder.

Under en vecka går vi igenom olika typer av fototeknik, vi tar det från grunden och lägger tonvikten på handfasta tips som får deltagaren att nå tydliga och snabba förbättringar.

Vi startar kursen med att gå genom det mest grundläggande saker. Vi tittar närmare på deltagarnas befintliga fotoutrustning och diskuterar hur dessa kan anpassas eller utvecklas. Vi lär ut hur man kommer närmare och hur man får motivet skarpt. Hur man utökar skärpedjupet och hur man kan arbeta med ljuset. Vi går igenom hur man gör för att ta stackade bilder, både med handhållen utrustning och från stativ. Genom att lära sig att behärska blixten vid makrofotografering så skaffar man sig förutsättningar för att ta fina makrobilder på ett enkelt sätt. Vi tar förstås även upp hur man arbetar med det naturliga ljuset eller med kombinationer av blixt och naturligt ljus.

Makro och insektsfotografering ger fantastiska möjligheter att närma sig naturen på ett annorlunda sätt och synliggöra motiv som dem allra flesta människor aldrig lägger märke till. Med rätt kunskaper och relativ enkel utrustning kan man idag ta bilder som var omöjliga för ett par decennier sedan.

Vi bor i vacker naturmiljö i södra Italien med naturen på gångavstånd vilket innebär ständig tillgång på intressanta motiv. Under kursen varvas teori, demonstrationer och inspiration, med praktiska övningar.

Förkunskaper: Inga särskilda förkunskaper krävs men vi rekommenderar att deltagaren har allmän kameravana och är någorlunda bekant med sin egen utrustning.

Om du är intresserad av att följa med kan du göra en icke bindande intresseanmälan nedan, så får du all information om resan så snart allt är klart.

Intresseanmälan (ej bindande)

Macrofoto på Garganohalvön, Italien september 2019

OBS! När ni gjort er intresseanmälan ska ni omgående få ett bekräftelsemejl från oss. Får ni inte det ber vi er kontakta oss via telefon, 0730 662 007.

Ditt namn*

Gatuadress*

Postnummer och stad*

Telefonnummer*

Din e-postadress*

Övriga upplysningar

JaNej – Jag ger härmed tillåtelse till Wild Nature fotoresor att använda min e-postadress för utskick om företagets fotoresor och workshops.*
All korrespondens kommer att ske via e-post om inget annat specificeras av kund.
Dataskyddspolicy.