Project Description

Förtrollande Island – vattenfall, glaciärer, kuststräckor & gömda platser

11 – 17 september

Anmälan till resverlista
Galleri
Omdömen

Några av resans höjdpunkter

  • Förtrollande natur och “sagolandskap”
  • Vi besöker flera inte så kända och glömda platser
  • Stora och mer intima vattenfalls-landskap
  • Svarta stränder och mäktiga klippformationer
  • Planerad tid för massor av landskapsfotografering, från morgon till kväll
  • Kursledaren visar sina bästa ställen och olika typer av landskapsfotografering med ett fokus på det kreativa landskapet och rörelser.

Island med sin förtrollande natur, sägner och historia är ett måste för en landskapsfotograf att besöka. Det första du kanske tänker på när man säger Island är gejsrar och varma källor. Här finns dock så mycket mer för dig som naturfotograf eller naturintresserad. Mäktiga vattenfall, blåfärgade forsar, glaciärer och fantastiska kuststräckor med klippor och natur som skulle kunnat vara hämtat från vilken ”Sagan om Ringen” film som helst.

Island är ett av de mest glesbefolkade länderna i Europa om vi inte ser till den årliga turist vågen som kommer hit för att uppleva isländsk natur. På grund av att Island är ett så populärt resmål gäller det att hitta rätt datum och tid för att uppleva Island på bästa sätt som naturfotograf. Vi har koll på den tiden då höstens färger gör sitt intåg i de vackra landskapen. Allt blir lugnare och stillare. Den mest koncentrerade turismen har åkt hem och de som är kvar är natur- och fotoentusiaster som du. På hösten blir vädret också mycket kallare och mer ostadigt. Med andra ord, perfekt väder för en landskapsfotograf med dramatiska moln och väderomslag. Vid klara dagar kommer vi också att ge oss ut på jakt efter det vackra norrskenet.

På Island finns fantastiska möjligheter till att skapa magnifika landskapsbilder. Med kreativitet eller rätt ljus kan du få den där bilden som du alltid har drömt om!

Denna lilla ö i norra atlanten ruvar på många hemligheter. På denna landskapsfotoresa finns en del ”hidden gems”. Platser med en ofantlig skönhet som de flesta av de isländska turisterna inte hittar till. Undangömda naturpärlor där du kan få en genuin upplevelse av den isländska naturen.

Denna resa fokuseras mycket kring att du ska få så mycket tid att fotografera som möjligt på de olika platserna som vi besöker. Vi har koncentrerat timmarna för att vi ska kunna få arbeta med det vackraste ljuset och de mest sköna landskapen. Variationen i den natur som vi besöker är stor. Från imponerande vattenfall till mer pittoreska forsar. Här finns långsträckta kuststräckor med fotogeniska klippformationer. Respektingivande glaciärer och is formationer.

På södra Island finns två geologiskt mycket intressanta områden med bland annat svavelkällor och kokande lera. Landskapet är präglat av de geologiska förhållandena och skapar ett landskap med många olika färgskiftningar som är otroligt fotogeniska. Möjligheter finns också att besöka en vacker och spännande rekonstruktion av vikingatida hus mitt ute i det isländska landskapet. Här kommer ett panorama skapa en bild som hämtat från Islands förhistoria. Din reseledare är kunnig om den isländska vikingatid och kan berätta både om husen och hur de ”isländska vikingarna” bodde och levde.

Noggrann planering och planläggning av resan har gjort att transporttiderna kan hållas nere. Vi kan nå några av sydöstra/östra Islands mest fascinerade naturscener utan att behöva tillbringa mycket tid i bilen. Vi är ju där för att fotografera, eller hur?

Vi kommer att bo på sammanlagt tre olika boenden på denna resa. Boenden som har naturen och landskapet kring husknuten. Ibland får vi köra en kort sträcka för att nå vår destination. I ett av våra boenden har du bara en kilometer till en varm källa där du kan bada. En varm källa som är lite undangömd och inte lika välbesökt som några av dess storebröder, exempelvis The Blue Lagoon. Standarden på boendet varierar, från medelstandard till bra standard. På ett boende kommer vi att behöva dela dusch- och toalettutrymme.

Reseledaren under denna resa kommer att lära ut landskapsfotograferingens konst. Du kommer att få handledning och tips för att bli en ännu bättre landskap- och naturfotograf. Reseledaren kommer bland annat att ge dig handledning i att jobba med långa slutartider för att skapa liv och rörelse i dina stillbilder. Detta och mycket mer fotografisk inspiration och kunskap.

Det här är en landskapsfotoresa till en förtrollad ö söder om den norra polcirkeln och en fantastisk möjlighet att fotografera denna unika natur där landskapsscenerna håller absoluta förstaklass!

Resefakta

Datum
11 – 17 september 2018

Pris
20 900
(Anmälningsavgift 4 180 kr)*

Reseledare
Roine Magnusson

Antal deltagare
Min 6
Max 8

Sista anmälningsdag
30 juni 2018

Inkluderat i priset
Del i dubbelrum, måltider enligt dagsprogram, samtliga inträden, fotoundervisning, lokala transporter, transfer till och från Keflavik International Airport. Boende på tre olika orter: Hof, Vik och Flúðir. Boendet kommer att vara på hotell av medelstandard. På ett av hotellen kommer det vara delade dusch- och toaletter.

Enkelrumstillägg
6 000 kr

Ej inkluderat i priset
Flyg tur och retur Keflavik International Airport flygplats (OBS! Kontakta oss för information om flygbiljetter), dricks, försäkringar, avbeställningsskydd, luncher, drycker och saker av personlig karaktär.

Flygplats
Keflavik International Airport. Resan börjar och avslutas här.

Fotoutrustning
Detta är främst en landskapsorienterad resa så en vidvinkellins är ett självklart val. Satsa på en vidvinkel mellan 16 mm – 24 mm. Glöm dock inte bort att ta med dig ett teleobjektiv för du kommer också att få möjligheter att fotografera intima landskap. Dessutom är ett teleobjektivt optimalt för att ”tajta” till en landskap. Du kan ta med dig en zoom på exempelvis 70-200 mm, eller använda fast optik på 200-300 mm. Även om vårt huvudfokus på denna resa inte är däggdjur och fåglar kommer chansen sannolikt dyka upp. Ytterligare en anledning att också packa ner ett längre teleobjektiv. Eftersom vädret på Island i september kan skifta snabbt, med regn och blåst bör du ha ett regntätt kameraskydd och överdrag till din fotoväska. Ett stabilt stativ är också något som du bör packa ner eftersom möjligheten att jobba med långa slutartider kommer att finnas överallt.

Kläder
Temperaturen på södra Island i september brukar ligga på några plusgrader, ibland upp till 10 plusgrader kan förekomma. I september kan det dock vara kallt med vind och ibland regn. Ta med er varma ”lager på lager” kläder och rejäla vandringskor (gärna vattentäta). Glöm heller inte en mössa och fingervantar.

Gruppen och språk
Våra resor är öppna för alla nationaliteter vilket innebär att gruppen kan vara internationell.
Reseledarna på våra resor talar svenska och engelska.

*Betalningsvillkor

Anmälningsavgiften inbetalas via faktura i samband med anmälan. Resterande belopp betalas senast 60 dagar innan resan.

Övrigt
Kontakta ert försäkringsbolag ang. försäkringar och avbeställningsskydd.
 Kontakta även läkare för att se över era vaccinationer.

Resevillkor

Dagsprogram

Observera att dagsprogrammet kan komma att ändras beroende på väder och vind samt fotografiska förutsättningar för just den dagen.

Dag 1 (11/9) (Middag)
Ankomst till Keflavik International Airport under förmiddagen och sedan transport till Hof på sydöstra Island. Detta är en ren transportresa med eventuella småstopp påvägen. Vi ankommer till Hof där vi har vårt boende och resterande tid ägnas åt samkväm och lite fotografering i närområdet på kvällen.
Dag 2 (12/9) (Frukost – Middag)
Icy Beach ligger i närheten av Hof, där tillbringar vi morgonen med att fotografera isskulpturer och ett mäktigt landskap. Sedan äter vi lunch. Efter lunchen bär det iväg till Svínafellsjökull, en glaciär omringad av branta berg. Vi kan också stanna till vid en plats intill en liten göl som ger en bra landskapsvy åt Islands högsta punkt,Hvannadalshnjúkur. Kvällen avslutas förslagsvis på Icy Beach igen för att få med oss solnedgången. Då är vi på Icy beach både morgon och kväll då ljuset är som bäst. Kvällen avslutas med middag.
Dag 3 (13/9) (Frukost – Middag)
Morgonen börjar med Fjallsárlón, en glaciär som är mindre känd än Svínafellsjökull. Här finns också möjligheten att komma riktigt nära glaciären. Efter detta åker vi mot vårt nästa boende i Vik. Vi stannar någonstans på vägen och äter lunch. Vi avslutar fotodagen vid en riktigt häftig ravin Fjaðrárgljúfur, som ligger på vägen mot Vik. Här kan vi fotografera från ovan perspektiv och för de som vill även gå ner en bit i canyon. Just den turen ner rekommenderas vattentäta skor. Efter vårt besök här åker vi till vårt nya boende i Vik och äter middag.
Dag 4 (14/9) (Frukost – Middag)
Vi åker ett stenkast från vårt boende ner till Reynisdrangar och Dyrhólaey. Ett dramatiskt kustlandskap med häftiga bergsformationer. Om vi har tur får vi också se och fotografera norrsken. Här tillbringar vi hela morgonen och kvällen samt tar lunch inne i Vik. Middag på kvällen.
Dag 5 (15/9) (Frukost – Middag)
Vi börjar morgonen med att besöka Skogafoss. Därefter äter vi lunch någonstans i närheten. Sedan åker vi ut mot det mäktiga vattenfallet Sejlandsfoss. Vi fotograferar där (och utforskar området) och går även vidare en liten sträcka (någon km) för att komma till ett mer dolt ställe som ligger vid sidan av Sejlandsfoss, Gljúfrabúi. Där ligger ett annat vattenfall som är inklämt inne i berget. Här tillbringar vi också tid för fotografering och utforskar området. Kvällen avslutas vid Gluggafoss. Vi åker sedan till vårt boende i Flúðir och avslutar dagen med middag där.
Dag 6 (16/9) (Frukost – Middag)
Vi besöker några fina platser i närheten av Flúðir. Ett av de mest fantastiska och inte heller så vanliga platser är ett vattenfall och fors med knallblått vatten. Vi åker sedan tillbaka till Flúðir och äter lunch. Dagen avslutas i fantasilandet Gjain med vattenfall och lummig miljö. Vid vårt boende finns också möjlighet att ta ett dopp i en varm källa, bara cirka en kilometer ifrån vårt boende.
Dag 7 (17/9) (Frukost – Middag)
Vi åker från vårt boende i Flúðir, i riktning mot Seltún / Krýsuvík. Här kommer vi i kontakt med vulkaniskt ”material”, kokheta källor och vackra färger i sten. Perfekt för att jobba med intima landskap likaväl som större. Vi forstsätter sedan till Gunnuver där vi fotograferar landskapet kring dessa heta källor. Vi äter tidig middag och tar sedan flyget hem sen eftermiddag från Keflavik International Airport.

Galleri

Anmälan till reservlista (ej bindande)

Förtrollande Island – vattenfall, glaciärer, kuststräckor & gömda platser 11 – 17 september 2018

OBS! När ni gjort er anmälan till reservlistan ska ni omgående få ett bekräftelsemejl från oss. Får ni inte det ber vi er kontakta oss via telefon, 0730 662 007.

Ditt namn*

Gatuadress*

Postnummer och stad*

Telefonnummer*

Din e-postadress*

Övriga upplysningar

JaNej – Jag ger härmed tillåtelse till Wild Nature fotoresor att använda min e-postadress för utskick om företagets fotoresor och workshops.*
All korrespondens kommer att ske via e-post om inget annat specificeras av kund.
Dataskyddspolicy.