Project Description

Extremaduras unika korkekskogsfåglar på närhåll

Tidpunkt: 30 april – 7 maj 2019

Galleri
Gör en intresseanmälan
Omdömen

En unik fågelfotovecka i den spanska regionen Extremadura, där vi har handplockat några av landets bästa fotogömslen. Fotografera den skygga, tidigare utrotningshotade och legendariskt svårfotograferade spanska kejsarörnen framför ett gömsle. Från andra välplacerade gömslen dessutom den likaledes svårfotograferade hökörnen och en rad av den spanska regionen Extremaduras mest typiska korkekskogsfågelarter: grågam, gåsgam, smutsgam, blåskata, biätarekoloni, och en rad småfåglar vid ”drinking ponds”. Därutöver staden Trujillo, de fascinerande stora runda klippblocken vid Los Barruecos de Cáceres, med sina häckande vita storkar, och Monfragüe Nationalpark med den imponerande klippan Peña Falcón, där gamar och svarta storkar häckar.

De regelbundet uppträdande örnarna, gamarna och andra fåglarna här brukar bjuda på fotomöjligheter och upplevelser i världsklass. Detta är Spaniens sannolikt bästa fotoområde för korkekskogens, den så kallade Dehesans, fågelarter.

Så här års, i ett vårgrönt och fågelsångsljudande landskap, med starka färger och långa skuggor prövar vi flera olika gömslen med olika vinklar, bakgrunder och arter, enligt ett rotationsschema så att alla får chans att försöka fotografera alla de viktigaste arterna. Under kvällarna visar ledaren bilder och går igenom lite kamerateknik, med en del viktiga lyxtips för naturfotografen och vi tittar på varandras nytagna bilder och diskuterar runt dom. Gruppen är liten, så att det blir maximalt med tid för alla att diskutera foto med ledaren.

Intresseanmälan (ej bindande)

Extremaduras unika korkekskogsfåglar på närhåll 30 april - 7 maj 2019

OBS! När ni gjort er intresseanmälan ska ni omgående få ett bekräftelsemejl från oss. Får ni inte det ber vi er kontakta oss via telefon, 0730 662 007.

Ditt namn*

Gatuadress*

Postnummer och stad*

Telefonnummer*

Din e-postadress*

Övriga upplysningar

Jag ger härmed tillåtelse till Wild Nature fotoresor att använda min e-postadress för utskick om företagets fotoresor och workshops.
All korrespondens kommer att ske via e-post om inget annat specificeras av kund