Fotoresa Alaska – björnäventyr med båt2018-06-01T13:33:33+00:00

Project Description

Alaska – björnäventyr med båt

11 – 19 juli 2018

Galleri
Bokningen på denna resa är stängd
Omdömen

Några av resans höjdpunkter:

  • Fotografera födosökande brunbjörn på nära håll.
  • Vi rör oss i de bästa områdena för björn i Katmai nationalpark som t.ex. Hallo Bay, Kukak Bay och Geographic Harbor.
  • Morgon och eftermiddags exkursioner varje dag.
  • Stora chanser att se och fotografera havsuttrar, sälar och vithövdad havsörn.
  • Alaskas storslagna landskap.
  • Fantastisk ”bushflight” ut till vår båt.
  • Vi bor och äter på båten Coastal Explorer
  • Vi samarbetar med en av Alaskas mest erfarna björnguider som dessutom är fotograf

Katmai nationalpark är synonymt med en storslagen vildmark. En vildmark som har världens tätaste population av brunbjörnar. Vi kommer att röra oss i de absolut björntätaste områdena och vi kan säkert se så många som 30-40 olika björnar. Då vi åker tidigt på säsongen så är björnarna hungriga efter vinterdvalan vilket gör att de kommer att samlas i områden med stor tillgång på de tidiga födotillgångarna som t.ex. halvgräs och proteinrika musslor. Under denna period är björnarna mycket aktiva och förhoppningsvis kan vi få möjlighet att fotografera lekande ungar och vuxna som slåss. För oss som fotografer ger detta fantastiska möjligheter till unika bildtillfällen.

Med ”vår” båt har vi möjligheten att röra oss fritt utmed Katmai nationalparks kust och utforska områden så som Geographic Harbor, Hallo Bay, Kukak Bay och flera andra platser. Alla dessa platser är fantastiska områden för björnar och andra djur. Om det är så att vi hittar ett område som är extra bra ”för stunden” så kan vi stanna där flera dagar och fotografiskt få ut det bästa av området. Detta ger oss en mycket stor flexibilitet som vi ska utnyttja till att få de bästa fotografiska tillfällena som det går. Vår kapten befinner sig utmed Katmai nationalparks kust hela sommarhalvåret och har så gjort i 20 år så med hans erfarenhet och nulägeskunskap tillsammans med vår lokala björnguide har vi de absolut bästa förutsättningarna för en lyckad resa.

Fotografiskt kommer vi att kunna ta allt från närbilder med teleobjektiv till miljöbilder med vidvinkelobjektiv. Vi kommer att få möjlighet till en varierad fotografering av björnarna. Vi kommer hela tiden att positionera oss för bästa fotoförutsättningar så att vi t.ex. kan få bilder på björnar som äter, slåss, ungar som leker eller vilar med sin mamma, björnar i det storslagna landskapet eller om vädret är med oss björnar i motljus. Denna fotoresa är i första hand inriktad på att fotografera björnar men vi glömmer inte bort kustens andra djur och fåglar. Vi kommer att leta efter havsuttrar, sälar och vithövdade havsörnar. Till detta kommer även Alaskas fantastiska landskap som bjuder på många fina bilder.

På denna resa bor vi ombord på båten Coastal Explorer och gör varje dag exkursioner och landstigningar där vi utforskar olika områden i Katmai nationalpark. Vi använder små grundgående båtar för att ta oss i land. Detta gör att vi alltid är där det händer. Vi kan ofta landstiga bara på några minuters gångväg från björnarna och kan snabbt komma igång med vår fotografering. Detta till skillnad mot många andra arrangörer där man kan behöva gå eller åka fyrhjuling långt till björnarna.

För att ytterligare göra så att vi kan fokusera på fotograferingen så har vi med en kock ombord på båten som lagar all vår mat medan vi är hos björnarna. När vi kommer tillbaka från fotografering är maten eller kaffet klart, allt för att vi ska kunna njuta av björnar och foto.

OBS! Extra resevillkor för fotoresan Alaska – björnäventyr med båt

Vädret i Alaska kan vara mycket oberäkneligt och regn kan göra att vårt dagsprogram måste justeras. Vilket innebär att både utresedag och hemresedag till/från Katmai nationalpark kan ändras pga. väderförhållanden. Vi rekommenderar att du som deltagare har minst 2 dagar i Kodiak innan ditt flyg tillbaka till Skandinavien i fall vädret gör att vi inte kan flyga ut från Katmai.

Eventuella extra övernattningar på hotell, måltider samt andra kostnader som kan uppstå pga. av detta står deltagaren själv för.

 

Bildspelet nedan visar båten Coastal Explorers uppehållsytor, matsal samt exempel på hytter.

Resefakta

Datum
11-19 juli 2018

Pris
59 900:-
(Anmälningsavgift 11 980 kr)

Reseledare
Henrik Karlsson

Antal deltagare
8

Sista anmälningsdag
1 maj 2018

Inkluderat i priset
Del i dubbelrum på båten Coastal Explorer dag 2- 8, del i dubbelrum på hotell i Kodiak dag 1 och 9 samt måltider enligt program, flyg med chartrat pontonplan t/r Kodiak – Katmai np, fotohandledning, transfer till och från Kodiak flygplats

Enkelrumstillägg
Begränsad tillgång. Kontakta oss för mer information.

Ej inkluderat i priset
Flyg tur och retur Kodiak, ESTA-visum, vadarbyxor, dricks, försäkringar*, avbeställningsskydd, drycker, telefon- och internetavgifter samt saker av personlig karaktär.
Eventuella extra kostnader, som kan uppstå pga. förseningar/förändringar i dagsprogrammet pga. väderförhållanden eller annan händelse som Wild Nature fotoresor inte kan råda över, så som övernattningar på hotell, måltider samt andra kostnader står deltagaren själv för.

Flygplats
Kodiak, Alaska

Fotoutrustning
Fokus på denna fotoresa kommer att vara att fotografera brunbjörnar och andra däggdjur så som havsutter, sälar och vithövdad havsörn. Vi kommer att få möjligheter att fotografera björnar både i närbild och i det fantastiska Alaska landskapet och detta både på håll och mycket nära. Beroende på vilket objektiv man fotar sina bilder med kommer de att få olika uttryck. Vi kommer att kunna ta landskapsbilder med björn både med vidvinkel- och teleobjektiv. Likaså när det gäller närbilder, här kommer vi att kunna använda både våra stora teleobjektiv men även medelzoomar som 70-200 mm och 80-400 mm. För få så bra förutsättningar som möjligt för en varierad fotografering av djur och fåglar på denna resa är allt från vidvinkelobjektiv, t.ex. 24- 70 mm, till teleobjektiv, t.ex. fast 500 mm användbara. För att öka brännvidden om du har ett kortare tele- eller zoomobjektiv kan du använda telekonverter. Om man har tillgång till två kamerahus är det bra att ha med dessa. Stativ är mycket bra att ta med sig då vi ibland kommer att sitta och vänta på björnarna och att de ska fiska. För att skydda kamerautrustningen mot regn är ett regnskydd till din kamera och objektiv bra att ha med sig.

Kläder

Precis som här hemma kan temperaturerna variera på sommaren. Om solen skiner kan temperaturen nå upp mot ca +20 grader. Molniga dagar kan temperaturen sjunka relativt lågt. Vädret i Alaska kan variera snabbt och vi kan få uppleva alla årstider på en och samma dag. När vi är ute i Katmai nationalpark kommer vi, pga. flygtekniska skäl, att få begränsa vår packning och då är det lämpligt att ha med sig kläder i flera olika lager så man kan anpassa klädseln efter rådande temperatur. Bra regnkläder är en självklarhet precis som mössa och vantar. Ta med ett par vattentåliga kängor/stövlar och några enklare skor att ha på sig under transporter och på kvällar. Vadarbyxor är en del av klädutrustningen på denna resa, dessa använder vi när vi är i floderna för att fotografera björnarna.

Gruppen och språk
Våra resor är öppna för alla nationaliteter vilket innebär att gruppen kan vara internationell.
Reseledarna på våra resor talar svenska och engelska.

*Betalningsvillkor

Anmälningsavgiften inbetalas via faktura i samband med anmälan. Resterande belopp betalas senast 60 dagar innan resan.

Övrigt
Kontakta ert försäkringsbolag ang. försäkringar* och avbeställningsskydd. För resa till USA behövs ett Esta-visum. Ansök om visum i god tid, visumansökan görs smidigt hos Esta på internet.
Kontakta även läkare för att se över era vaccinationer.

*Försäkring – då vi kommer att tillbringa största delen av tiden på denna resa långt ute i vildmarken långt ifrån vägar och reguljära flyglinjer är det av största vikt att din försäkring inkluderar räddningstransport.

OBS! Vädret i Alaska kan vara mycket oberäkneligt och regn kan göra att vårt dagsprogram måste justeras. Vilket innebär att både utresedag och hemresedag till/från Katmai nationalpark kan ändras pga. väderförhållanden. Vi rekommenderar att du som deltagare har minst 2 dagar i Kodiak innan ditt flyg tillbaka till Skandinavien i fall vädret gör att vi inte kan flyga ut från Katmai.

Eventuella extra övernattningar på hotell, måltider samt andra kostnader som kan uppstå pga. av detta står deltagaren själv för.

Wild Nature fotoresor kan anordna aktiviteter under dessa buffertdagar till självkostnadspris.

Resevillkor

Dagsprogram

OBS! Vädret i Alaska kan vara mycket oberäkneligt och regn kan göra att vårt dagsprogram måste justeras. Vilket innebär att både utresedag och hemresedag till/från Katmai nationalpark kan ändras pga. väderförhållanden. Vi rekommenderar att du som deltagare har minst 2 dagar i Kodiak innan ditt flyg tillbaka till Skandinavien i fall vädret gör att vi inte kan flyga ut från Katmai.

Eventuella extra övernattningar på hotell, måltider samt andra kostnader som kan uppstå pga. av detta står deltagaren själv för.

Wild Nature fotoresor kan anordna aktiviteter under dessa buffertdagar till självkostnadspris.

Dag 1 (11/7) (Middag)
Ankomst till Kodiak under eftermiddagen. Transport från flygplatsen till vårt hotell. Välkomstmiddag på kvällen.

Dag 2 (12/7) (Frukost – Lunch – Middag)
Vårt chartrade pontonplan flyger oss ut till Katmai nationalpark och vi landar alldeles intill vår båt. Flygresa tar ca 1,5 – 2 timmar.
På eftermiddagen har vi vår första möjlighet att fotografera björnar och andra spännande motiv vi möter.

Dag 3–7 (13-17/7) (Frukost – Lunch – Middag)
Under dessa dagar kretsar allt runt att fotografera björnar och andra djur i den storslagna naturen. Våra dagar börjar tidigt, självklart lite beroende på väder, med frukost i tid så att vi är redo att fotografera när ljuset är där. Vi gör sedan landstigningar med vår ”lilla” båt för ett förmiddagspass med fotografering och sedan tar vi oss tillbaka till huvudbåten för att vila upp oss lite och få mat i oss. På eftermiddagen har vi sedan ett nytt fotopass. Vi håller på att fotografera så länge vi har ljus och björnar med oss. Dagarna avslutas med middag och lite sammanfattning av dagen i vår kabyss.

Dag 8 (18/7) (Frukost – Lunch – Middag)
I dag är det dags att lämna Katmai nationalpark för denna gång. Men innan vi flyger tillbaka till Kodiak så hinner vi med ett sista fotopass på morgonen. Flygresan tillbaka till Kodiak är väderberoende men vi räknar med att vara tillbaka i Kodiak runt kl 18.00. Transport till vårt hotell och middag på kvällen.

Dag 9 (19/7) (Frukost)
Vår resa avslutas med frukost.

OBS! Vi rekommenderar att du som deltagare inför hemresan har minst 2 dagar i Kodiak innan ditt flyg tillbaka till Skandinavien i fall vädret gör att vi inte kan flyga ut från Katmai.

Eventuella extra övernattningar på hotell, måltider samt andra kostnader som kan uppstå pga. av detta står deltagaren själv för.

Vi kan hjälpa till att boka hotell till självkostnadspris i Kodiak för extra dagarna.

Galleri

Bokningen på denna resa är stängd