Project Description

Ekoxar och andra coola insekter

14 – 16 juni 2019

Galleri
Boka denna workshop
Omdömen

Några av workshopens
höjdpunkter

  • Ekoxen – Europas största skalbagge
  • Enorm rikedom av spännande skalbaggar och insekter
  • Fantastiska ekmiljöer
  • Föredrag om ekoxen och andra skalbaggar som lever i ekar

Sydöstra Sverige är en av de insektsrikaste delarna i vårt land. Här finns många av Sveriges mest hotade insekts arter och här kan man hitta Europas största skalbagge – ekoxen och Sveriges kanske mest hotade skalbagge – större ekbock. Vi kommer att röra oss i de fina ek- och ädelskogsmiljöer som finns här, huvuddelen av workshopen kommer att tillbringas på Öland där vi sätter fokus på att leta och fotografera ekoxe och andra spännande arter som t.ex. mindre ekbock, svart guldbagge, ekträdlöpare och kanske en och annan fjäril. Med mycket stor tur kan vi även få möjlighet att fotografera den extremt hotade skalbaggen större ekbock. Denna långhorning finns bara i Halltorps hage på Öland och endast i drygt ett 10-tal exemplar varje år.

Vi har även möjlighet att åka till en mycket fin lokal på fastlandet för att fotografera. Exakt val av platser för fotograferingen är flexibel och påverkas av bl.a. hur vädret varit under våren.

Vid tiden för workshopen är det mycket skalbaggar och andra insekter som är aktiva. Så här i mitten av juni är den tid på året som Europas största skalbagge, ekoxen är aktiv. Om vädret är gynnsamt kan vi ha turen att få se dom svärma, det är en fantastisk upplevelse att se dessa giganter komma flygande bland ekkronorna.

Vi kommer att börja helgen med ett teoripass på fredag eftermiddag där vi tittar på bilder för att ge inspiration och bildidéer till helgen. Vi kommer även att gå igenom olika fototekniker som vi kommer att använda under helgen, bl.a. olika makrotekniker, motljus – både naturligt och konstgjort, high-key och low-key tekniker och mycket mera. Vi kommer även att ha teknikgenomgångar när vi är ute och fotograferar och vi kommer att hjälpa alla individuellt så att just du får ut så mycket som möjligt av tiden vi är ute.

Bästa tiden att fotografera skalbaggar är under eftermiddag och kväll vilket gör att vi kommer att vara ute ganska sent på kvällarna. På förmiddagar arbetar vi med våra bilder och har lärorika bilddiskussioner där du får feedback på dina bilder och får inspiration av att se vad de andra har gjort. Säkert kommer vi även att hinna med något fotopass mitt på dagen för att fotografera lite fjärilar eller något annat.

Vi kommer även att få höra ett föredrag om ekoxar och andra skalbaggar som lever framför allt i ekar.

Välkommen till en helg fylld med spännande skalbaggar i sydöstra Sverige!

Workshopsfakta

Datum
14 – 16 juni 2019
Starttid: 15.00 14 juni
Sluttid: 13.00 16 juni

Pris
4 990kr
(Anmälningsavgift 998 kr)*

Ledare
Henrik Karlsson

Antal deltagare
Min 6
Max 10

Sista anmälningsdag
1 maj 2019

Inkluderat i priset
Helpension (del i dubbelrum, 2 frukostar, 2 lunchpaket, 2 middagar), fotohandledning, föredrag om ekoxe och andra skalbaggar.

Enkelrumstillägg
700 kr

Ej inkluderat i priset
Resa till Öland, resekostnader på Öland, drycker, försäkringar, avbeställningsskydd, utgifter av personlig karaktär.

Boende
Vi bor och har teoriundervisning på Bo Pensionat i Vickleby. Boendet är av medelstandard.

Fotoutrustning
För skalbaggsfotografering är makroobjektiv lämpligast men även teleobjektiv fungerar utmärkt. Konvertrar och mellanringar kan vara lämpligt att ha med sig om man har. Vi kan även få möjligheter till att fotografera skalbaggar och andra insekter med vidvinkelobjektiv. Stativ är bra att ta med sig. Även trådutlösare kan vara bra att ha med.

Kläder
Morgnar och kvällar kan vara kalla i juni så varma kläder, mössa och vantar är att rekommendera. Tag även med regnkläder. I övrigt rekommenderas oömma fältkläder och grova gymnastikskor eller kängor. Även gummistövlar är bra att ha med då det kan vara blött på vissa platser.

Tillgänglighet
Boendet har inga begränsningar vad gäller tillgänglighet. De områden vi rör oss i för fotografering kan innebär minskad tillgänglighet för rullstolar.

*Betalningsvillkor
Anmälningsavgiften inbetalas via faktura i samband med anmälan. Resterande belopp betalas senast 60 dagar innan resan.

Försäkringar
Kontakta ert försäkringsbolag angående reseförsäkringar och avbeställningsskydd.

Hälsa
Kontakta din läkare för rådfråga om vaccinationer.

Gruppen och språk
Våra resor är öppna för alla nationaliteter vilket innebär att gruppen kan vara internationell.
Reseledarna på våra resor talar svenska och engelska.

Resevillkor

Information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

Dagsprogram

Dag 1 (14/6) (Middag)
Ankomst till Öland och vårt boende. Under eftermiddagen har vi en första fotoworkshop och efter middagen åker vi ut och fotograferar.

Dag 2 (15/6) (Frukost – Lunchpaket – Middag)
Vi tar sovmorgon idag och äter en något senare frukost. Förmiddagen och tidig eftermiddag ägnar vi åt våra bilder och ytterligare workshops. Framåt dagen åker vi ut för att fotografera igen, beroende på väder har vi olika mål. Åter till boendet för middag och på kvällen åker vi ut för att fotografera igen.

Dag 3 (16/6) (Frukost – Lunchpaket)
Beroende på hur sen gårdagen blev styr vi morgonens aktiviteter. Vi har möjlighet att åka ut i närområdet och fotografera både innan och efter frukost. Helgen avslutas med att vi äter våra lunchpaket på någon mysig plats.

Galleri

Boka fotoworkshop

Ekoxar och andra coola insekter 14-16 juni 2019

OBS! När ni gjort er bokning ska ni omgående få ett bekräftelsemejl från oss. Får ni inte det ber vi er kontakta oss via telefon, 0730 662 007.

Ditt namn*

Gatuadress*

Postnummer och stad*

Telefonnummer*

Din e-postadress*

Boende*
Enkelrum (Enkelrumstillägg tillkommer)Dubbelrum
Önskar dela rum med

Önskemål om specialkost

Övriga upplysningar

Rabattkod

Jag godkänner resevillkoren* Läs resevillkoren
JaNej – Jag godkänner att namnlista delas ut i samband med resan till resans övriga deltagare.*
JaNej – Jag ger härmed tillåtelse till Wild Nature fotoresor att använda min e-postadress för utskick om företagets fotoresor och workshops.*
All korrespondens kommer att ske via e-post om inget annat specificeras av kund.
Dataskyddspolicy.