Project Description

Wild Nature och Fotosidans fotodag på Fotografiska

6 oktober 2018

Galleri
Boka detta evenemang

Wild Nature fotoresor och Fotosidan.se är stolta att kunna presentera en heldag med inspirerande föreläsningar och workshops med några av Sveriges kunnigaste naturfotografer på Fotografiska museet i Stockholm.

Lördagen den 6 oktober startar vi klockan 9.30 och håller på fram till 18.00. Under förmiddagen arrangeras två workshops, makrofototekniker och filma med din kamera. Eftermiddagen är vigd till föreläsningar.

Biljetter går att köpa separat för workshops- respektive föredragsdelen. Antalet platser är begränsat till 75 personer på workshops och till 140 personer på föredragen.

I biljettpriset ingår även inträde till Fotografiska Museets utställningar. Denna speciella fotodag kommer förhoppningsvis att bjuda på såväl inspirerande tankar och fascinerade bilder som kunskap om både fotograferingstekniker och vilda djur nära och fjärran.

Vi hälsar er varmt välkomna.

Program

09.00 Dörrarna öppnas

09.30 Välkommen till workshopdelen

09.40 Workshop – Makrotekniker – Stanislav Snäll
Alla som försökt sig på makrofoto vet att det krävs mer än att köpa ett fint makroobjektiv för att resultaten ska bli bra. Stanislav presenterar olika makrofototekniker och beskriver hur man tar kontroll över skärpa och exponering under vitt skilda förhållanden. Hur kommer man riktigt nära, vad är fördelarna med att använda blixt och vad krävs för att lyckas med fokusstackning? De bästa lösningarna är sällan vare sig dyra eller komplicerade!

10.40 Paus med kaffe och frågor utanför podiet samt bokförsäljning

11.00 Workshop – Att filma med din kamera. Hur gå tillväga? – Anders Nordgren
Dagens kameror medför att vi alla kan skapa video & film för våra behov, exempelvis marknadsföring, dokumentera alla våra upplevelser i privat & professionellt liv samt till djupare dokumentärer av viktiga ämnen som ligger oss nära.
Idag använder många yrkesfilmare “vanliga” systemkameror dagligdags i sina uppdrag. Att få bra filmmaterial är enklare än de flesta tror och denna workshop vill ge inspiration till detta.

12.00 Paus och frågor utanför podiet samt bokförsäljning

13.00 Välkommen till föredragsdelen

13.10 Wild Wonders of China – Staffan Widstrand
Detta är ett helt unikt foto-, media och upplysnigsprojekt, som visar upp de mest karismatiska delarna av Kinas naturarv för ett maximalt antal människor, i syfte att få hundratals miljoner människor att bry sig mer om sitt naturarv. Denna lördag visas ett i många stycken unikt bildmaterial från den nästan helt okända sidan av Kina.

14.10 Paus och bokförsäljning

14.30 Med känsla, engagemang och kärlek till naturen – Camilla Noresson
Kan man fotografera med känsla, engagemang och kärlek till naturen eller fotograferar man bara med kameran? Intressant fråga som Camilla besvarar med hjälp av sina tankar och funderingar.
Vi tas med på en tur genom årstiderna och på vägen ser vi bilder från den lilla världen men emellanåt vidgar vi vyerna. Vi får även uppleva en dos av fantasi och poesi.

15.20 Paus och bokförsäljning

15.40 Nära fåglar men också en sväng förbi barndomen – Roine Magnusson
Roine har under de senaste 25 åren jobbat med bilder inspirerade från naturen, kanske inte alltid som naturfotograf utan snarare som projektfotograf. Roine tar oss med på en resa genom hans olika projekt.

16.40 Paus och bokförsäljning

17.00 Himalaya, storstadsdjur och allt däremellan – Jonathan Stenvall

Med fascination för naturens mångfald tar naturfotografen Jonathan Stenvall/N med er på en resa genom världens natur. Med fokus på djurvärldens fascinerande skådespel och egna fotoprojekt kommer vi ta oss från Himalayas högsta toppar och Centralamerikas regnskogar till stadsnaturen på Miamis gator och en hel del annat på vägen …

17.50 Avslutning

Fotodag på Fotografiska museet

Datum
6 oktober 2018
Kl. 09.30 -18.00

Plats
Stadsgårdshamnen 22, 116 45 Stockholm

Pris
Förmiddag – Workshops 390 kr Anmälan till reservlista
Eftermiddag – Föreläsningar 350 kr Platser kvar

I priset ingår även inträde till Fotografiska och dess utställningar.

Hitta till Fotografiska:
www.fotografiska.com/sto/tillganglighet/hitta-hit/

Bokningsvillkor
Biljetten betalas inom 7 dagar. Ingen återbetalning vid avbokning.

Om workshopledare och föreläsarna

Stanislav Snäll – Makrotekniker
Stanislav är frilansande makrofotograf och entomolog. Under flera decennier har han besökt ett stort antal länder runt om i världen för att fotografera och utforska insekter. Stanislav har erfarenhet av makrofotografering i det mesta från ökenhetta och regnskogsfukt till svensk vinterkyla eller studiofotografering.

Sedan 2011 driver han tillsammans med John Hallmén webbplatsen makrofokus.se och anordnar kurser och workshops i makrofotografering och har även undervisat makrofoto på folkuniversitetet.

Stanislav har publicerat makrobilder i ett antal böcker, tidskrifter och vetenskapsartiklar. Han brukar även hålla föredrag för foto- och naturintresserade grupper om makrofotografering, naturfoto och insekter.

Anders Nordgren – Att filma med systemkameran
Arbetar idag som filmare, redigerare & fotograf med specialitet att skapa en färdig produkt från ax till limpa. Alltså finna det bästa arbetsflöde för egna projekt samt för externa kunders tankar & behov. Anders arbetar även med event-filmning, natur och som konsult för företag och organisationer, och han är en flitig workshopledare och föreläsare. Aktuell med en nypremiär av filmen: Emerich Vägen-Valet & Kärleken.

Staffan Widstrand – Wild Wonders of China
Staffan är en mångfaldigt internationellt prisbelönt fotograf och författare, som nu sedan några år arbetar med  ”Wild Wonder of China”. Hans förra storprojekt, ”Wild Wonders of Europe”, nådde ut till inte mindre än 800 miljoner människor. Dessförinnan drev han projekt som ”De 5 Stora”, ”Rewilding Europe”, ”Naturens Bästa” och ”Wild Sweden”. Staffan är utnämnd till ”National Geographic Explorer” och är Nikonambassadör sedan 1997. Han har publicerat 18 böcker på 9 språk.

Camilla Noresson – Med känsla, engagemang och kärlek till naturen
Camilla är en skåning som bor mitt i Malmö. Att vara ute i naturen är väldigt viktigt för henne och fotograferingen ger näring åt hennes kreativa ådra. Hon fotograferar mycket i sin närmiljö och tycker om att uttrycka känslor i sina bilder på ett lite naturromantiskt sätt och gärna med ett konstnärligt perspektiv.

Målet med fotograferingen är att via kameralinsen fånga känslan och energin hon får av naturen och förmedla den till andra människor så de förstår att man måste bevara och vara rädd om den. Camilla är medlem i naturfotoföreningarna Naturfotograferna och PhotoNatura.

Roine Magnusson – Nära fåglar men också en sväng förbi barndomen
Är fotografen som aldrig slutar att vara nyfiken. Han har sina rötter i traditionellt naturfoto men har hela tiden sökt sig vidare i formspråk, perspektiv och ljussättning.
Roine fotograferar natur som andra fotograferar mode. Han har skaffat sig nya vinklar på det svenska landskapet genom att flyga med sitt ultralätta flygplan och har rest över hela världen och fotograferat vilda djur. Han är pandaboksbelönad av WWF två gånger om, för “Den underbara resan” med Anders Wallén och för “Kor – en kärlekshistoria” med Åsa och Mats Ottosson. Hans bilder finns på flera stora bildbyråer, bland annat Getty Images i USA och FOLIO i Sverige.

Sedan 1994 har han jobbat som fotograf och redan vid 27 års ålder debuterade han i bokform, Vindelälven följdes från källorna till mynningen under ett antal år som resulterade i boken “Vindelälven sex års tider” på eget förlag. När han under hösten 2017 släppte “Nära fåglar” tillsammans med Bonnier fakta så var det hans 10 bok i verkslistan.

Jonathan Stenvall – Himalaya, storstadsdjur och allt däremellan 
Jonathans fascination för naturen och dess invånare har präglat hans uppväxt och idag tar den honom över hela jorden för att uppleva och dokumentera världens natur. Mycket av hans fotografering har dock fokuserat på hans hemstad och med stöd av Hasselbladsstiftelsen arbetade han i många år på ett projekt med fokus på lokal och urban natur i Stockholm. År 2015 blev han utsedd till årets unga nordiska naturfotograf (NNPC) och sedan dess har han blivit tilldelad flera utmärkelser i internationella fototävlingar.

Han är initiativtagare till YNNP (YoungNordicNaturePhotographers), ett nätverk som består av runt 30 unga naturfoto
talanger från Sverige, Norge och Finland.

Jonathan är invald i Naturfotograferna/N och är sedan 2017 Olympus Visionary/Ambassadör.

Galleri

Boka

Wild Nature och Fotosidans fotodag på Fotografiska den 6 oktober 2018

OBS! När ni gjort er bokning ska ni omgående få ett bekräftelsemejl från oss. Får ni inte det ber vi er kontakta oss via telefon, 0730 662 007.

Ditt namn*

Gatuadress*

Postnummer och stad*

Telefonnummer*

Din e-postadress*

Biljett*
Föreläsningar – eftermiddagspass (350 kr)
För anmälan till reservlista för workshops – förmiddagspass, klicka här.
Övriga upplysningar

Rabattkod

Jag godkänner evenemangets bokningsvillkor*
JaNej - Jag ger härmed tillåtelse till Wild Nature fotoresor att använda min e-postadress för utskick om företagets fotoresor och workshops.
All korrespondens kommer att ske via e-post om inget annat specificeras av kund