Project Description

Eleganta elefanter & läckert landskap –             Jim Corbett nationalpark

3 – 8 maj 2018

Förlängningsresa till: Indien – stora tigerresan

Galleri
Bokningen på denna resa är stängd
Omdömen

Några av resans höjdpunkter:

  • Stora flockar med vilda asiatiska elefanter i ett fantastiskt landskap.
  • Stora möjligheter att fotografera tiger
  • Endast tre fotografer i jeeparna på safari – ger gott om utrymme för fotografering.
  • Fantastiska möjligheter att fotografera axis- och sambarhjortar som betar på de stora grässlätterna.
  • Oerhörd rikedom av oskygga fåglar som ger fina fotomöjligheter.
  • Underbart landskap som bjuder in till landskapsfotografering.
  • Reseledaren visar dig sina bästa ställen och du får egen fotografisk rådgivning och tips i en liten grupp av likasinnade.
  • Vi stödjer TOFTigers – för ansvarsfull tigerturism.

Jim Corbett nationalpark bildades 1936 och är Indiens äldsta nationalpark. Med sitt läge vid foten av Himalaya i delstaten Uttarakhand har man en stigande bergvägg som fond i norr. Parken bildades i syfte att skydda tigern och nu finns en stabil stam i parken. Tigern är dock svårare att se här än i t.ex. Tadoba och Kanha nationalpark dit vi åker på vår huvudresa. Jim Corbett nationalparks stora attraktion är de flockar med asiatisk elefant som strövar i skogen och på de stora grässlätterna. I april och maj samlas elefanterna i stora flockar och de ses då ute på de stora grässlätterna. Parken har även bra populationer av axis- och sambarhjortar men här finns även den mer sällsynta svinhjorten. Här finns även två arter av apor, rhesus macaque och Hanuman langur.

Nationalparken är uppdelad i flera olika områden, vi kommer att bo och ha våra safaris i det centrala området som heter Dhikala. Dhikala är känt för den stora rikedomen av djur som finns där och för sitt varierande landskap. Salskogar blandas med stora öppna grässlätter och floden Ramganga skär genom området. Norr tornar Himalayas nedre kullar upp framför oss och skapar en fin fond.

Indien är ett absolut måste för den naturintresserade och för naturfotografen ges det fantastiska möjligheter till bilder på djur och fåglar. Under denna fotoresa kommer vi att besöka två av de bästa nationalparkerna i centrala Indien. Vi har med omsorg valt vart vi ska åka så att vi får möjligheten att uppleva både olika miljöer och en stor artrikedom.

På Dhikalas grässlätter är det inte ovanligt att man ser flockar med hundratals axis- och sambarhjortar som betar och under den indiska sommaren samlas här även stora grupper med elefanter. Så här års är det varmt och torrt men det livgivande vattnet i floden Ramganga lockar djuren till området i Dhikala. Även om Jim Corbett nationalpark har en relativt stor tigerpopulation så ses de inte lika ofta som i en del andra parker men de bästa chanserna att se tiger i parken är under sommaren och just i Dhikala området.

Jim Corbett nationalpark bjuder även på ett spännande fågelliv med relativ mycket rovfåglar, har vi tur kan vi få möjlighet att fotografera den starkt hotade Pallas fiskörn, men även andra spännande fåglar som t.ex Kalij fasan och olika fiskuvar,

Detta är en resa inte bara för de mest inbitna naturfotograferna utan även för dig som vill uppleva några av världens finaste nationalparker och deras djurliv på mycket nära håll i en otrolig miljö.

Under resan kommer vi även att ha tid för fotografisk workshops där vi bl.a. går igenom olika fotografiska tekniker och vi tittar också på bildkomposition och varandras bilder, allt för att utveckla just din fotografering.

Detta är en förlängningsresa till Indien – stora tigerresan.
Läs mer…

Resefakta

Datum
3 – 8 maj 2018

Pris
19 900 kr
(Anmälningsavgift 3 980 kr)*

Detta är en förlängningsresa till Indien – stora tigerresan.
Läs mer…

Reseledare
Henrik Karlsson

Antal deltagare
Min 4
Max 12

Sista anmälningsdag
15 januari 2018

Safari**
Safaris sker med jeep. Vid safari i jeep är vi endast 3 fotografer i varje fordon. Detta för att ge så bra fotomöjligheter som möjligt.

**Safari är en utfärd i ett naturområde så som t.ex. nationalpark eller annat skyddat område. I t.ex. Afrika kallas detta för gamedrive.

Inkluderat i priset
Logi (del i dubbelrum), samtliga måltider enligt dagsprogram, samtliga inträden och kameraavgifter i nationalparker, samtliga safaris, lokala guider, fotoundervisning, lokala transporter (buss), transfer till och från Delhi flygplats. Boendet kommer att vara på hotell, camps och lodger av medelstandard.

Enkelrumstillägg
2 000 kr

Ej inkluderat i priset
Flyg tur och retur Delhi, visum, dricks, försäkringar, avbeställningsskydd, drycker och saker av personlig karaktär.

Flygplats
Delhi Indira Gandhi internationella flygplats. Resan börjar på flygplatshotell den 3 maj och avslutas på flygplatsen den 8 maj.
Mötesplats och mötestid anges efter bokning.

Fotoutrustning
Då vi kommer att ha möjligheter till många olika typer av motiv, allt från landskap till däggdjur och fåglar så är det lämpligt att ha med sig allt från vidvinkelobjektiv till teleobjektiv. På safari är objektiv från 70-200 mm till 500 mm utmärkta. För att öka brännvidden kan man använda telekonverter. Under jeepsafaris är det viktigt att ha med skydd för kamerautrustningen då det är mycket dammigt. Om man har tillgång till två kamerahus är det bra att ha med dessa med lite olika brännvidder. Detta för att undvika att behöva byta objektiv. Stativ är svårt att använda i jeeparna, där är bönpåsar bättre. Alternativet är ett enbensstativ men detta är erfarenhetsmässigt för bökigt och därmed för långsamt.

Kläder
Morgonen kan vara svala så det är bra att ha med sig någon långärmade tröja och tunnare jacka. Keps eller hatt är viktigt som skydd mot solen. Ett par grövre gymnastikskor är bästa valet för fötterna. Komplettera gärna med någon form av sandaler för mitt på dagen.

Gruppen och språk
Våra resor är öppna för alla nationaliteter vilket innebär att gruppen kan vara internationell.
Reseledarna på våra resor talar svenska och engelska.

*Betalningsvillkor
Anmälningsavgiften inbetalas via faktura i samband med anmälan. Resterande belopp betalas senast 60 dagar innan resan.

Övrigt
Kontakta ert försäkringsbolag ang. försäkringar och avbeställningsskydd.
För inresa i Indien behöver svenska medborgare visum. Ansök om visum i god tid.
Visumansökan görs hos Cox & Kings i Stockholm.
Kontakta även läkare för att se över era vaccinationer.

Resevillkor

Dagsprogram

Dag 1 (3/5) (Frukost – Lunch – Middag)

Efter frukost lämnar vi Delhi för resa mot Jim Corbett nationalpark. Resan beräknas ta ca 6-8 timmar beroende på väg- och trafikförhållanden. På eftermiddag/kväll har vi en fotoworkshop. Övrig tid fri.

Dag 2-4 (4-6/5) (Frukost – Lunch – Middag)
Tidigt på morgon den 4 maj åker vi från vårt boende strax utanför Jim Corbett np för att ta oss djupt in i nationalparken till området Dhikala. Under resan in till Dhikala letar vi djur och andra potentiella fotomotiv. Vi kommer att bo inne i Dhikala under 3 dygn, lodgen vi bor på är av enklare standard. Vi har jeepsafari både morgon och eftermiddag. Under dessa dagar har vi i första hand fokus på elefanterna och det vackra landskapet men självklart kommer vi att fotografera så mycket mer. Vi kommer givetvis ta de tillfällen som ges med t.ex. tiger och andra djur. Här finns även stora mängder av axis- och sambarhjortar som är fina motiv.

Dag 5 (7/5) (Frukost – Lunch – Middag)
På morgonen tar vi en sista safari i Dhikala och efter frukost så börjar vi vår resa tillbaka mot Delhi. Det blir en lång resdag och vi förväntar oss inte vara i Delhi förrän på kvällen. Vi bryter upp resan med att äta lunch på vägen.

Dag 6 (8/5)

 (Frukost)
Transfer till Delhi flygplats och flyg till Skandinavien.

Galleri

Bokningen på denna resa är stängd