Project Description

Sydvästra Kinas naturskatter – unika apor, coola fåglar och spektakulära landskap

8-22 april 2018

Förlängningsresa: Tangjiahe naturreservat –  ett av Kinas viltrikaste områden

Galleri
Boka denna resa
Omdömen

Några av resans höjdpunkter:

 • Fantastiska fototillfällen med en rad av Sydvästra Kinas coolaste djur- och fågelarter
 •  Några av Kinas finaste naturreservat
 •  Fem-sex arter apor, bland dem de storvuxna och karismatiska Yunnan snub-nosed monkey och Golden snub-nosed monkey
 •  Produktiva, väl inkörda fotogömslen med mängder av färgstarka fåglar
 •  Fem fantastiska fasanarter
 •  Tre arter näshornsfåglar
 •  Tofsibis, som länge troddes vara utdöd
 •  Jättepandor i Kinas mest naturliga hägn
 •  Orörd låglandsregnskog
 •  Tibetansk natur och kultur runt Shangri-La, på 3000 meters höjd
 •  Kinas gamla huvudstad Xián och Terracotta-armén
 •  Fenomenalt god mat
 •  Reseledaren visar dig alla sina bästa ställen och du får egen fotografisk rådgivning och tips i en liten grupp av likasinnade

Efter långa förberedelser och rek-resor har vi nu ett program klart för vår första naturfotoresa i Kina. Vi ordnar ju resor bara till platser där vi har varit själva på plats först.

Till några av Kinas bästa, men ännu ganska okända naturområden, i provinserna Yunnan och Shaanxi, med en helt fantastisk förlängningsresa i Sichuan.

Goda chanser till fotomöjligheter med upp till sex arter apor – bland dem den fantastiska Golden snub-nosed monkey, den riktigt storvuxna Yunnan snub-nosed monkey och med en del tur den helt nybeskrivna människoape-arten Skywalker gibbon. Samt fem arter fasaner (t ex extremt karismatiska guldfasan, påfågelfasan och silverfasan) och en rad andra coola skogsfåglar.

Vi börjar i några av Kinas mest artrika områden, i regnskogarna vid den Burmesiska gränsen, med över 500 fågelarter (bland dem 3 näshornsfågelarter, påfågelfasan och en rad endemiska specialare), Phayre’s leaf monkey och kanske Skywalker gibbon. Sedan rör vi oss upp i gränsbergen mot Burma, med subtropisk skog, fler chanser till gibbons, fantastiska fåglar från strategiskt placerade gömslen och en del kul endemiska amfibier och reptiler. Kanske också jätteflygekorrar på natten. Därefter vidare, till de Tibetanska områdena runt staden Shangri-La, med svarthalsad trana och den storvuxna Yunnan snub-nosed monkey, och slutligen via den fantastiska antika kejsarhuvudstaden Xián, för besök där och i ett par viltrika naturreservat, med Tofsibis (som i årtionden troddes utrotad), Golden snub-nosed monkey och landets sannolikt mest naturliga jättepandainhägnad (alla de bästa platserna i Kina för att se vilda pandor är tyvärr för tillfället stängda för besökare).

Fenomenal mat rakt igenom, liksom nära möten med färgstarkt klassisk kinesisk, tibetansk och Naxi-kultur. Ledare är Kinakännaren och fotografen Staffan Widstrand, tillika VD för det stora initiativet Wild Wonders of China.

Resan är 15 dagar med möjlighet till en förlängningsresa på 6 dagar som du verkligen inte vill missa, till storviltlivet i Tangjiahe’s fantastiska naturreservat, ett av Kinas allra bästa, i Sichuan, med storvuxna oxgemsen Golden takin, Himalaya-svartbjörn, Tibetansk makak och flera hjortarter.

Med natur och vilda djur kan man aldrig veta. Det måste man vara medveten om. Men chanserna att möta och fotografera flera olika ap-arter är mycket stora, med de mest sällsynta gibbonarterna som klart möjlig bonus.

De lokala guiderna och Staffan har stor erfarenhet av både Kina, djurlivet och fotografering under de speciella förhållanden som råder. Dessa delar av Kina brukar alltid bjuda på spännande och mycket god mat. Yunnan är ett av Kinas och världens gastronomiska centrum. Ingen går hungrig. Logi blir i tvåbädds hotellrum av medelklass eller bättre. Med WC och dusch på rummet, med undantag av fyra nätter i regnskogen på en nybyggd lodge där det är lite enklare standard, för att spara oss många restimmar på vägarna.

Flera föreläsningar och fotogenomgångar kommer att hållas av Staffan, som också kommer att titta på deltagarnas bilder och komma med positiv bildkritik.

Staffan kommer naturligtvis att bistå deltagarna med all nödvändig hjälp.

Detta är en resa inte bara för de mest inbitna naturfotograferna utan även för dig som vill uppleva några av världens finaste nationalparker och deras djurliv på mycket nära håll i en otrolig miljö.

 

Resefakta

Datum
8-22 april 2018

Pris  
49 900 kr
(Anmälningsavgift 6 000 kr)*

Förläng din resa i Kina med vår förlängningsresa till Tangjiahe naturreservat –  ett av Kinas viltrikaste områden.
Läs mer…

Reseledare
Staffan Widstrand

Antal deltagare
Min 10
Max 14

Sista anmälningsdag
31 december 2017

Inkluderat i priset
Del i dubbelrum, måltider enligt dagsprogram, samtliga inträden, alla inrikesflyg och transfers från mötesplatsen på Beijings flygplats fram till avresan från Xián flygplats, lokala transporter, fotoundervisning, lokala transporter (minibuss), lokala guider. Boendet blir i tvåbädds hotellrum av medelklass eller bättre. Med WC och dusch på rummet, med undantag av fyra nätter i regnskogen på en nybyggd lodge där det är lite enklare standard

Enkelrumstillägg
6 500 kr

Ej inkluderat i priset
Flyg till Beijing och hem från Xian. (OBS! Kontakta oss för information om flygbiljetter), dricks, försäkringar, avbeställningsskydd, drycker (andra än de som serveras till maten) och saker av personlig karaktär.

Flygplats
Resan börjar på Beijings flygplats och avslutas på Xians flygplats.

Fotoutrustning
Då vi kommer att ha möjligheter till många olika typer av motiv, allt från landskap till däggdjur och fåglar så är det lämpligt att ha med sig allt från vidvinkelobjektiv och makro till teleobjektiv.  Vidvinkel zoomobjektiv med t.ex. brännvidd 24-70 mm är utmärkt inte bara för landskapsfotografering utan även för viss djurfotografering.
Telezoomobjektiv, t.ex. 70-200 mm eller 80-400mm, ger mycket bra förutsättningar till att ta varierande bilder av fåglar och däggdjur.
Teleobjektiv med fasta brännvidder, t.ex. 300 mm, 500 mm, eller 600 mm är mycket användbara för fågel- och däggdjursfotografering. För att ”öka” brännvidden om du har en kortare tele eller en zoom kan du använda telekonverter eller använda en kamera med DX-format sensor.
Då det kommer att ibland regna är det viktigt att ha med bra skydd för kamerautrustningen. Det bästa är ett regntätt kameraskydd. Tänk även på att ha bra överdrag till kameraväskan eller ryggsäcken.
Om man har tillgång till två kamerahus är det bra att ha med båda.

Ett lätt stativ ökar bildmöjligheterna. Det går åt fler bilder än de flesta kanske tror, så ta gärna med flera lagringskort och hårddiskar.

Kläder
Vi räknar med temperaturer på mellan 35 grader i regnskogen, till kanske blott 5 grader i Shangri-La.  Rejäla fältkläder är att rekommendera. Tunna, svala långbyxor och skjortor för regnskogen (shorts rekommenderas inte, pga vassa kvistar, taggar och iglar). Tröja, vantar, jacka och mössa för de nordligare trakterna. Regnkläder är en självklarhet. I regnskogen är en poncho att rekommendera, samt ett litet paraply. Kortskaftade, lätta vandringskängor är bra. En teleskopisk vandringsstav likaså. En keps eller hatt och solglasögon mot den starka solen. Ett tunt underställ i Merinoull gör susen på kalla hotellrum.

Gruppen och språk
Våra resor är öppna för alla nationaliteter vilket innebär att gruppen kan vara internationell.
Reseledarna på våra resor talar svenska och engelska.

Visum
För inresa i Kina behöver svenska medborgare visum. Ansök om visum i god tid! Ni kommer att få en nödvändig inbjudan från den kinesiska reseagenten som ska lämnas in tillsammans med passet för att ansöka om visum.
Visumansökan görs genom China Travel i Stockholm. China Travel info@china-travel.se.

*Betalningsvillkor
Anmälningsavgiften inbetalas via faktura i samband med anmälan. Resterande belopp betalas senast 30 dagar innan resan.

Övrigt
Kontakta ert försäkringsbolag ang. försäkringar och avbeställningsskydd.
Kontakta även läkare för att se över era vaccinationer.

Resevillkor

Dagsprogram

Resdag (7/4)
Flyg Skandinavien till Beijings internationella flygplats

Dag 1 (8/4) (Middag)
Ankomst Beijing, flyg inrikes till Tengchong i Yunnan provinsen, och vidare till Yinjiang town.

Dag 2 (9/4) (Frukost – Lunch  – Middag)
Tidig avfärd till regnskogsområdena i Tongbiguan naturreservat, heldag och övernattning nära reservatet.

Dag 3 (10/4) (Frukost – Lunch  – Middag)
Heldag i Tongbiguan naturreservat. Jungeltupp, flera arter fasaner, näshornfåglar, hackspettar, fnittertrastar, trogoner och lövfåglar, kanske också den lokala Phayer’s leaf monkey. Övernattning nära reservatet.

Dag 4 (11/4) (Frukost – Lunch  – Middag)
Heldag i skogarna utanför reservatet, där lokala krafter guidar och driver en rad fågelgömslen.

Dag 5 (12/4) (Frukost – Lunch  – Middag)
Morgon i skogarna utanför reservatet, eventuell chans på Skywalker gibbon, och därefter körning till Gaoligongbergens subtropiska skogar, med fler gömslen och strövtågsmöjligheter till fots i de fina skogarna.

Dag 6 (13/4) (Frukost – Lunch  – Middag)
Heldag i Gaoligongbergen.

Dag 7 (14/4) (Frukost – Lunch  – Middag)
Heldagsresa till den tibetanskt influerade staden Shangri-La på 3200 m ö h.

Dag 8 (15/4) (Frukost – Lunch  – Middag)
Tidig morgon vid Napa Lake, möjligheter till svarthalsad trana och andra vattenfåglar. Bilresa till Tacheng naturreservat på eftermiddagen.

Dag 9 (16/4) (Frukost – Lunch  – Middag)
Morgon i Tacheng naturreservat med goda fotomöjligheter på Yunnan snub-nosed monkey vid de lavbehängda bergsskogarna, sedan tillbaka till Shangri-La och besök på det ståtliga Tibetanskt Lamabuddhistiska klostret Songtsam.

Dag 10 (17/4)  (Frukost – Lunch  – Middag)
Morgonflyg till Xián i provinsen Shaanxi. Besök i gamla stadskärnan och till den så kallade Terracotta-armén. Övernattning i Xián.

Dag 11 (18/4)  (Frukost – Lunch  – Middag)
Transport till Huayang naturreservat och besök vid en koloni Tofsibisar, en art man tidigare trodde var utdöd. Övernattning i Yangxian.

Dag 12 -13 (19-20/4)  (Frukost – Lunch  – Middag)
Två dagar i Huayang naturreservat, med god chans till Golden snub-nosed monkey, Golden pheasant, Tibetansk makak och besök i den stora, relativt naturliga pandainhägnaden i the Panda Valley Reserve.

Dag 14 (21/4)  (Frukost – Lunch  – Middag)
Kort morgonbesök i i Huayang naturreservat och sedan transport till Xián för de som ska hem nästa dag. Transport till Tangjiahe för de som valt att vara med på förlängningsresan.

Dag 15 (22/4)  (Frukost)
Hemresa från Xián.

Galleri

Sista anmälningsdag

0
0
0
Days
0
0
Hrs
0
0
Min
0
0
Sec

Boka resan

Sydvästra Kinas naturskatter – unika apor, coola fåglar och spektakulära landskap 8-22 april 2018

OBS! När ni gjort er bokning ska ni omgående få ett bekräftelsemejl från oss. Får ni inte det ber vi er kontakta oss via telefon, 0705-891318 eller 0707-485958.

Jag bokar även förlängningsresan Tangjiahe naturreservat – ett av Kinas viltrikaste områden 21 – 27 april 2018*
 Ja Nej

Ditt namn*

Gatuadress*

Postnummer och stad*

Telefonnummer*

Din e-postadress*

Boende*
 Enkelrum (Enkelrumstillägg tillkommer) Dubbelrum
Önskar dela rum med

Önskemål om specialkost

Övriga upplysningar

Rabattkod

 Jag godkänner resevillkoren Läs resevillkoren
All korrespondans kommer att ske via e-mail om inget annat specifieras av kund