Projektbeskrivning

Bourgognes landsbygd, Frankrike

Ett makro- och landskapsfoto retreat i Frankrike

27 september – 4 oktober 2019

I samarbete med Food and Photography retreats 

Galleri
Bokningen är stängd för denna resa

Retreaten

Food and Photography Retreats är för personer som tycker om en semester med en hemtrevlig känsla i en härlig miljö där de kan fördjupa sig totalt i fotografi – och också äta mycket gott.

Själva namnet, “Bourgogne”, framkallar bilder av vackra vingårdar, mörka “grottor”, medeltida byar och små fält omringade av täta häckar. Denna fotoresa använder sig av dessa välbekanta delar men då du lär dig några av de tekniker som har gett Niall sitt rykte som innovatör över en 25-årig karriär som yrkesverksamfotograf kommer du kunna skapa originella bilder av dessa välkända motiv.

Niall och Charlotte har hus nära Saint Seine, bara 25 minuter från det Château som är fotoresans utgångspunkt, såväl som lokala familjeband så de känner till området väl. Morvan Natural Regional Park, som ligger precis utanför dörren, är ett område med böljande kullar, skogar och små gårdar, vilket ger en mer autentisk upplevelse av Frankrikes landsbygd än de välbekanta turistdestinationerna.

Charlotte ser till att skapa en härlig atmosfär på vårt boende och bjuda på mat av högsta kvalité under hela vistelsen, som vi ibland äter ute i fält. Förutom att vara en utbildad ”chocolatière”, var hon också bland de 70 finalisterna i Masterchef 2011. Förvänta dig ett tydligt franskt tema på varje dagsmeny. Den hemtrevliga atmosfären i kombination med vår exklusiva användning av den fantastiska konvertering av en ladugård som vårt Châteaus är, gör miljön unik och skapar möjligheter som hotell inte kan matcha. Vi vet också att många gäster värdesätter att inte behöva flytta från hotell till hotell under en resa. Varje rum har egen dusch och toalett och det finns stora offentliga utrymmen där vi kan ha handledning, visa bilder, äta och koppla av. Rummen är bekväma med ett zen-liknande atmosfär – allt är vitt med minimal dekoration. Vi har även markerna runt vårt Château till förfogande, inklusive den inhägnade trädgården som en del av de frukter och grönsaker vi kommer äta under veckan kommer ifrån.

Dagarna är organiserade så att vi ska kunna vara i fältet tidigt och sent, då ljuset är som bäst, och i mitten av dagen har vi tid för efterproduktion, handledning och genomgång av bilder. Vi försöker känna av vilka behov och önskemål som finns för att hitta en balans mellan skapandet och tid att koppla av och planerar dagarna i enlighet med detta.

Vad vi erbjuder

  • Troligtvis kommer druvskörden vara förbi men vi kommer göra några bilder i vintage-stil av vingårdarna runt Beaune – centrum av fina Bourgogneviner. Själva staden är populär bland turister, men har många hörn och sidogator med fotomotiv där man kan samla “råmaterialet” som utgör grunden för vårt kreativa arbete senare. Och vi kommer naturligtvis att besöka de magnifika Hospices de Beaune i hjärtat av staden, som finns på UNESCO: s världsarvslista och har sitt ursprung på 1400-talet.
  • Närmare boendet kommer vi fotografera detaljer i lokala historiska byar och städer, bland annat: St Honoré Les Bains – en stiligt rustik spa-stad; Larochemillay; Uchon; St Didier-sur-Arroux; Sully och Autun. Autun, är bara 15 minuter från vårt Château och har sitt ursprung frånden romerska kejsaren Augustus, men nu är det katedralen från början av 1100-talet och den omgivande gamla stan som lockar oss.
  • Vi kommer att utforska de skogstäckta landskapen i Morvan Natural Regional Park, inklusive den underbara utsikten från Les Roches du Carnival nära Uchon samt flera andra platser med en typisk Morvanais-känsla. Om det är en torr sommar, kan vi förvänta oss en tidiga höstfärger
  • Autun marknad och, om det finns tid, även den i Luzy.

Kunskaper och tekniker som du kommer att lära dig under resan.
Genom hela Nialls karriär har han skrivit och föreläst mycket om fotografiska idéer och tekniker och är alltid villig att dela dem med en ny publik. Förutom allmän hjälp med din fotografering under resan, så är han angelägen att lära dig några specifika färdigheter.
• Skapa “Färgpaletter”. Niall började skapa bilder i denna stil 2017 och de har publicerats flitigt sedan dess. En “Färgpalett” består av ett fotografi och färgprover som presenteras som ett enda arbete.

Han ger dig all information du behöver för att göra din egen.
• Skapa “Chocolate Bar” kollage. Ibland är en enda bild inte visuellt tillfredsställande nog men när det presenteras med ett antal andra som ett enda arbete, då blir det intressant.
• Efterbehandla för stämning. Att veta rätt “stil” att ta fram i en bild i bildbehandlingen är centralt för att skapa ett mer personligt utseende på ditt fotografiska arbete. Niall leder dig genom processen.
• Avancerad komposition. Att komponera en bild är mer än att bara organisera dess element; Det är också ett sätt att uttrycka din känsla av motivet, beskrivet i hur du ramar in det.

Boende och mat
Vi kommer att bo i den härliga ombyggda stallbyggnaden vid Château de Magny en Morvan, 58170 Millay, Nièvre, Frankrike. Alla måltider under vistelsen kommer att tillagas av Charlotte och nästkommande meny presenteras efter middagen. Eventuella intoleranser eller allergier måste meddelas i god tid så att hon kan planera utifrån dina behov. Ibland äter vi vår frukost ute i fält, ibland vid vårt Château, det står i programmet för dagen. Samma sak gäller lunch. Vi kommer att se till att du har chans att köpa precis rätt vin till middagen. Det finns ett ganska stort lokalt utbud!

Om oss
Efter att ha lett turer och workshops för andra företag i många år hemma och utomlands etablerade Niall och Charlotte Benvie “Food and Photography retreats” 2018. Det vi erbjuder kombinerar undervisning av särskilda färdigheter i attraktiva miljöer med stor gästfrihet, umgänge och mat. Niall är en professionell fotograf, författare, designer och guide i över 25 år och hans arbeten har publicerats brett, inklusive sex böcker och hundratals artiklar. Han har varit med och grundat flera av de största naturfoto-initiativen under det senaste årtiondet, inklusive ”Meet your neighbours”, ”Wild Wonders of Europe”, ”Rewilding Childhood” och ”2020VISION”.

I 28 år kombinerade Charlotte en karriär inom civilförvaltningen med frilans-catering och olika värdskapsroller innan hon började arbeta tillsammans med sin man, Niall. Gäster värdesätter inte bara hennes expertis i köket och matsalen utan också hennes varma uppmärksamhet för detaljer. Hon har också ett öga för bild och hjälper gärna till med Lightroom-bearbetningen. Hon är utbildad ”Chocolatier” och har vunnit flera Great Taste Awards (The Guild of Fine Food) för sina insatser.

Resefakta

Datum
2–9 november 2019

Pris
2 400 GBP

Reseledare
Niall och Charlotte Benvie

Vad ingår i priset på retreaten?
Sju nätters boende på i den härliga ombyggda stallbyggnaden vid Château de Magny en Morvan, 58170 Millay, Nièvre, Frankrike, middag från dag ett till frukost sista dagen, resa mellan platser med minibuss, transfer mellan Le Creusot / Montchanin TGV-station, 71210 Écuisses och vårt boende på överenskommen tid samt undervisning och kursanteckningar från Niall.

Vad ingår inte i priset på retreaten?
Resa mellan ditt hem och Le Creusot / Montchanin TGV-station, 71210 Écuisses, transfer andra tider än de som anges, alkoholhaltiga drycker, försäkring för dig och dina ägodelar, ytterligare inträdesavgifter som kan tillkomma.

Att resa till och från retreaten
Vi kommer att hämta och lämna dig på Le Creusot / Montchanin TGV-station, 71210 Écuisses, vid en överenskommen tid (som meddelas då tidtabellerna har publicerats). Tåget går från Paris, Gare de Lyon. Du kan flyga till Paris Charles de Gaulle, ta RER-tåget från inuti flygplatsen till Gare du Nord, en taxitur till Gare du Lyon och där vidare med TGV till Le Creusot / Montchanin. En TGV till Le Creusot går också från Lyon flygplats om du vill ta den vägen. Niall och Charlotte kommer att köra från Skottland till vårt hus på Saint Seine. Du kan också  komma överens om att bli hämtad från ett hotell i Autun, om det passar dig bättre.

Daglig rutin
Varje kväll meddelar vi planen för nästa dag, baserat på tre olika väderprognoser. Solen stiger vid ungefär 07:50 och går ner lite efter 16:00 vid den här tiden på året, så vi kommer att tillbringa större delen av dagen ute och ha mycket tid att göra vårt andra arbete efter att solen gått ner. Vi anser att det är viktigt att hitta en bra balans mellan fält och studietid så att du kan arbeta med och få feedback på dina fotografier. Niall kommer också att erbjuda individuell handledning under veckan där varje gäst får ett 30 minuters oavbrutet möte för att diskutera ett visst fotografiskt problem eller intresse.

Din säkerhet under retreaten
Vi tar din säkerhet på allvar under denna resa. På platser med särskilda risker – till exempel där branter, trädrötter, ficktjuvar, trafikfaror mm finns, kommer vi att upplysa om dem innan vi lämnar bilen. Därefter ansvarar du för din egen säkerhet. När vi jobbar bredvid en väg bär Niall en reflexväst för att uppmärksamma om gruppen och om det är nära skymningen, använder vi en kraftfull ficklampa för att göra gruppen synlig för fordon Vi förser också varje gäst med en tvåvägsradio så att de kan hålla kontakten i stan eller i andra områden där gruppen sprider sig. Detta gör det också lättare att få hjälp eller vägledning från Niall. Vi rekommenderar inte att du lämnar någon utrustning i vår minibuss när vi parkerar i de större städerna.

Vi kommer inte att behöva gå så långt, så även om du bara har måttlig kondition, så är inte den här resan för krävande. Niall hjälper gärna till att bära saker till rummen på övervåningen.

Försäkring
Det är ett krav vid bokning att gästerna lämnar bevis på personlig reseförsäkring för att täcka avbokning och avbruten resa, medicinska och akuta kostnader (inklusive återresa), personlig olycka, skada och dödsfall dessutom förlust av/skador på bagage och ägodelar, personliga ägodelar och avbeställningar/förseningar av flyg.

Väder och kläder
Väder och kläder
Hösten har under de senaste åren varit väldigt varm i Bourgogne, du kan förvänta dig dagstemperaturer från 13 till långt över 20 grader, svalare tidigt på morgonen och i skogen.
Förutom dina vanliga vardagliga kläder ta med
• Tunna byxor.
• Långärmad tröja / t-shirt.
• Tunn ulltröja
• Tunn vattentät jacka och byxor.
• Vandringskängor utöver vanliga promenadskor.
• Solhatt.
• Tunn mössa.
• Ett par tunna handskar.
• Tunn halsduk för att skydda nacken från solen.
• Tofflor för studion – där vi inte kan bära skor då det är trägolv.
Kanske vill du du ta med något lite finare att ha på kvällarna.

Utrustning
Om du reser med flyg, kommer du att kunna få med mer som handbagage om du bär en del av det i en fotografväst med stora fickor. Mycket utrustning kan komma till användning men allra mest ett makro-objektiv och en mellan-brännvidds zoom samt

• En bärbar dator med Adobe Lightroom / ACR, CaptureOne eller Alienskin Exposure-programvara.
• Ett stativ: det går inte att undvika. Vi kommer att ha ett extra stativ tillgängligt.
• Ett polariserande filter för din mellan-brännvidds zoom.
• Ett graderat, mjukt steg 2 stopp ND-filter. En hållare är praktisk men inte nödvändig.
• En trådutlösare.
• En fjärr utlösare, om du tar med din egen blixt.
• Reflektorer och diffuser, men bara om du redan har dem.
• Ett sätt att säkerhetskopiera dina bilder, till exempel ett stort minneskort.
• En pannlampa
• Adapter för europeiskt eluttag
• Laddare och kablar för alla dina enheter.

Medan Niall lärde sig sitt hantverk för många år sedan på låga ASA-transparensfilmer, riktas denna resa helt och hållet till digitalkameranvändare. Oavsett om de är spegelfria eller DSLR, erbjuder dessa kameror hittills obegränsat utrymme för kreativ fotografering och vi hjälper dig att utforska några av dessa vägar.

*Betalningsvillkor
Anmälningsavgiften inbetalas via faktura i samband med anmälan. Resterande belopp betalas senast 60 dagar innan resan.

Pass och visum
När du som är EU-medborgare reser inom EU eller till Schengenländerna Norge, Schweiz, Island och Lichtenstein ska du alltid ha med dig passet eller det nationella id-kortet som polisen utfärdar. Vid incheckning för flyg krävs pass.

Försäkringar
Kontakta ert försäkringsbolag angående reseförsäkringar och avbeställningsskydd.

Gruppen och språk
Våra resor är öppna för alla nationaliteter vilket innebär att gruppen kan vara internationell.
Reseledarna på våra resor talar svenska och engelska.

Resevillkor

Information om centrala rättigheter enligt direktiv (EU) 2015/2302

Galleri